הגיע זמן בחירות

הגיע זמן בחירות

ההכנות לבחירות החלו ומלבד התעמולות והדיונים הפוליטיים ישנו נושא נוסף: עבודה ביום הבחירות.

בהמשך לדיון שנפתח בנושא האם השבתון ביום הבחירות נדרש או לא, ראוי לזכור שיום הבחירות מספק אפשרויות שונות לעבודה ולתוספת הכנסה. מלבד העבודה הרגילה בקלפי כנציג מפלגה או כיו"ר קלפי, יש אפשרויות של עבודה בסדרנות, תחזוקה, אבטחה ועוד. בנוסף, גם במקומות אחרים שלא קשורים למערכת הבחירות לרוב מתגברים את הכוחות באותו יום היות שאנשים רבים מנצלים את יום השבתון לבילויים וטיולים, כך שהמסעדות ומרכזי הקניות מתמלאים, יש הזמנות של משלוחי אוכל וכדומה לקלפיות השונות, התחבורה הציבורית עמוסה (בהזדמנות יש לי סיפור מעניין על זה) ועוד ועוד.

עבדתם פעם ביום הבחירות? במערכת עצמה או במסגרת אחרת? יש לכם המלצות ספציפיות לאפשרויות לנצל את היום הפנוי הזה לתוספת הכנסה?

יש הרבה אפשרויות

מלבד כל המערכת של הבחירות יש עסקים שונים שמנצלים את היום כדי לקדם את עצמם וזקוקים לתגבור. רבים מהם מעדיפים להעסיק בני נוער כדי לא להסתבך עם הבעייתיות של עובדים שצריכים להגיע לקלפי להצביע בעצמם.

מערכת הבחירות עצמה מגייסת הרבה אנשים מלבד מה שרואים בקלפי עצמה - יש את מי שמתפעל ומתחזק את המרכזים האזוריים של ספירת הקולות, מי שמשנע אוכל לפעילים השונים, לכל מפלגה יש מרכז ומוקד. יש גם תופעה נוספת שמגיעה מטעם מפלגות שונות וזה לספק נהגים ומלווים לקשישים ולמוגבלים פיזית על מנת שיוכלו להגיע לקלפי להצביע והקול שלהם לא יאבד.

gadallmighty

New member
כמעט הייתי משגיח בקלפי,

אבל נאלצתי לוותר כי יום למחרת הייתה לי בגרות באזרחות.
האירוניה...

gadallmighty

New member
כמעט הייתי משגיח בקלפי,

אבל נאלצתי לוותר כי יום למחרת הייתה לי בגרות באזרחות.
האירוניה...

Osnatz1

New member
עבדתי בעיקר בבחירות של העיריה, כסף קל

בשנה אחת זה היה לשבת כמעט כל הלילה ולהכין כרזות ודברים כאלה כך שגם העבודה הייתה נוחה ולא פיזית (לא זוכרת כמה קיבלתי כי הייתי ממש ילדה, אבל סכום נאה)

בפעם אחר כך הייתי בערך בת 17 כזכור לי, וזה היה ביום הבחירות עצמו. ללכת פיזית לבתים של מתפקדים באיזור מסויים ולתזכר אותם להגיע לבחור וכו'.
אח"כ סתם ישבתי באחד המתנ"סים שהיה מוקד הצבעה ב"מטה" של המועמד.
שם זה היה כסף ממש טוב (בסביבות ה500-600 ש"ח לכ10 שעות שעות עבודה, המינימום לגילי היה בזמנו משהו כמו 16 ש"ח כזכור לי אז זה היה ממש מלהיב).

מקום העבודה שלי ממשיך לעבוד כרגיל גם בימי בחירות אבל אם במקרה אשמע על עבודת בחירות (ואם הכסף עדיין טוב כמו פעם) בכיף אקח חופש מהעבודה בשביל לעבוד בזה

lilo4

New member
האמת שלא חשבתי על זה

לא יודעת למה, לא עבר לי בראש. אבל נראה לי שהשנה אני באמת אנסה לחפש משהו, ממה ששמעתי מחברים שעבדו בבחירות של העירייה זה אומנם הרבה שעות וקצת כאב ראש, אבל זה גם אחלה כסף.

עבודה ביום בחירות

אני התנדבתי... בתור משקיפה מטעם המפלגה שאליה אני משתייכת.

גם עכשיו, לקראת הבחירות, אני מתחילה להתנדב, בתור פעילה.
זה מעניין, זה חשוב והעיקר, מספק את ההרגשה שאני עושה משהו, ולא יושבת בסלון ומצקצקת.

EdisonGirl

New member
עבדתי פעמיים בימי בחירות (טוב, כמה הזדמנויות

כבר היו לי מאז מלאו לי 18?
)

פעם אחת ספרתי את הקולות בסיום הקלפי, ופעם שניה קיבלתי עבודה בפרוטקציות. היה לי ממש תפקיד למשך היום, אבל כבר לא זוכרת מה הוא היה. מה לי ולפוליטיקה? חחח

תמיד היה לי ממש כיף- גם להגיע להצביע, וגם להיות בצד השני, "מאחורי הקלעים" מה שנקרא... מצד שני, אני גם ככה לא לוקחת את הבחירות יותר מידי ברצינות. לא מפריע לי לעבוד, לא מפריע לי להיות בחופש. מה שמזדמן.

spotpanda

New member
מישהו יודע עם מי יוצרים קשר על מנת לעבוד ביום

הבחירות הקרב?

הכוונה לעבודה דרך המטה של הממשלה ולא דרך המפלגה.

למעלה