הגיע הזמן לשדרוג רמת הקפה במשרד

קרלטון

New member
הגיע הזמן לשדרוג רמת הקפה במשרד

בבית אני עדיין מרוצה מהאסקסו בייסיק שלי עם iMini, במשרד יש לנו נספרסו שאני לא שותה ממנו אלא ברגעי מצוקה חמורים. הייתי מביא חצי אוטומטית למשרד, נגיד את הגאג'יה קלאסיק, אבל אני אהיה היחיד שאשתמש בה, וזה באמת לא לעניין.

חושב ברצינות ללכת על אוטומטית, אחת מדגמי ה-JURA.

מה דעתכם? יש דגם שנותן קפה סביר (גם אם לא מה שניתן להפיק מחצי אוטומטית, כל שיפור ביחס לקפסולות הוא כבר טוב) ועדיין לא עושה חור גדול מדי בכיס?
 

dts

New member
הכי פשוט ואמין

יש כאלו שטוענים שהאוטומטיות השתפרו מאוד ??
לך לחנות עם מעט קפה שלך וישמחו לתת לך לטעום ולהחליט נכון.
אין פתרון יותר אידיאלי מזה (אולי משהו ירצה לבוא אליך למשרד).
 

קרלטון

New member
אני מסכים

שלנסות כמה מכונות יהיה שלב חיוני כדי לקבל החלטה. אבל כיוון שאני גר בסוף העולם בשלב זה אני רוצה לצמצם את ה"מועמדות" לנגיד 3-4 מכונות כדי שאוכל לסגור את העניין בנסיעה יחידה.
 

אספרסו2

New member
לי יש בעבודה

Saeco Syntia ,עושה את המוטל עליה.
הבנתי ש JURA רק עולה יותר אבל נותנת את אותה התוצרת.
 

קרלטון

New member
הקטע של החלב נראה לי קצת בעייתי

כלומר, המטרה במכונות האלה היא לפשט את הכנת הקפה, מה הרעיון עם להחזיק מיכל חלב שצריך כל רגע לשלוף ולנקות? הרי לא מחזיקים חלב בחוץ לאורך זמן ללא קירור? אני מעדיף מכונה עם צינורית הקצפה חיצונית כלשהי, נראה לי הרבה יותר קל לנקות כד מתכת (או להקציף ישירות בתוך הכוס, בכלל טוב) מאשר את מיכל הפלסטיק הזה ואת הצינורית שבתוכו.
 

nApo10

New member
אין לי שום נסיון במכונות אוטומטיות

אבל אם נושא החלב ללא קירור הוא זה שמפריע, קח בחשבון שאתה תמיד יכול להשתמש בשקית קירור ליין - מעין מיכל גמיש מפלסטיק דק / ניילון עבה שקוף, במידות של בקבוק יין, שאפשר לשים את קרטון החלב בתוכו עם קרח מסביב או קרחוניות. אפשר למצוא כזה בכל מיני מעדניות קטנות / חנויות יין, עולה סביב ה-20 ש"ח...
 

קרלטון

New member
האמת שנפל לי האסימון

שהכוונה היא לשלוף את המיכל מהמקרר ולהחזיר אותו חזרה כמו שהוא, עם החלב, כך שאין צורך למלא במיוחד, לרוקן ולשטוף אחרי כל סיבוב, אלא בתכיפות קצת פחות גבוהה. השאלה כמה.
 

dts

New member
הקטע עם החלב הוא שימושיות לכולם

רוב האנשים לא יעשו דבר עם זרבובית הקצפה ורק הקצפה אוטומטית תואיל להם עם מחיר האיכות הירודה העיסוק בנקיון (שלא חביב על אף אחד).
 

Lechoke Lames

New member
לא בטוח שאתה צודק

אחרי הדרכה קצרה לא מסובך לקבל עם צינורית רגילה תוצאות סבירות, טובות יותר מאלה שמקבלים ברוב בתי הקפה בעולם. כל מה שצריך (מעבר להדרכה ולמכונה סבירה) זה קנקן הקצפה נורמלי ומד-חום. אפשר כמובן לוותר על מד-חום, אבל הוא הופך את התהליך לפשוט ועקבי, כך שאין ממש סיבה לוותר עליו.

את זה אני כותב כמישהו שיש לו בעבודה מכונה סאקו רויאל קפוצ'ינו ולפחות 10 קולגות שמקציפים ידנית עם המכונה.
 

אספרסו2

New member
המכונה הקודמת שלי

בעבודה,היתה סאקו רויאל קפוצ'ינו ,הייתי מאד מרוצה,
החזיקה מעמד 8 שנים עד ששבקה חיים.
 
הרויאל, בכלל כסדרה, כמעט כל הדגמים...

מדובר בסוס עבודה של ממש, רצוי לבחור את דגם רויאל קפוצ'ינו פרופשיונל, שהיא עם שתי משאבות ושני דוודים ואפשר לחלוט ולהקציף בעת ובעונה עם חליטת הקפה. חשוב לתת למכונה את הטיפולים התקופתיים ע"פ ההוראות ומובטחת רמת אמינות יחסית גבוהה ואריכות ימים גבוהה.
מגיעות אלי למעבדה רק כאלו שממש התעללו בהן ולא טיפלו בהן בכלל ובגדול מגיעות בעיקר הישנות... מישהו הביא לי למעבדה אחת כזו בת 14(!!)שנים עם מטחנה שהתקלקלה...
 

Lechoke Lames

New member
אתה בטוח לגבי הפרופשיונל?

לאמא שלי יש את הדגם הזה ולא מצאתי דרך להקציף תוך כדי חליטה. אם אני פותח את הברז, הקיטור מתחיל לצאת רק לאחר שהחליטה נגמרה.
 

shoki222

New member
נסה את philips saeco expelria

במשרד שלנו כשנה נהדרת. נושא החלב קל מאוד יש לה פטנט שלחץ אדים דוחף את החלב, וכן אין מעבר חלב בצינורות. יש שטיפה מתמדת כחלק מתהליך ההכנה ולא צריך לעשותו במיוחד. יש גם זרבובית "קלאסית" עם לחץ אדים מעולה וקלה מאוד לניקוי. יוצא מיקרו קצף מצויין.

יש הרבה סוגים של משקאות, שליטה מלאה על החליטה בתפריט, שינוי רמות טחינה עד לסתימת החליטה.

במחלקות אחרות אצלנו סוגים שונים של יורה, גם מהדגמים הכי עדכניים. קפה תמיד דלוח, חליטה תוך 3 שניות במקום 30, ממש הבדל משמעותי לרעה.
 
למעלה