הגירה באמצעות הקהילה היהודית בויניפג-מניטובה

dannyk27

New member
שלא תבין אותי לא נכון

מבחינה מוסרית יש התחייבות לגור במקום שכן הם הוציאו עבורך את המכתב תמיכה ואני לא מעודד הפרה של התחייבות זו להפך. ייתכן שבעקבות ניצול המצב התחילה הקהילה לחייב את שני בני הזוג להוכיח את יהדותם ואם יימשך ניצול לרעה של תנאי הקהילה ייתכן ויוחלט על שינוי גם בהתחייבות על מגורים במקום, למרות שיש כאן סתירה כלשהי עם הכתוב בחוקה הקנדית.

shipy1234

New member
בגלל זה שאלתי פעם לגבי מעקב

כלומר האם הקהילה מבצעת Follow Up על מי שפנה להגירה בעזרתה וכמה זמן הוא אכן נשאר בפרובינציה.

dannyk27

New member
נכון לעכשיו לא

היא רק מבקשת להיות איתה בקשר בזמן התהליך ולקראת הנחיתה גם כדי שתוכל לעזור בהגעה. אבל אם המצב ישתנה, מי יודע?

ruth1983

New member
ל Saskatchewan יש גם מסלול טוב

אבל עליו אני לא ממש יודעת. ניראה לי שצריך הצעת עבודה ממעסיק וישר אפשר להתחיל את ההליך לקבלת ה pr אבל שוב אני לא ממש מכירה אותו

אני יודעת שמוסרית לא

אבל טכנית ניתן לעבור מוייניפג לכל מקום אחר לאחר הנחיתה, או לאחר כמה מספר חודשים ספורים?

ruth1983

New member
ניתן לעבור גם אחרי הנחיתה

אבל בואי נגיד ורק בתאורייה, היגעת לטורונטו ומעסיק פוטנציאלי יודע שהגירה נעשתה באמצעות הקהילה בויניפג איך הוא יסתכל עליך??? האם תהיי אמינה בעיניו? האם יקח אותך לעבודה??? זו נקודה למחשבה

dannyk27

New member
טכנית

ניתן לנחות בגטורונטו ובכלל לא להגיע לוויניפג, אבל אני מדגיש ונכון וחעכשיו טכנית בלבד.

ruth1983

New member
אולי תישאלו את כל השאלות פה

אחרת יוצר שאני כותבת את אותו הדבר המון פעמים. אם תיכתבו את השאלות פה ולא במסרים אז כולם יוכלו ליקרוא, לקבל תשובות ואולי גם לתת תשובות יותר מדוייקות משלי

ruth1983

New member
המשך....

לאור הביקוש הרב, אחרי המכתב הראשון תקבלו מיכתב תשובה מהקהילה (גם אם אינכם מתאימים עדיין תקבלו תשובה עם הסבר) אם אתם כן מתאימים מתחילה היתכתבות אינטנסיבית עם הקהילה, בה תדרשו להציג מסמכים, לפרט לגבי המקצוע, להראות מודעות דרושים פוטנציאליות (על מנת להראות כי יש דרישה למקצוע ותוכלו להישתלב בקלות בקנדה). יהיו שאלות הבהרה ספציפיות ואולי אף תדרשו להביא מיכתב מהמעסיק שלהם המפרט את תפקידכם לפי ה- NOC אם תתאימו לאחר כל אלה תקבלו מיכתב המזמין אותכם לבוא לביקור בקהילה. בדרך כלל בהתחלה ללא תאריך מדוייק ויותר מאוחר עם תאריך מדוייק והסבר כי תצטרכו להגיע לביקור של כ-10 ימים. במהלך הביקור תפגשו עם האחראי על ההגירה בקהילה, עם אנשים הקשורים לחינוך, יראו לכם את העיר (אולי אפילו ע"י אנשים מהפורום הזה:)), בדרך כלל גם יקבעו לכם פגישה עם ארגון מקצועי אליו אתם משתייכים. אנחנו אישית ניפגשנו גם עם איש נדל"ן כדי לדעת יותר על עלויות הבתים והשכירויות. אחרי זה תיפגשו שוב עם האחראי על ההגירה בקהילה, תעברו איתו על כל המסמכים שלכם ובדרך כלל יום למחרת תפגשו עם האמיגריישן אופיסר. רק אחרי שתסיימו את הביקור בקהילה תקבלו מכתב למייל המודיע האם קיבלתם את תמיכת הקהילה והמסמכים הוגשו לממשלת מניטובה או שלא קיבלתם. אם לא תקבלו בד"כ תקבלו גם הסבר. כל ההליך הנ"ל הוא די ארוך, בכל מקרה במקרה שלנו זה לקח כ-10 חודשים (כתבתי את לוח הזמנים המפורט באחד העמודים הקודמים של הפורום) טוב אני חייבת לחזור לעבודת הסמינריון שלי אז ההמשך יבוא...

כמו ששיפי אמר

האם המעסיק רואה באיזו תוכנית הגעתי? איך המידע הזה באמת מגיע אליו? זאם כך אז גם להגיע בתכנית של קוייבק ולנחות בטורונטו ייחשב לא אמין בעיניו?

dannyk27

New member
המעסחיק לא רואה כלום ולא מענין אותו כלום

בהתייחסות הזו מלבד כרטיס ה SIN. באשר לנחיתה בטורונטו למהגרים דרך קוויבק, זה לא אפשרי טכנית - חייבים לעשות לנדינג בקוויבק.

ruth1983

New member
אין לי מושג

אמרתי הרי שזו נקודה למחשבה. אולי הוא באמת לא יכול לדעת באיזה הליך היגעת ואולי זה באמת לא מעניין אותו

spirt85

New member
לגבי כל הפגישות והסיור...

מי מממן את הכל? ותודה על כל המידע...

המועמד להגירה משלם את הטיסה, המלון

ואת אגרות ההגירה. הסיור במוסדות הקהילה הוא חינם. סיור עם מתווך נדל"ן הוא גם חינם.

spirt85

New member
לגבי היהדות

מי שאבא שלו יהודי ואמא לא, יש לו סיכוי להשתמש במסלול הזה?

אם הוא בא מקהילה רפורמית ויש תעודת נישואין של

רב, אני מניח שלא יקפידו על קוצו של יוד, הבעיה היא שנישואין כאלה אינם מוכרים בישראל, ולכן זו עלולה להיות בעיה בשבילם, אם אתם באים מישראל. תצטרכו לשאול את דני בעניין. אולי גיור לחומרה יועיל...לא ברור.

axelcoon

New member
האם הקהילה היהודית עוזרת גם לסטודנטים לMBA?

שלום,יש לי שאלה לRUTH1983 אם אני רוצה ללמוד לMBA במניטובה,ואם אני מראה כוונה להשתקע במניטובה אחרי ה-MBA במהלכו,במידה ויש שם אוניברסיטה טובה ללמוד בה ואפשרויות תעסוקה אחרי הMBA וגם במהלכו, אני רוצה בגדול,להעזר בקהילה היהודית במניטובה,להגיע לשם אחרי תואר ראשון בכלכלה וניהול בארץ,לעבוד קצת ולאסוף כסף ל-MBA וללמוד שם ולהשאר שם גם בעתיד, האם גם במקרה של סטודנט לMBA שרוצה להשתקע במניטובה אחרי הלימודים,גם כן חייבים לעמוד בקריטריונים של שנתיים עבודה? או שלסטודנטים יש קריטריונים עם הקלות מעצם היותם סטודנטים? האם הקהילה היהודית תעזור לי,בתור סטודנט רווק ל-MBA שיראה נכונות להשתקע שם גם אחרי התואר? ואיך אפשר להראות נכונות כזו,כך שיגדלו הסיכויים שהם יעזרו לי? תודה מראש.

למעלה