הגיע הספר!

itaikuskus

New member
הגיע הספר!

רצתי לדואר,קרטון גדול, בשבילי אני מגיע הבייתה פותח...וזה זה..הספר החדש של ניק מייסון.. רק הגעתי, אז אני לא יכול לספר יותר, ספר גדול עבה וצבעוני עם העטיפה שכולם כאן ראו. אני מאוד שמח ורוצה כבר להתחיל לקרוא..אבל החרא הזה כבד...ואני שקורא לפני השינה דיי אתקשה להחזיק אותו כל הזמן...

נימרודל

New member
תתחדש!

יההה! חיחיחי... אז תשים אותו על המיטה ותשכב על הבטן- זה לא הכי נוח- אבל אם זה כבד...

itaikuskus

New member
תודה ../images/Emo13.gif

יאללה אני זוכר שחבר שלי הביא לי מתנה את הספר על סיד בארט...זה איזה 200 עמודים היה אבל יעני ספר נורמלי...היה כיף לשכב ולקרוא...זה פשוט ספר גדול מימדים עם כריכה עבה והמון עמודים.. אני חושב שאני אסתדר

זו היתה הביוגרפיה הראשונה

שנכתבה עליו, מלבד מאמרים בעתונים. הספר יצא בתחילת שנות התשעים, והוא נכתב ע"י שני עיתונאים מהעתונות ה"רגילה" (היינו, לא עיתונות המוסיקה). מבין הביוגרפיות על בארט, זהו הספר הפחות טוב, כיוון שהוא בעקרון ממחזר כתבות קודמות ואגדות אורבניות שנפוצו על בארט ב-20 השנים שקדמו לו. שלושת הספרים שיצאו אחריו, הם הרבה יותר טובים: 1. fish out of water - ספר איטלקי, שנכתב באיטלקית, עם תרגום (איום ונורא) לאנגלית, בצד הטקסט המקורי. יחודו של הספר הוא שהוא כולל ראיון עם אחותו של סיד, רוזמרי ברין, המספקת מידע שלא נמסר במקומות אחרים. הספר גם כולל תמונות של כמה מציוריו. 2. lost in the woods - הביוגרפיה המקיפה ביותר על סיד, שיצאה בשנת 1998 ונכתבה ע"י ג'וליאן פלאסיוס. לא קראתי את הספר בעצמי. על פי הדיווחים, הוא ספר טוב אך סובל מהעדר עריכה מספקת, וגם חלק מהתיזות של המחבר לגבי ההשפעות המוסקליות של בארט הן שנויות במחלוקת. 3. madcap - the half life of syd barrett - ספר שיצא לפני כשלוש שנים, בבריטניה. נכתב ע"י טים וויליס (או דייויד וויליס, אני תמיד מתבלבלת). זהו ספר קצר יחסית, שכנראה הוזמן ע"י דייויד גילמור לשם הזמת השמועות על מצבו הבריאותי של סיד, שהסתובבו בסוף שנות התשעים, והאגדות האורבניות שפרחו אודותיו במשך השנים. הספר נכתב בהסכמתה - ואף בשיתוף פעולתה - של משפחת בארט. לאלו מכם המתעניינים בנושא, הייתי ממליצה לקרוא דווקא את המאמרים שהתפרסמו על סיד בעתונות הבריטית בשנים האחרונות. יש לא מעט כאלו, וניתן למצוא לינקים להם באתרים על סיד והפלויד. המאמר היחיד שיש לקרוא בזהירות - היינו לא לקחת יותר מדי ברצינות - הוא מאמרו של קליף ג'ונס שהתפרסם ב-MOJO בשנת 1996, והיה ככל הנראה הגורם העיקרי שהביא לכתיבת הספר madcap.

itaikuskus

New member
דוקא ההוצאה הזאת היא הוצאה

מ2001..יעני הוצאה "מעודכנת" של הספר... דוקא הספר לא מתבסס על אגדות אורבניות, וכשכן, הוא מבסס שזו אכן שמועה. קיימים ראיונות עם גילמור (ושאר חברי הלהקה-אבל זה באמת מראיונות קודמים), וכן מגוון תמונות ושלל ירקות. ספר מעניין.

דדאלוס

New member
שם מעניין לכותר ../images/Emo13.gif

היות ו-Fish out of water הוא גם שם אלבום הסולו של כריס סקוויר (שכונה The fish על שם חיבתו לשרוץ באמבטיות, וזה גם שם הקטע שהוא תרם ל-Fragile...)

למעלה