הגיע המנוע של ה"COZY MKIV" שלי

הגיע המנוע של ה"COZY MKIV" שלי

אתם כחובבי תעופה מוזמנים לראות את המנוע החדש דנדש שקיבלתי עבור ה"קוזי" בתוך כשבוע אתחיל בהכנות להתקנתו.

טיסת בכורה, ממממממממ בא נחשוב

דרך אגב, גם אני מאוד רוצה לדעת. במקור, תיכננתי לסיימו במאי, זו לא ממש משימה בלתי אפשרית, ברם אולם, עקב מספר בעיות בתחום הטייס שנגרמו לי במהלך חמשת החודשים שחלפו, התבזבז לי הרבה זמן. אחרי שסיימתי לצבוע את הכנפיים בצבע יסוד (זה הצבע שהמטוס יהיה לפחות בתקופה הראשונה של טיסות הניסוי (רק אחר כך נצבע אותו בשכבת הגמר) מקווה השבוע הקרוב להתחיל להרכיב את המנוע (יש שלבים שצריך לבצע על המנוע עצמו) שלב השלמת התא יכול לקחת גם כחודשיים במקביל. אני מאמין שהמטוס יעמוד בשדה תעופה עד תחילת יוני. מה שישאר זה לקבל מהמינהל תעודת כושר טיסה לטיסות ניסוי. אם תענה לי על השאלה כמה זמן יקח למינהל, אז אוכל לומר לך מתי תהיה טיסת הניסוי הראשונה בערך. דרך אגב, יש לו כבר שם בישראל 4X-OYG 4X = ישראל O - זו האות הישראלית הראשונה במילה "HOME" (בניה ביתית) Y= יאיר G= גיל

ronenec

New member
שאלה ליאיר גיל...

O - זו האות הישראלית הראשונה במילה "HOME" (בניה ביתית) : למה התכוונת פה בדיוק... לא כל כך הבנתי...

זה היה קצת בהתבדחות

המינהל מחלק את אותות הקריאה לפי קבוצות. מכיוון שהאות H כבר תפוסה על ידי האזמי"ם בחרו במקום את האות O מזכירה את האינטונציה של "HOME" מקווה שהבינות.

ronenec

New member
חחח. ומה זה ה-B במטוסי ארקיע...?

תזרקו רעיונות... 4X-BAU וכאלה...

פעם היו חלוקות אחרות

A היה למטוסים קלים. C לדו מנועיים, היום זה כבר כמעט יום יומי לכל צסנה. B אני לא יודע, אבל יתכן שעל שם של מישהו כמו שזכריה דרוקר קיבל בעבר את האות Z לכל סדרת המטוסים שהיו בבעלותו.

ora506

New member
תיקון,דרוקר זכריה קיבל את האותיות

"DZ" לכל מטוסיו,חלקם טסים בארץ גם כיום: 4xdzz 4xdzd

למעלה