הגיע הזמן!

adam222

New member
הגיע הזמן!

מרכז לנפגעי תקיפה מינית חרדיים - הגיע הזמן להפסיק לטאטא דברים מתחת לשטיח הכתובת http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1721888,FF.html

זה השטיח !!!

המרכז הזה, שינוהל על ידי החרדים עצמם הוא הוא השטיח האולטימטיבי. שהרי, אלמלא הוקם המרכז, היו פונים הנפגעים למשטרה.

אלי פלס

New member
לא מדוייק

א. אנחנו הרי יודעים שהמתלוננים לא פנו למשטרה עד היום כך שאי הפניה שלהם בעתיד לא תהא בגלל המרכז. ב. המרכז ינוהל גם ע"י חרדים אך לא רק על ידם... גם בהנהלת המרכז וגם בצוות המטפל יהיו גורמים ממרכז הסיוע ה"חילוני" שבירושלים. ג. עצם הקמת המרכז הרי היא כהודאה בכך שקיימת בעיה ויש לטפל בה. זו התקדמות שלא הייתה בעבר.

adam222

New member
מסופקני

למרות שיש לזה השפעה בכיוון שאתה אומר, אך לפחות דבר אחד ברור לי: כאשר יפנה קטין למערכת הזו הם חייבים להפנות אותו\הוריו להגשת תלונה במשטרה וזה עפ"י חוק!

אלי פלס

New member
אדם

אכן קיימת בחוק חובת דיווח ולא זו בלבד אלא שאם חובת הדיווח לא ממומשת הרי שכל מי שידע נושא באחריות משפטית לעניין אבל, ככל הידוע לי, הנטיה היא לא לקיים את החוק בעיניים עצומות ובמקרים רבים, מעדיפים להמשיך את הטיפול ולא ללכת למשטרה מסיבות שונות...

adam222

New member
החוק מחייב

באם הפונה הוא מתחת לגיל 18 הם (המרכז לסיוע) חייב להגיש תלונה בשם הקטין

אלי פלס

New member
בדיוק כפי שכתבתי...

זו חובת הדיווח שהזכרתי. אך למרות זאת, אני יודע שמופעל שיקול דעת בעניין. ואם יורשה לי להוסיף, בצדק.

אחר

New member
יש ועדה מיוחדת

שבסמכותה לאשר במקרים מסויימים לא להתלונן למשטרה על מקרים כאלו

אלי פלס

New member
אתה צודק

רק שהועדה עליה אתה מדבר היא ועדה של לשכת הרווחה המקומית ולא של מרכז הסיוע. (אני כותב כאן בנחרצות אך אני מדבר יותר מהזיכרון. לא בדקתי את הדברים עכשיו)

plato

New member
יש תקדימים

הייתי מסכים איתך לולי גם בציבור המיזרוחניקי היתה בעיה עם הדברים הללו (ועדיין יש במידה מסויימת), ובסופו של דבר מרכזים כאלה עזרו ודחפו את הנושא לתודעה. זה כנראה עובד.

אלי פלס

New member
ברוך בואך חרדי

א. מבין כל העיתונאים למיניהם, אבישי בן חיים הוא מהאמינים יותר. ב. במקרה הזה, ככל שהצלחתי לברר, הסיפור נכון.

אלי פלס

New member
ואגב...

אני בדיוק מתקשר לאבישי כדי לנסות להשיג עבורך את השולחן ערוך לאלף השביעי...

למעלה