הגירה לאוסטרליה עם המשפחה חוות דעת ומידע

pene1

New member
הגירה לאוסטרליה עם המשפחה חוות דעת ומידע

הי
אני מעוניינת להגר לאוסטרליה עם בעלי ו-2 ילדים בני 5 ו-7.
אני אחות אקדמאית במקצועי ומנהלת מחלקה בבית חולים מזה 8 שנים, ומרוויחה 16,000 שקל ברוטו.
בעלי סוחר בבורסה עצמאי מהבית ומרוויח כ25,000 בחודש.
יש לנו בית גדול פרטי במושב בדרום.
רצינו לשנות אווירה(אנחנו גרים בעוטף עזה) והשאלה הראשונה מבחינה פיננסית כמה אחות מרוויחה באוסטרליה ואייך התרבות שם?
כמה עולה בית פרטי עם חצר ענקית במלבורן או סידני?
אייך בתי הספר לילדים ועלותם ?
האם יש קהילה גדולה של ישראלים שם?
מה עלות המחייה שם והאם היא דומה לארץ? פה הכול יקר וסתם.. עלויות דלק, רכב, ביטוחים,אוכל,ביגוד.
תודה ראש

ברוכה הבאה

בנוסף לתשובות של אוזי, הנה שלי:
&nbsp
"כמה אחות מרוויחה באוסטרליה?" - כתלות בנסיון ובתפקיד. כעיקרון יותר מבישראל, אבל אני בספק אם העבודה הראשונה שלך כאן תהיה לנהל מחלקה.
&nbsp
"ואייך התרבות שם?" - יופי של תרבות.
&nbsp
"כמה עולה בית פרטי עם חצר ענקית במלבורן או סידני?" - תלוי באיזה חלק של איזו עיר. כעיקרון הדיור בערים הללו יקר מאד. צפו להתחיל מ-800,000AUD. האם שקלתם לגור באחת מהערים האחרות?
&nbsp
"אייך בתי הספר לילדים ועלותם?" - תלוי. יש בתי ספר ציבוריים באיכות סבירה בהחלט שעולים כלום (כמה מאות דולרים לשנה השתתפות הורית) ויש בתי ספר פרטיים שיעלו עשרות אלפי דולרים לשנה לילד.
&nbsp
"האם יש קהילה גדולה של ישראלים שם?" - באוסטרליה חיים, בהערכה גסה, כחמישה עשר אלף ישראלים.
&nbsp
"מה עלות המחייה שם והאם היא דומה לארץ? פה הכול יקר וסתם.. עלויות דלק, רכב, ביטוחים,אוכל,ביגוד." - אם המוטיבציה שלכם במעבר לצד השני של כדור הארץ היא לחסוך כסף על דלק וביגוד, הייתי מציע לבחון בזהירות את הלך-הרוח שלכם.
&nbsp
אנחנו כאן לשאלות והתעניינויות נוספות

&nbsp

pene1

New member
ראשית תודה רבה על התשובות

במבצע האחרון בעוטף עזה הילדים לא הרגישו כי היו קטנים מידי ואמרנו להם שהפיצוצים זה זיקוקים.אנחנו לא ממש קרובים לגבול אבל 7 קמ אווירי .
במבצע הבא יהיה שונה.
רמת חיים גבוהה בארץ במרכז זה יקר מאוד.
החיים בארץ יקרים לא נשאר כלום מהרבה.
17 אחוז מעמ
17.5 ביטוח לאומי (לעסקים)
לא נדבר עם מס הכנסה מכס אגרות על על דבר קנסות היטלים ועוד ...
אני מדברת על הכול כמכלול.
תראו חדשות בארץ ותבינו.
ראש ממשלה בחקירות. נשיא היה בכלא גם שר אוצר וראש ממשלה והמון ראשי עיר כבר ביקרו בכלא או בחקירות ועוד...
תרבות של קומבינות ,מכות על חניה.
מדינה של 70 אחוז מס אם נכניס את כל המיסים ביחד.
מה נשאר לנו במדינה?
למה אתם עברתם?

TumbiUmbi

New member
אני אוסיף

ואומר שלדעתי, רוב הקושי במעבר לכאן זה לקבל את העובדה שדברים עובדים כאן אחרת, לגמרי אחרת, ממה שאת רגילה בארץ ושיכול לקחת זמן לחזור לרמת החיים שהיית רגילה אליה בארץ. מי שמסוגל להתמודד עם האתגרים האלו ולעשות התאמות בהתנהגות ולהשתלב מצליח ומי שלא, או שנשאר ומתלונן או שחוזר לארץ.

התרבות (או lack thereof) בארץ לא השתנתה לטובה בשנים האחרונות ולצערי כנראה גם שלא תשנה. זה לא אומר שכאן הכל זהב/דבש, יש בעיות אחרות ובסוף היום זה תלוי איזו "חבילה" את מעדיפה.

המיסוי יותר נוח בהרבה ויוצא שעם רמת הכנסה דומה למה שהייתם מרוויחים בארץ, נשאר הרבה יותר לחיות ממנו, למרות שהעלויות כאן די דומות. מה שכן, אלא אם יהיה לכם הרבה מזל, לא סביר שלשניכם תהיה עבודה ישר ועוד יותר לא סביר שתרוויחו את מה שהרווחתם בארץ בהתחלה. אבל שוב, לפעמים המזל משחק תפקיד.

אני חושב שענית בעצמך על השאלה למה אנשים עוברים לכאן (לא יכול להכליל, אבל..) - בייחוד כי אין כאן את רמת השחיתות, הדת הכפוייה (לחילונים), המלחמות ואורח החיים הכיאוטי שיש בארץ או בקיצור, כי אפשר לחיות כאן בכבוד ובשלווה בלי שזה יהיה על חשבון מישהו אחר.

TumbiUmbi

New member
ו

אני קורא שוב את ההודעה שלך ורואה שהוא סוחר יום, מה שאומר שהוא יוכל לעשות את זה מכל מקום בעולם, מה שמשאיר אותכם עם "בעיה אחת" - לסדר את העבודה שלך, שאולי גם יכולה להיות הנתיב לויזה (אבל אני לא מכיר את הפרטים ולא סוכן הגירה), יותר קל.
&nbsp
בהצלחה.
&nbsp
&nbsp

Nissim Assa

New member
אם את לא יכולה לעבור לפתח תקווה

איך תעברי לבית פרטי עם חצר ענקית במלבורן או סידני?

Caput femoris

New member
שלוש הערות על המצב

1
מהתרשמות שטחית נראה שמצב הפתיחה שלכם לא גרוע. אמנם אתם לא צעירים אבל יש לך מקצוע פצצה וניסיון שמאפשר להתחיל הכרה במקצוע באוסטרליה (תהליך לא פשוט אבל לא בלתי אפשרי). בנוסף בעלך עובד מהבית ומשכורתו מספיק למחיה צנועה במלבורן/סידני או מחיה בסדר פלוס בערים אחרות. מכאן שאם אתם נחושים לעבור אפשר להתחיל מויזה זמנית (ויזת סטודנט למשל) ולהתגלגל משם.

2
בהנחה שאתם לא באים עם הון רב, על בית עם חצר ענקית, בעיקר באיזורים פופלריים בסידני או מלבורן, הייתי שוכח בשנים הראשונות ואולי בכלל. זה קצת כמו בישראל - אנשים עם משכורת סבירה יכולים לקנות בית כזה רק בפריפריה.
מצד שני, פריפריה בסידני זה לא רע בכלל וגם איזור טוב למצוא עבודה בבתי חולים.

3
שחיתות ושאר ירקות לא חסר גם באוסטרליה. רקטות על הבית יותר קשה למצוא אבל יש שלל בעיות אחרות. נגיד שהאבולציה של הגירה לאוסטרליה עובדת בערך ככה:
קודם ירידה קשה ברמת החיים. אחר כך עליה באיכות החיים והיי מטורף. אחר כל גם רמת החיים עולה קצת, ואז מתחילים לשים לב לדברים קטנים שמפריעים לך (וברוך השם לא חסר). לי אין ספק שהחרא המקומי לא ימלא אפילו מהדורת חדשות ישראלית ממוצעת, אבל זה אינדבדואלי והרבה אנשים מחליטים אחרת.

למעלה