הגירה במסלול קוובק: 5 חודשים בלבד???

yaron0072

New member
חמישה חודשים לאישור של קוויבק לא אישטר פדרלי

לי זה לקח 3 חודשים אבל הפדרלי לקח לי שנה וחצי פה טמונה הבעיה בעיכוב של הפדרלים.

Astroo

New member
תודה. אחרי בדיקה קצרה הבנתי קצת אחרת

ה-5 חודשים זה לאישור הפדרלי אחרי שנבחרת ע"י קוויבק. לפי האתר של קוויבק, כרגע מוזמנים לראיון מי שהגישו בדצמבר 2006. ז"א סה"כ התהליך כשנה. נראה מפתה.

yaron0072

New member
מידע אישי אני יודע שהפדרלים לא רוצים להיות

"חותמת גומי" של קוויבק אני עשיתי את ההליך דרך קנדה ובאפלו ולקח לי שנה וחצי לקבל אישור של קנדה. הם מאד איטים וחשדניים כי הם לא רוצים שיכנסו לקנדה גורמים לא רצויים מה שיש הרבה בקוייבק.

Astroo

New member
מתי עברת את התהליך?

הנתונים בקישור שהבאתי הם מאז אפריל 2006. גם בבאפלו וגם בתל-אביב 30% מהמקרים הסתיימו תוך 5 חודשים. אולי מאז שעברת את התהליך, הזמנים התקצרו? או שנפלת ב-20% שלקח להם מעל 12 חודשים. בכל מקרה, אפילו תחזית של שנה וחצי נראית הרבה יותר אופטימית מה-3-4 שנים של הפדרלי.

dana631

New member
כדאי/אפשר לעבור מפדרלי למסלול של קויבק?

הרי, לפחות ברמה הטכנית, ה- PR הפדרלי שלי אושר, וההמתנה היא עכשיו, לפחות לפי הסיבה הרשמית שהם נותנים, נובעת מחוסר מכסות בפדרלי, ולא מפאת בעיה עם התיק? אם לקויבק יש מכסות נפרדות אולי זו באמת הדרך... כמו שאומרים, Desperate times call for desperate measures

Astroo

New member
לך זה בטוח לא כדאי

כי עד שיזמינו אותך לראיון, כבר תקבלי בדיקות רפואיות. אבל אני שוקל להגיש לקוויבק במקביל (בלי לבטל את הפדרלי אם הדבר אפשרי). חבל שמלכתחילה לא הגשתי דרך קוויבק, אולי כבר היתי מקבל בדיקות רפואיות.

dana631

New member
כבר היית בקנדה...

לי לא כדאי? כל הכבוד על האופטימיות לגבי הצפי שלי לקבלת הזימון לרופא! לעומתך, אני הרבה פחות אופטימית...

Astroo

New member
את לא מאמינה שתוך 8 חודשים תקבלי זימון לרופא?

הרי בכל מקרה גם במסלול קוויבק תצטרכי לחכות לבדיקות רפואיות פדרליות.

dana631

New member
לא, אני לא מאמינה שתוך שמונה חודשים

אקבל את הזימון. מה שהם עשו פה זה לסדר לעצמם שמונה חודשים של שקט, בלי נדנודים מאיתנו, שהרי הם שלחו לנו את המכתב אז עד שיעברו שמונה חודשים אין לנו מה להציק. בתום השמונה חודשים אני די משוכנעת שיהיה תירוץ חדש להארכה נוספת.

dana631

New member
מה הבעיה לבקש אחר כך אחת חדשה?

ממני הם בקשו תעודת יושר במכתב שהגיע שלושה שבועות אחרי פתיחת התיק. אז מה? זה מפריע להם לבקש שוב עכשיו?

דנה. נכון שכניראה הפסדתיי בהתערבות

אבל זה גם ברור למה. כמות המבקשים גדלה והולכת, והמכסה נארת בעינה, הרבה מבקשים שמצליחים להשיג LMO או AEO עוברים למסלול המועדף, וזה מגדיל את זמני העמידה בתור של פשוטי העם. תספרי את מספר החודשים שכתובים במכתב שקיבלת, ותביני לבד שהם פשוט מתכוונים לנצל אתהיכות לסיים תיקים על מכסת 2008 . וזה מה שיקרה הם יחתימו ב ינואר פברואר 2008 הרבה דרכונים, ואחר כך יעברו לקצב עבודה רגיל עד שייגמרו מכסות 2008, ואז שוב אנשים ימתינו. כניראה שאין מה לעשות, היצע הויזות מישראל קשיח, והביקוש מה לעשות הוכפל. וגם יש חצפנים כמוני שנדחפו בתור בזכות הצעת עבודה מוסדרת מראש. את מוזמנת ל ט"ו בשבט, 22 בינואר 2008 לסדר ט"ו בשבט בביתי, אני כמעט משוכנע שתוכלי להיענות להזמנה. ואין לי שום ספק שבמקרה הגרוע כבר תהיי מאורגנת ומסודרת ב 21 למרץ ותבואי לרקוד במסיבת פורים של הפורום הישראלי.

dana631

New member
כנראה הפסדת בהתערבות?

הפסדת בהתערבות בלי שום כנראה. מתי הולכים לאכול? נראה לי כדאי שנעשה את זה כשאתה כאן, כי עד שאני אגיע לטורונטו יקח עוד הרבה זמן.

dana631

New member
בהתחלה אמרו שנה

ולא עמדו בזה. אחרי זה אמרו שנתיים, וגם בזה הם לא עומדים. עכשיו אומרים עוד 6-8 חודשים... לא יודעת מה עוד צריך לקרות כדי שגם אתם תתחילו להבין מה קורה פה.

leprechaungreen

New member
עומס - זה מה שקורה פה

אם הם לא היו בטוחים, לא היו מתחייבים על פרק זמן קצר כ"כ אלא היו לוקחים עוד שנה לעצמם. חוץ מזה, קבלת המכתב אומרת שהתיק אושר. טפסים רפואיים זה כבר כלום לעומת זה. עוד לא שמעתי שהשלב הזה לקח למישהו יותר מחצי שנה. אבל כן שמעתי על כמה מקרים של תקיעת מסלול קוויבק למשך 3-4 שנים. אם את חושבת שבקוויבק אין עומס והכל יקח שנה - את טועה. גם שם יש עכשיו עומס, בשלב הפדרלי.

dana631

New member
אתה עדיין מאמין להם

אני לא יודעת אם להגיד כל הכבוד או שאתה פתי.

shipy1234

New member
אני מסכים עם דנה בהקשר הזה

בפעם הראשונה הם אמרו שיקח כשנה, ושלחו לנו מכתבים אחרי מעל שנה וחצי. ועכשיו שלחו מכתבים של 6-8 חודשים. זה יכול באותה מידה לקחת עוד שנה או שנתיים. אני גם כבר מיואש ומנסה לבדוק אפשרויות שונות, אולי איך שהוא להשיג שם עבודה, מה שקשה מכאן אם אתה לא בהייטק.

למעלה