הגיע הזמן לקנות ציוד?

הגיע הזמן לקנות ציוד?

החלטתי לקנות נעלי סקי, אם אמצא נעליים במחיר טוב. הבעיה היא, שעד שהתאפסתי על עצמי, ועשיתי קצת סקר שוק, "למטייל" סגרו את הבסטה והחזירו כמעט את כל הנעליים שהיו להם במבצע - חזרה למחסן הראשי של החברה. היו שם שני זוגות ששמתי עליהם עין, זוג אחד ב 500 ומשהו שקל (אחרי 30 אחוז הנחה), וזוג שני ב 700 ומשהו (גם אחרי 30 אחוז הנחה). הבעיה היא, שראיתי את הנעליים האלה לפני שבכלל הבנתי משהו בנעלי סקי, דרגת קשיחות בעיקר, ולכן לא רציתי לקנות בלי לעשות סקר. ביקור ב"סקי פס" לימד אותי הרבה על איך לבחור נעליים, בעיקר לפי מידת הקשיחות שלהן. flex level - אני לא בטוחה שהשם מדויק. וכמובן מידת הנוחות (עד כמה שאפשר להסיק משוטטות בחנות עם נעלי סקי). הבנתי שנעליים תחרותיות מתחילות מדרגה של 90, והנעליים להשכרה בחרמון, לשם ההשוואה, הן משהו כמו 30. ככל שהנעל קשיחה יותר, היא מעבירה את התנועות מהר יותר, וככל שהנעל גמישה יותר, כך היא מתאימה לגולשים מתחילים. מיותר לציין שנעליים קשיחות יקרות יותר... אני גולשת סך הכל שנתיים (רמה בינונית אפשר להגיד) ורוצה נעליים שיחזיקו לי גם 20 שנה. למישהו יש מושג איפה אפשר להשיג נעליים לא רעות, נניח רמת גמישות של 60, במחיר סביר? שירלי

yaircarel

New member
טיפים לגבי נעליים

הכי טוב מבחינת נעליים זה לקנות באירופה. יש שם חנויות שמעסיקות אנשים מיוחדים שעברו הכשרה מיוחדת להתאמת נעליים, כמו כן יש להם מכשירים מיוחדים אשר בודקים את זווית העמידה וכן כל מיני פרמטרים שונים אשר מאפשרים להאים את הנעל בדיוק לרגל. כאשר הכל מותאם בדיוק אז גם מחמים את הנעל (אם הנעל כוללת אפשרות כזאת) כדי לעשות התאמה סופית. תחום נעלי הסקי הוא מסובך והתאמה טובה היא בעלת חשיבות עליונה, יותר מאשר ה flex של הנעל או צבע האבזמים. עכשיו לגבי מידת הפלקס אם את כבר שולטת בכיוון הגלישה שלך ללא בעיה אז למה לא ללכת על נעל שתתאים לך לעתיד, קחי משהו עם flex של לפחות 60-70 ואפילו יותר. אגב יש עכשיו את הנעליים הרכות, ואלו של נורדיקה קיבלו ביקורות מצויינות וגם נראות מעולה, במיוחד אלו של הנשים. אם תגיעי לאירופה מחוץ לעונת הסקי תמצאי שם מבצעים מדהימים על ציוד סקי מהעונה האחרונה. אם את רוצה רק בארץ תמדדי את הנעליים בהרבה חנויות ותנסי הרבה סוגים עד שתימצאי את מה שנוח לך.

תודה רבה

באמת התכוונתי לקנות כבר נעליים עם flex גבוה, כדי שישמשו אותי לשנים הבאות, בהן אני בטוח אשתפר ללא היכר!!! אני מקווה להגיע לאירופה מתישהו השנה, כדי שאוכל לקנות שם. כשהייתי בצרפת בחודש שעבר לצרכי סקי, לא רציתי לבזבז זמן גלישה על שופינג, מה גם שדי ברור שבכל עיירות הסקי האלה המחירים בשמיים. הבעיה בארץ היא שאין הרבה חנויות, אבל איך אומרים? נסתדר עם מה שיש! חג שמח! שירלי

sharon213

New member
יש לי הצעה בשבילך

את צריכה ללכת לחנות שנקראת snowroom (יש להם גם אתר ) ושם יש צוות אמין ומחירים זולים אני קניתי נעליים בסקי פס ומסתבר שזה עלה לי הרבה יותר יקר וגם הם לא מתאימות לי ממש. דרך אגב האתר הוא www.snowroom.co.il בהצלחה

למעלה