הגירה באמצעות הקהילה היהודית בויניפג-מניטובה

ruth1983

New member
הגירה באמצעות הקהילה היהודית בויניפג-מניטובה

אני מקבלת בזמן האחרון המון המון מסרים עם שאלות בעניין הגירה באמצעות הקהילה היהודית בויניפג אז ראיתי לנכון ליכתוב כאן קצת על איך מתחילים את התהליך - כל הידע הוא מניסיון אישי שלי ושל בעלי (למי שיש מידע נוסף או תיקונים מוזמן להוסיף ולתקן). אז ככה: המסלול קצר יותר מהמסלול הפדראלי (נכון להיום מדובר בתקופה של שנה וחצי עד שנתיים, פעם המסלול הזה היה הרבה יותר קצר אבל לאחר המלחמה הקהילה מוצפת בבקשות מה שהאריך את התקופה). המסלול יותר יקר, שכן, דורש ביקור היכרות בקהילה יתרה מזאת, בניגוד למסלול הפדראלי המסלול הפרובינציאלי עקרונית מחייב מחייה של תקופה מסויימת באותה הפרובינציה. התהליך מתחיל דרך מכתב פנייה לקהילה היהודית בויניפג. אתר הקהילה: www.jewishwinnipeg.org את המכתב יש לשלוח למייל: [email protected] (עדיף שתישלחו את המייל מgmail שכן לפעמים יש בעיה לפתוח מיילים אחרים) אנחנו במיכתב הראשון שלנו ציינו שאנו מתעניינים בהגירה לויניפג באמצעות הקהילה היהודית, סיפרנו קצת על עצמינו וצירפנו קורות חיים. טוב, ככה מתחילים את התהליך, אם מישהו יהיה מעוניין בהמשך הדרך אז אני אפרט בשימחה.

dannyk27

New member
כמה הערות קצרות

באשר למחיר של התהליך, אכן יש חובת ביקור אבל לדעתי זו חובה של כל משפחה המהגרת לארץ חדשה ולא מוכרת, מה גם שהביקור הוא בעל אופי פרודוקטיבי ולא למטרת טיול והנאה בלבד. ההתחייבות של מגורים במקום הינה מוסרית בעיקר אלא אם כן יש חידושים. מלבד זאת התאור מדוייק בהחלט.

mlt80

New member
האם ניתן להגר דרך הקהילה רק אם שני

בני הזוג יהודים או שמספיק שבת הזוג היא יהודיה? תודה

shipy1234

New member
חשבתי שבתעודת זהות כבר לא רשום לאום יותר

לא יודע מה לגבי תעודת נישואין. מה עם הבני זוג עשו נישואים בקפריסין למרות ששניהם יהודים אלא מטעמים עקרוניים.

dannyk27

New member
אם לא ע"י תעודת הזהות אזאי עם מסמך אחר

ולא משנה לבטח לקהילה היכן התחתנו בני הזוג, העיקר שיהיה רשום היכנשהו שהם יהודים.

ruth1983

New member
לא רשום לאום אבל יש תאריך לידה עברי

מה שלא קיים אצל מי שלא יהודי. לכן העובדה שלא רושמים היא אולי נכונה אבל יש אמצעי נוסף המאפשר ליראות האם יהודי או לא. חוץ מזה במשרד הפנים נותנים חינם מסמך שניקרא תמצית רישום ממרשם אוכלוסין שבו ניתן ליראות את כל הפרטים כולל יהדות

לא בדיוק הבנתי דבר אחד

האם גם במסלול הזה יש להגיע ל 67 נקודות,או שהקריטריון היחיד כאן זה עצם היותי יהודי?? עוד שאלה,מאיזה גילך אני יכול להתחיל את התהליך?? והאם רווקים מחכים פחות זמן?? תודה

dannyk27

New member
יש שיטת ניקוד

אם כי היא דומה/שונה, כל ההסברים והקריטריונים בקישורי הפורום. רווקים או נשואים אינם מהווים מרכיב באחד הקריטריונים.

שאלה

מי שמהגר בדרך הזאת,זה מחייב אותו לגור בויניפג? כלומר איננו יכול לגור בשום מקום אחר בקנדה?? 2.האם יש מסלולים דומים לאיזור טורונטו?

dannyk27

New member
התשובה ל1 ניתנה כמה שורות למעלה

ובאשר ל2 התשובה שלילית.

AlexJ

New member
מגורים בוויניפג

אין שום רע בלגור בוויניפג למעט מזג האוויר (גם בחורף וגם בקייץ). העיר יותר שקטה, אך בכלל לא קטנה. המחייה (שכירות, ביטוח) יותר נמוכים מערים גדולות כמו טורונטו וונקבר. גם מחירי קניית בית יותר נמוכים. הקהילה היהודית חזקה ותומכת, חינוך ילדים - בה"ס יהודי כולל תיכון.

ruth1983

New member
מוסיפה

מהתרשמות של בעלי מהמקום - המקום הרבה יותר מתאים למשפחה עם ילדים כי הגנים הרבה יותר זולים מטורונטו או וונקובר. בטורונטו הוא לא אהב את הליכלוך (מושבניק זה לא אישי) ואת הבלאגן. בוויניפג אנשים הרבה יותר נחמדים מטורונטו (דעה אישית בלבד) והרבה יותר ירוק בעיניים (בחורף כניראה הרבה יותר לבן). הוא היתרשם מאד לטובה מהקהילה היהודית ומהעזרה שהיא מספקת למהגרים חדשים. כולם היו ממש ממש נחמדים ופה אולי המקום להגיד תודה לדני שנתן מזמנו !!!

ruth1983

New member
הקרטריונים

ככל הידוע לי בעיקר מדובר בקרטריונים הבאים: 1. שני בני הזוג יהודים 2. ככל הניראה מעל גיל 49 ומתחת ל-21 הניקוד יורד 3. אנגלית ברמה סבירה של ניהול שיחה 4. 12 שנות לימוד ועוד שנה נוספת אחת לפחות של לימודי תעודה/מקצוע 5. שנתיים ניסיון בעבודה מקווה שלא שכחתי כלום

המ קורה במקרה הבא...

אם קיבלתי אישור PR דרך המסלול של הקהילה היהודית בוויניפג ,ואחרי קבלת אזרחות קנדית אני עובר לגור בטורונטו או וונקובר?

dannyk27

New member
הכל בסדר

אפילו לפני קבלת האזרחות, קח בחשבון שעד לאזרחות תצרך לגור בקנדה 3 מתוך 4 שנים ולאחר מכן להגיש את הבקשה.

הבנתי

כלומר אפילו אם אהגר באמצעות קהילה יהודית של וויניפג אוכל לגור בכל מקום שארצה בקנדה ולא רק בוויניפג. לדעתי זה מסלול ממש טוב

למעלה