הגיע שלב השאלות

rona33

New member
הגיע שלב השאלות ../images/Emo124.gif

טוב, אני מתחילה לרדת לאט לאט מהענן הגבוה של הבטא החיובית כולל שתי ההכפלות שהיו לי , יש לי תור לאולטראסאונד ראשון ביום שני הבא ועד אז אני בטח אשתגע.... למה לצפות? מה אמורים לראות בשלב הזה? החזירו לי עוברים בראשון לפברואר,בן כמה ההריון שלי? ומתי יראו דופק? תודה רבה

טילי2

New member
רונה פעמונה, השמחה עדין בתוקף../images/Emo151.gif

החישוב הוא כדלהלן: יום הראשון של הוסת האחרונה הוא היום הראשון לחישוב ההריון. סופרים חודש אחד ארבעה שבועות וחודש אחד חמישה שבועות ע"מ להפוך את מנין השבועות לחודשים. בראש הפורום יש לך את סדר הבדיקות מכאן ואילך. בגדול בסביביות שבוע שביעי תעשי אולטרא סאונד שיראה שקי הריון ודופק.

yaelhul

New member
טילי, כבר מזמן רציתי לשאול .. ../images/Emo2.gif

איך מחשבים שבועות הריון לעומת חדשים כיוון ש-40 השבועות שהרופאים סופרים לנו מיום הווסת האחרונה הם בעצם 10 חדשים ולי תמיד סיפרו שהריון זה 9 חדשים... אז את אומרת ששתינו כרגע בתחילת חמישי (שבוע 19) ??? איזה כיף. במיוחד כשהלידה צפויה בסוף שמיני. כבר עכשיו קשה לי לסחוב והאיש מעודד אותי שזה נורמלי בגלל שהם שניים
תגידי, כבר התחלת להרגיש אותם? אני עדיין לא ואני בונה על זה שהם מתחשבים בי ובועטים זה בזה במקום באמא
(כן, אני יודעת שזה רק זמני). יעל

40 שבועות הם לא 10 חודשים!

חוץ מפברואר, לכל החודשים יש יותר מ 28 יום, לא? אני חישבתי כך (לא יודעת אם זה חישוב נכון): התל"מ שלי הוא ב 6/3 ולכן ב 6/2 נכנסתי לחודש תשיעי וכך אחורה עד להתחלה. אם מחשבים כך (לפי חודשי לוח השנה ולא לפי מס´ ימים קבוע בחודש) מגלים שההריון הוא טיפטיפה פחות מ 9 חודשים. מוזר, לא?

טילי2

New member
אני בסוף שבוע 17 והחישוב כאמור:

חודש אחד ארבע שבועות וחודש אחריו חמישה שבועות וחוזר חלילה. את בשבוע השני של חודש חמישי.

יש בספר של בר בדיוק איך מחשבים

את שבועות ההריון והחודשים: חודש 1: עד שבוע 6 חודש 2 : שבועות 6-10 חודש 3 : שבועות 10-15 חודש 4: 15-19 חודש 5: 19-23 חודש 6: 23-27 חודש 7: 27-32 חודש 8 : 32-36 חודש 9 : 36-40

אז ככה...

ב IVF לא מחשבים לפי תאריך מחזור אחרון כי הדיכוי גורם לשבועיים "מיותרים" בין המחזור האחרון להתחלת הסטימולציה. לי הסבירו שיום הביוץ הוא יום השאיבה ולכן צריך להחשיב אותו כשבוע 2 + 0. יש רופאים שמחשיבים את יום ההחזרה כ 2 + 0 אבל זה לא ממש עקרוני (הבדל של יומיים). אם מבקשים ממך תאריך מחזור אחרון (עכשיו כולם ישאלו את זה) תאמרי להם שזה היה ב 16/1. לפי החישוב שלי את כעת בשבוע 4 + 6. הרופאים קוראים לזה שבוע 4 (כי הם מחשבים גיל הריון) והנשים קוראות לזה בד"כ שבוע 5. אני מעדיפה לספור כמו הרופאים ולמנוע טעויות וחוסר הבנה. ביום ראשון תהיי בשבוע 5 + 4. כנראה שתראו שק/י הריון אבל עדיין לא דופק. הדופק אמור להגיע עד שבוע 8 ולכן עד אז אין צורך להלחץ. המתנה מלחיצה, אין ספק. מקווה שתעבור מהר! חנה

למעלה