הגיע הרגע לו ציפיתי שנים רבות!

ferdinand

New member
הגיע הרגע לו ציפיתי שנים רבות! ../images/Emo13.gif

(פורסם במקור בפורום טולקין) את ההוביט קראתי לראשונה בכיתה ד' או ה'. וכמובן שחוטי הכישוף ניטוו סביבי. אחת התשוקות שמעוררים הספרים, היא - לחלוק (ואני מניח שעל כך מבוסס הפורום הזה) לא זוכר מתי בדיוק עלתה בראשי המחשבה הזו, הרבה, הרבה מאוד שנים לפני שהאפרוחים הגיעו לעולם. אבל יכול לומר ש-עוד כשהייתי בעצמי ילד, חשבתי על היום שבו יהיה לי ילד, ואוכל לשבת ולהקריא לו את הספר. להביא אותו ב-"ברית" העולם הנפלא הזה. והשבוע היום היום הזה הגיע!!!
לפני איזה שנתיים לא התאפקתי, ועשיתי ניסיון כזה (נדמה לי שאפילו סיפרתי את זה כאן) והניסיון לא עלה יפה, חששתי אפילו שהרס כל סיכוי להזדמנות נוספת. הניצנים הראשונים היו לפני אי אלו חודשים, כשהקראתי להם (והואזנתי בשקיקה) את "נרניה". בחופשת פסח האחרונה, הגדול ביקש ללכת לאיזה סרט חדש שיצא, שלא שמעתי עליו דבר קודם - "ספיידרוויק". גיגול קצר הודיע לי (לשמחתי) שזה סרט-מבוסס-על-ספר, שעוסק ב-"פיות ושדונים" וכיו"ב. מצאה חן בעיניי הגישה של היוצרים (על אף, ואולי אפילו בזכות) האופי השיווקי, הדי אגרסיבי של ה-"יצירה". הסרט היה חביב, עשוי היטב, ובשביל להכות על הברזל בעודו חם, רצנו מיד מאולם הקולנוע, אל חנות סטימצקי, ורכשתי עבורם את שני הכרכים (הצנומים) הראשונים (שנבלעו תוך שעות בודדות מהרגע שהגענו הביתה) אחד הפירות (המתוקים אך גם מסוכנים) שהניב הספר/סרט הזה, היה השאלה - "האם פיות קיימות באמת?!"
וכך תוך פחות מודש, מצאנו את עצמנו מתרווחים ערב אחד מול האח (האח המטפורי
) פותחים את כריכתו של הספר הישן, המצהיב והמתפורר, ואני שומע את עצמי הוגה את המילים: "בתוך מאורה באדמה חי לו הוביט...." אךךך איזה אושר!!!
ואגב - בשביל לצטט ת'משפט הראשון הזה, הייתי צריך עכשיו לחלץ את הספר מתחת לכרית של האפרוח!!!

Master Stav

New member
כמי שנוא על כתפו....

מגיל 14.....יעני 27 שנים את דמותו של בילבו ....חרוטה בצבע
ריגשת אותי .

akavishon

New member
אני כלכך מזדהה

כמי שקרא במהלך השנים, את שר הטבעות מעל עשרים פעמים, אני כך כך מבין את התשוקה הזאת, לחלוק את האהבה הזאת עם הדור הצעיר. אני מקנא בך שהילדים הגיעו לגיל המתאים. דרך אגב, התמונה בפרופיל שלי, זאת התמונה של שילוב העכבישה, וממנה הכינוי שלי.

hag70

New member
איזה כיף../images/Emo140.gif אני עברתי חוויה דומה לפני כמה

שבועות כשהילדה הסכימה לפתוח את ה DVD של נרניה שנמצא אצלנו בבית כבר לא מעט זמן ואני, בתור קורא של כל הסדרה כילד כבר נורא רציתי לדעת איך יהיה הסרט וגם נורא רציתי שגם היא תכיר את הסיפור שכל כך ריתק אותי כילד. אז הניילון נפתח וראינו את הסרט (לא נגיד עכשיו כמה פעמים
) וכל כך ריגש אותי שהיא מכירה דברים שאני הכרתי כילד. זה שאב אותי אחורה לשעות הקריאה האינסופיות של הספרים האלה ולפנטזיות שהיו לי על הדמויות, איך אני אמצא גם ארון בגדים שרק אני מכיר שיקח אותי לארץ רחוקה וכו' וכו'. לפני כמה שבועות זוגתי קנתה את ההוצאה המחודשת של כל הספרים (כולם בספר אחד עם האיורים המקוריים) ובעיקר אני התמוגגתי. קצת הפריע לי העובדה שהילדה מכירה את הסיפורים דרך הסרטים וחלק מהדמיון שהיה לנו כילדים כשקראנו ספרים קצת נהרס, אבל זה חלק מהווי של הדור הזה
אני מקווה שפעם היא תקרא את הספרים. בינתיים קשה לה לשמוע את הסיפורים. קצת ארוך לה ואין לה סבלנות. אבל לנו יש. זה עוד יגיע.

shno

New member
אני עוד בשלב של להתרגש

מזה שהילדה "קוראת" (אולי נדייק - קורעת) את "גן גורים" ואת "בשמי ערב", שני הספרים שהכי סימנו את שנות ילדותי המוקדמות (אבא שלי עוד מתעורר לפעמים בלילות שטוף זיעה כשהוא מדקלם חלקים נבחרים מהספרים האלה
).

ferdinand

New member
ועוד סגירת מעגלצ'יק ../images/Emo13.gif

סיפרתי כאן על השיניים שנשברו. היום לקחתי ת'אפרוח (שהוא בעצם כבר די rooster קטן!) לעוד טיפול בסידרת תיקון השיניים. בפעם הזו לא הצלחתי למצוא מקום חנייה קרוב אל בניין המרפאות, וכבר הרופאה התקשרה לשאול האם לחכות לנו. החלטתי לנסות למצוא את דרכי לחניון של ישפרו, בתוך מבוכי הקמפוס ההולך ותופח הזה. וככה הגענו הפעם אל המרפאות מהצד השני, דרך חצר המיון ובמורד המדרגות בין בניין "אם וילד", למבנה בית הכנסת של שאגאל. לפני שמונה שנים, ושבעה חדשים (היום בדיוק!
) בשעת דמדומים, הרופא החליט שאי אפשר לשלוח חזרה הביתה אבל שיש עוד זמן, ושלח אותה "ללכת-לעשות-סיבוב-בשביל-לזרז-ת'עיניינים-ורצוי-לשתות-הרבה-מים". הגחנו ממרתפי מחלקת היולדות, אל הלובי, השוזר במסילת ברזל מיניאטורית, ועטור הדפסים של דובים כחלחלים וורודים, אל הרחבה שבחוץ והתחלנו לשוטט. היא עם כרסה בין שיניה. ואני יוצא מגדרי, בניסיונות עקרים להביא תועלת. התקדמנו אל עבר זגוגיות הויטראז' שבערו באור השקיעה. הקפנו את הבניין. אז הדרך הזו נראתה לי הרבה יותר ארוכה. (אז גם לא היו ברחבת הכניסה למיון מע' השערים וסככות הבידוק הביטחוני) ירדנו במדרגות אל הרחבה שלפני בריכת השיקוף, והיא ביקשה לעצור לנוח על ספסל, מכיוון ששוב תוקף אותה ציר. והנה עכשיו אני חולף יד ביד, עם אותו העובר הממאן לצאת על פני אותו הספסל, מול אותה הרחבה, בבוקר אביבי אחד.

hag70

New member
שתהיה לי בריא

כמה אמוציות שאתה מוציא ממני
(שלא יראו את הלחלוחית).

ferdinand

New member
ברררוררר!

ות'אמת הוא הגיב על זה די באיפוק מש'ו בסגנון - טופ נו פסדר, יאללה בוא נלך כבר אבא! אנחנו מאחרים! (יכול להיות פשוט שמוחו היה טרוד יותר במה שצפוי לו אצל רופא השיניים
ואם כבר מדברים
בסופו של דבר הוא היה צריך לעבור טיפול שורש!!! ובפעם הקודמת הוא עמד בגבורה הרואית בכל התלאות!!!) אבלאניבטוח שזה חילחל לאנשהו

wild sands

New member
גם אני מחכה בכליון עיניים

בינתיים אני מטריד את השכנים בספרים ומערכונים.

למעלה