הגיע הזמן לרכוש אופניים חדשים.

boaztam

New member
הגיע הזמן לרכוש אופניים חדשים.

אני צריך עזרה,
מה חשוב לבדוק? מה חשוב יותר - שילדה? מערכות? גלגלים? כבר קבעתי מדידה אצל עמוס וולף. עכשיו מתכנן סיבוב בחשמונאים, אבל פרט לאיזה עיצוב מוצא חן בעיני אני קצת הולך לאיבוד בתוך שלל האפשרויות.
וגם, מי מכיר GIANT TCR COMPOSITE1?
תודה, בועז

odedbc

New member
קודם כל תקבע תקציב. והכי חשוב שיהיו יפים.

על כל השאר אפשר להתפשר.

ronenn14

New member
עודד

כי כבר אמר מי שאמר-"אופי זו המצאה של המכוערות"

boaztam

New member
כי אני רוכב היום

על אופני כניסה ישנים שקיבלתי במתנה לפני שנה וחצי. אני חושב שאוכל ליהנות יותר על אופניים יותר טובים.

rolling9stony

New member
סביר מאוד להניח שתהנה יותר!

כמו שאמר עודד - תקבע תקציב.
קשה מאוד להמליץ על דגם ספציפי, השוק בארץ מוצף באופניים של אינספור יצרנים וקשה מאוד להמליץ על דגם ספציפי כי בסה"כ כולם טובים, קשה למצוא אופניים שיהיו ממש מאכזבים יחסית למתחרים באותה רמת מחיר.
מה שכן - יש אופניים עם ייעוד שנוטה לכיוון מסויים, למשל "אופני טיפוס" או אופניים עם שילדה אווירודינמית. ויש אופניים שנותנים יותר תמורה למחיר מאחרים.

תעשה סבב חנויות ראשוני, תראה מה מושך אותך יותר.
אל תתפשר על המידה - תבדוק בדיוק מה מתאים לך.

ספר לנו מה התקציב, פחות או יותר, ואולי יהיה יותר קל ככה לתת כיוון.

boaztam

New member
תודה על התגובה, התקציב -

התקציב הוא באזור ה10,000 ש"ח.

rolling9stony

New member
קראנק טריפל זה משהו שעוד תתגעגע אליו!!

בעליות ארוכות.

וברצינות - אין מה לזלזל בקראנק טריפל. חבר רכש לפני כחודשיים טראק מאדון 5 פרוג'קט 1 עם כל מיני שדרוגים בכ 20,000 ש"ח, ולא ויתר על קראנק טריפל.
רוצה שיהיה לו הילוך לכל עליה - לגיטימי!
נחשב "פחות סקסי" כמו שמישהי פעם אמרה לי, אבל מצד שני נחשב גם "נשק יום הדין".

oferlev9

New member
קראנק טריפל עבר מהעולם באופני כביש

יש קומפקט עם קסטות 28 או 29 ואפילו 32 למי שרוצה

aabramovich

New member
זו שאלה מעניינת - האם באמת?

קראנק טריפל נותן דבר אחד שקומפקט לא נותן - יחסי העברה צמודים.
בדיוק מאותה הסיבה שיש היום מע' עם 11 גלג"ש ולא רק 7.

לטריפל חסרונות, אבל הקומפקט הוא לא הפתרון תמיד. האגו של רבים חי טוב יותר עם קומפקט. הפרגמטים ילכו על טריפל, לדעתי, ברכיבות מגוונת קוי גובה...

rolling9stony

New member
כמה אפשרויות שהייתי בודק -

[URL]http://www.rosen-meents.co.il/?CategoryID=1295&Art[/URL]icleID=5987

http://www.bestbike.co.il/?CategoryID=165&ArticleID=407

[URL]http://www.rosen-meents.co.il/?CategoryID=1252&Art[/URL]icleID=5936

http://www.recycles.co.il/road-bike-supersix-evo-ultegra-3-14

זה כמובן לא מחייב, העדפה אישית וכו'. יש עוד המון אפשרויות.

מה שעלה לי לראש כרגע, פחות או יותר בגבולות התקציב, ותמורה נאה למחיר.
קח בחשבון שבהרבה חנויות \ אצל הרבה יבואנים יש עדיין דגמים מ 2013 בהנחות משמעותיות (תלוי כמובן במידה), לכן כדאי לקטט רגליים ולבדוק מה קורה בשטח, לראות את האופניים במציאות ולא בתמונה, לעשות סיבוב, להרגיש, עד כמה שניתן בסיבוב קצר.

ברוב האופניים בתקציב הזה הגלגלים הם "לא משהו",זה הרכיב היקר שבו כמעט כל היצרנים חוסכים כאשר מרכיבים אופניים. ואם רוצים גלגלים ברמה גבוהה - ניתן לשדרג במעמד הקניה.
מערכות ההינע, לעומת זאת, הם ברמה גבוהה. האולטגרה 6800 זה מעל ומעבר.

boaztam

New member
תודה רבה

לגבי הטריפל - כבר שמעתי את זה מכמה אנשים... :)
לגבי הדגמים שהצעת, אבדוק אותם,
ושוב תודה רבה.
בועז

odedbc

New member
אהבתי את השאלה של אברמוביץ "למה?" ואם נפרט:

*למה להחליף ( אופני כביש בני שנה וחצי ) ?
*למה אתה חושב שתיהנה יותר?

boaztam

New member
הם לא בני שנה וחצי

הם שנה וחצי אצלי. אני מעריך שהם בני 5 שנים. כבדים, עם מערכות פשוטות וישנות, גלגלים בסיסיים (אפילו היו עם פדלים שהחלפתי לקליטים אחרי זמן קצר). בקיצור, אופני כניסה שנהניתי מאוד להתנסות ולרכוב איתם בהתחלה. אבל עכשיו אני מרגיש שמיציתי אותם ואני יכול להמשיך הלאה.

aabramovich

New member
כסף, עדיף שישאר בארנק

קודם כל - אם אתה רוצה להחליף: תחליף

אבל אם אתה שואל אותי - רובנו רוכבים על אופניים שטובים ויקרים מידי עבורנו. אצל רובנו החוליה החלשה היא אנחנו ולא האופניים. אני עוד זוכר את יותמקא עוקף המון רוכבים על אופניים מעולים בעליה לחרמון. הוא היה על קננודיל או טרק צהובים (שנשברו מאז). אנחנו התחלנו ממרגלות החרמון. הוא? מהכנרת. התחלנו את הטיפוס הרבה לפניו. הוא חיכה לרובנו למעלה. ככה זה, יש לו רגלים הרבה יותר טובות מכל זוג אופנים שאני יכול לקנות.

משום מה תמיד הסבירו לי למה אני *צריך* לשדרג.
עוד מעט עשר שנים עם אותו הזוג, עם אותו הטריפל ועם אותו האלומיניום. ועדיין נהנה. עם אופני המדבקה שלי בשטח, נתתי בראש לכאלו עם אופניים יקרים פי עשר ופי עשרים (מעשה יותמקא). כשנשברו - קניתי טובים יותר. בכביש - סבתא עם סלסלה מקש ושיער סגול מתפזר ברוח עוקפת אותי בעליות. אז אני שמח להשאר עם אותו הזוג.

והעיקר - שהאופניים יהיו יפים. והעיקר יותר - תרכב ותהנה.

odedbc

New member
אברמוביץ, נשמח לטפס איתך לחרמון יחד עם הסבתא,

רק שתבוא כבר..

YotamKa

New member
זוכר הרכיבה ההיא עד היום, היו 3 קבוצות

אבירי החרמון של עודד, הקבוצה של יבע, וקבוצת דצנטרילים של רפי פלטה.

אני רכבתי בבודדת אבל ידעתי על הרכיבה מראש מהפורום.

הקבוצות לדעתי לא התחילו יחד, כי קבוצת יבע היו הכי למטה, את רפי פלטה פגשתי באיזור מג'דל שמס ויחד איתו ועוד שניים רכבנו עד לרכבל, בדרך לשם עקפנו את עודד שרפי קרא לו 'האיש והאגדה'.

מיותר לציין שאז הרשתות החברתיות היו בחיתולים והפורום היה פופולרי בהרבה מאשר היום, אח, נוסטלגיה זה לא מה שהיה פעם.

הנה תמונה מלמעלה שצילם מישהו. האופניים עדיין בשימוש, אבל משני. והחולצה גם כן, אפילו כיכבה בכתבה האחרונה על מצוקי דרגות

למעלה