הגירה באמצעות קהילה יהודית של וויניפג

הגירה באמצעות קהילה יהודית של וויניפג

קראתי קצת על העזר שמעניקה הקהילה למי שרוצה להגר למניטובה.דבר אחד לא הצלחתי להבין,כתוב בקריטריונים כי חייבים להיות בעלי 12 שנות לימוד לפחות (כלומר יסודי-תיכון),וכן בעלי לפחות שנה אקדמית או אחרת אחת. האם משתמע מכך כי גם סטודנטים,שטרם סיימו את לימודיהם,והם בשנה אחרונה ללימודיהם,יכולים לבקש את העזרה הנדונה מהקהילה ?עד כמה ריאלי שהם יזמנו סטודנטים לביקור בקהילה?

ruth1983

New member
ניראה לי הכוונה היא לימודי מקצוע

כלומר, אם יש לך מקצוע שלמדת בשבילו לפחות עוד שנה אחת מעבר לתיכון. אני לא חושבת שהכוונה היא לשנה אקדמאית אחת מתוך 3 של תואר. בכל מיקרה גם אנחנו התחלנו את התהליך כסטודנטים אבל לכל אחד מאיתנו היה יותר משנתיים ניסיון באותו התחום. אז אם מצבך דומה לא ניראה לי שיש מניע כי יזמנו אותך לראיון. יותר מזה מהמכתה הראשון ועד הראיון בפועל יכול לעבור הרבה זמן אפילו שנה, עד אז אולי תסיים ללמוד

מכתב ראשון

איך ראוי שייראה מכתב ראשון ,מכתב פניה לקהילה?? קצר,ארוך,מתומצת,מורחב? מה כדי שיכלול מכתב ראשון? האם ניתן לפרסם כאן תבנית עדיפה של מכתב ראשון לקהילה?? תודה

dannyk27

New member
חייבת להיות השכלה על תיכונית

של לפחות שנה אחת כאשר תעודה בצידה, כלומר סיום איזהשהו קורס מקצועי. לימודים חלקיים שעדיין לא הסתיימו לא יחשבו, אלא אם עד מועד הביקור תיהיה בידך התעודה.

תואר ראשון מלא הוא תעודה לא?

כל מה שיש בסוף תעודת גמר על תיכונית נחשב אם היקף הלימודים הוא מעל 450 שעות בסך הכל.

נשאר לי ללמוד שנה

נשארה לי עוד שנה אחת עד לתואר ראשון.לא יודע אם זה ייחשב כנסיון,אבל אנחנו במסגרת לימודיי עבודה סוצילית ,עוברים מה שנקרא "הכשרה בשדה" ,שזה עבודה לכל דבר ועניין.פשוט שולחים אותנו לכל מיני אירגונים ואנו עובדים שם במקצוע. בארץ זה לא נחשב כנסיון לצורך קבלה לעבודה.בשנתיים האלה כבר עבדתי בביטוח לאומי ובמכון אונקולוגי בבית חולים.בשנת לימודים הבאה אעבוד במסגרת נוספת .

varna

New member
היי ../images/Emo9.gif מצטרף לשירשור . . .

בן 23.5 - סטודנט שנה ב' למדעי ההתנהגות עם התמחות בניהול ומשאבי אנוש. עובד מזה כ 3 שנים כיועץ אקדמי במוסד בו אני לומד (כלומר התקדמתי במשך השנים עד לתפקיד הזה). מתי מומלץ להגיש בקשה לפרובינציה? .. אני עוקב למעלה משנה בפורום ומצער על כך שאיני יכול לעשות כלום בשלב זה :) ... אלא אם כן יענו לי כעת אחרת. אני מניח שאין טעם להגיש בקשה טרם התחלת השנה השלישית של התואר לפחות .. האם אני צודק? אך מצד שני ההליך יכול לקחת אף כ 24 חודשים .. ... בקיצור .... מניטובה עדיין רחוקה ממני .... הן פיזית והן מנטלית ... :(

כבשה200

New member
אבל צריך שנתיים נסיון בעבודה מסויימת , לאו

דווקא במה שאתה לומד...

dannyk27

New member
הנסיון לא חייב להיות בתחום הנלמד.

חייבים תעודת גמר כלשהי, של לימודים על תיכוניים של שנה אקדמית אחת לפחות. אם התעודה לא תתקבל בתוך חודשים מעטים ובודאות אין טעם לפנות לקהילה.

varna

New member
כמו שחשבתי ../images/Emo45.gif

אכן אין טעם להגיש בקשה טרם סיום השנה השלישית של התואר (בכדי שיהיו לי הממצאים הדרושים ביד). תודה דני, המשך יום טוב.

כבשה200

New member
גם אנחנו סטודנטים ופנינו כבר לקהילה

צריך נסיון של שנתיים בעבודה מקצועית כלשהיא

תוך כמה זמן אנו לכם למייל ראשון??

שלחתי לפני מספר ימים ועדין אין מענה

ruth1983

New member
אין מצב שתקבל תשובה כל כך מהר

היום זה משהו כמו 3 חודשים (חפש את לוח הזמנים שלנו באחד העמודים הקודמים) בכל מקרה עכשיו יש גם חגים אז זה לא עוזר במיוחד הרבה סבלנות

kanata

New member
זה לוקח קצת יותר זמן...

אנחנו שלחנו מכתב ראשוני לפני כארבעה חודשים. טרם קיבלנו תשובה קונקרטית, פרט לתשובה אוטומטית שנשלחת לכל מי ששולח מכתב. דיברנו עם בוריס לפני מספר ימים, והוא בקש שנמתין בסבלנות, ונקבל תשובה ראשונית עד שלושה חודשים מהיום. כך שזמן קבלת תשובה מהותית ראשונה מיום שליחת המכתב לקהילה עומד היום על כחצי שנה...

למעלה