הגיע זמן ליאונידים!!!

לירי ג

New member
הגיע זמן ליאונידים!!!

אוטוטו אנשים, מגיעים הליאונידים לכדור ארצינו! השנה, כך אומרים, הליאונידים יראו במיטבם במערב אירופה ובארצות הברית. אצלינו לעומת זאת יהיה ירח מלא בלילה שבין ה- 18 ל 19 בנובמבר, ושיא המטר יהיה בשעות הצהריים, לכן מי שרוצה לראות משהו מוטב שיסתכל בסביבות 4 לפנות בוקר של ה 19 בנובמבר. תהנו!!!

על תבין את זה לא נכון, אבל...

אפילו עם ככב שביט יתנגש בבית שלי, אפילו עם חור שחור יתחיל לשאוב את השמש שלנו, אפילו... אפילו.. אפילו עם ענת ערליך תקבל תוכנית נוספת. אין שום, שום סיכוי קלוש שאני אקום ב 4 בבוקר!

2_be

New member
ולמי שלא יודע...

זו ההזדמנות האחרונה לזמן הקרוב (והקצת פחות קרוב
) לראות מטר ליאונידים. ההבדל בין לאונידים לסתם מטאורים הוא בכך שמאירותם גדולה הרבה יותר ולכן הם יותר בהירים וקל לראותם. עוד על סופת הליאונידים תוכלו לקרוא כאן. <ולפני שאני אשכח, לירי, ברוכה הבאה
>

אפשר תקציר?

מישהו קרא את הכתבה ומוכן להסביר בקיצור? זה מעניין אותי אבל אין לי כוח לקרוא את כל זה...

2_be

New member
תקציר כללי על ליאונידים

(ולא רק מהכתבה שצירפתי..) הליאונידים נקראים ליאונידים מפני שאם ממשיכים את הפס הזוהר שהם משאירים אחריהם כשהם נשרפים באטמוספירה, מגיעים לקבוצת הכוכבים "אריה", או באנגלית "ליאו" - ומכאן השם ליאונידים. ההבדל בין לאונידים לסתם מטאורים הוא מהירותם הגבוהה יותר והתדירות בה מתרחש אירוע מעין זה. למטר הליאונידים אחראי השביט Tempel-Tuttle המקיף את השמש אחת ל-33 שנים. מכאן, שגם מטר הליאונידים מגיע לשיאו כל 33 שנים, כאשר כדור-הארץ עובר בתוך החלקיקים לפני שהם מתפזרים. אם הם לא מתפזרים מייד (בגלל תנועת כוכבי הלכת לדוגמא ) מטר הליאונידים חזק יותר. השנה 2002 זו השנה האחרונה ב"גל" הנוכחי של הליאונידים שהחל בשנת 98. כמו בשנים האחרונות גם השנה את מטר הליאונידים כצפוי ניתן לראות ב- 18-19בנובמבר. יתכן מאוד שהתצפית בהם בארץ לא תיהיה השנה במיטבה כיוון שיהיה ירח מלא, למרות שלקראת 5 בבוקר צפוי מטר של כ- 250 בשעה. תהנו

מגניב... תודה

נראה אם יהיה לי כוח להשאר ער... טוב שליאונידים החליטו להגיע ביום שישי...

Johnny the Doe

New member
באיזו שעה בדיוק מתחיל המטר?

תודה לאל שלמחרת אני מתחיל ללמוד ב-14:00, אבל אני מניח שזה לא תקף לגבייך

2_be

New member
בסביבות 3 ניתן יהיה להתחיל לראות

תלוי אם הירח לא יהיה בהיר מידי... <וכן, אני כנראה אשן באותו הזמן..
>

Johnny the Doe

New member
אוקיי, ספירת מלאי מפי הסהרורי ../images/Emo121.gif

אז מה היה לנו שם? היה לנו ריגולש ברקס, פלגים, פלטינות... טוב חלאס עם הגששים. בין 4:00 ל-5:00 הבחנתי ב-34 הבזקים תוך שבירה הדרגתית של הצוואר שלי כשהיבטתי בשמיים כמעט שעה ברציפות. האם מישהו יודע כמה ליאונידים היו אמורים לעבור סה"כ? באילו שעות? ולמה אמרת שניתן יהיה לראות אותם כבר מ-3??

לירי ג

New member
היו אמורים להיות 200 בשעה

אבל השיא הוא בשעות האור אצלנו כך שהליאונידים יראו במלוא הדרם במערב אירופה וארה"ב. נבלות. שום דבר מעניין לא קורה בארץ הזאת! אפילו ליקוי חמה מלא לא היה פה כבר יובלות. למי מתלוננים לגבי זה?

למעלה