הגירה לארה"ב על רקע טכנולוגי

newuser2018

New member
הגירה לארה"ב על רקע טכנולוגי

היי לכולם,
קודם כל יש כאן אחלה קהילה. עברתי על הרבה הודעות ולמדתי המון.

יש לי מספר שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה:
1. אני איש הייטק. מתי מתחילה התקופה שבה חברות בארה"ב מתחילות לחפש עובדים על בסיס H1B ? (או במילים אחרות: מתי להתחיל לחפש ?).

2. לפי הלינק הנ"ל:
http://www.drsi-law.com/he/h1b2015.html

בן/בת הזוג של H1B Holder יכול לקבל EAD ע"מ לעבוד. כמה התהליך מסובך והאם מדובר בסבירות גבוהה לקבל אישור כזה ?

3. במידה וה-H1B לא הולך - אני מתכנן למצוא עבודה בארץ בחברה שתאפשר לי בהמשך לעבור על בסיס L1. האם יש חברות טכנולוגיות שאתם יכולים להמליץ לי (מלבד מייקרוסופט) ?

המון תודה.

zuki3

New member
תשובות

1. בקשה לויזת H1B מגישים בשבוע הראשון של אפריל,
צריך חודש להכין את הבקשה מתחילת מרץ,
לכן הזמן הכי טוב להתקבל לעבודה זה בפברואר, או ינואר.
היום זה כנראה מוקדם מדי, כי חברות לא רוצות לחכות שנה וחצי עד תחילת העבודה.
2. תקרא שוב את הקישור,
בני הזוג יכולים לקבל אישור עבודה רק אם המעסיק הגיש עבורם בקשה לגרין קארד,
ברוב המקרים מדובר רק אחרי עבודה של שנתיים שלוש על הויזה הזמנית,
כך סביר שבת הזוג לא תעבוד לפחות 3 שנים.
3. כל החברות האמריקאיות שעובדות בישראל יכולות באופן תאורטי להעביר אותך לארצות הברית אחרי כמה שנים,
אבל רובן מעדיפות שלא, ברוב המקרים אם התקבלת לעבודה בישראל הם יעדיפו שתעבוד בישראל, ראה מקרה אמאזון, שבהתחלה העבירו עובדים, והיום פשוט פתחו מרכז בישראל, אתה כמובן יכול לנסות, אבל אין לך שום אפשרות לדעת בקבלה לעבודה מה יקרה עוד כמה שנים, ואם בכלל ירצו להעביר אותך,
ואם תעלה את זה כדרישה בהתחלה, סביר שלא יקבלו אותך לעבודה.

אסטרטגיה הפוכה

עבור H1-B תצטרך להמתין, ובסוף ההמתנה יש הגרלה. נדמה לי ששליש זוכים, אבל אני לא בטוח לגבי המספרים או אם יש עדיפויות פנימיות (תארים מתקדמים, תפקיד נדרש, מוצא, ...).

עדיף להתחיל עם פוטנציאל ל- L1. תמיד תוכל בהמשך לנסות להתקבל לחברה אחרת על H1 או לנסות להגריל גרין קארד.
תמצא עבודה שאתה מחבב+ בחברה רב לאומית. לא חייבת להיות מהענקיות, ואפילו לא מהמוכרות. אבל כן כזו שיש לה מרכזי פיתוח בארה"ב עם לפחות כמה מאות עובדים.
אחרי תקופה מסויימת (מינימום שנה) תוכל לנסות לעבור לתפקיד אחר, בכל האתרים של החברה בעולם. אתה לא חייב להודיע מראש שאתה מתכוון או שוקל לעבור לחו"ל.
אם הכל הולך חלק ויש מזל, תוכל למצוא את עצמך תוך שנתיים בארה"ב, בלי הגרלות, עם EAD לבת הזוג, כשהחברה מממנת לכם את המעבר.

לפי הבנתי

הדלה בתחום, H4 יכול להגיש בקשה לאישור עבודה רק במצב הוא בעל ה H1B התחיל תהליך גרין כארד.
לעומת תהליך מציאת עבודה (מהארץ) והוצאת ויזת H1B (סיכויי זכייה בהגרלה עומדים על כ 30%), פלוס תחילת תהליך גרין כארד ע"י אותו מעסיק אחרי קבלת העבודה, תהליך הוצאת אישור עבודה עבור בן הזוג נראית לי פשוטה יחסית וניתן לעשות אותה באופן עצמאי.

John the Savage

New member
רק הערה לגבי אישור עבודה ל-H4

יש סיכוי גבוה שגם זה כבר לא יהיה רלוונטי בקרוב, אפילו במצב בו בעל ה-H1B התחיל בתהליכים לגרין קארד. ממשל טראמפ הוציא תקנה שמבטלת את ההטבה הזו ל-H4, והתקנה אמורה להיכנס לתוקף בקרוב (אלא אם יוחלט להשהות אותה בצו בית משפט).

מכיוון

שפותח השרשור טרם התחיל אפילו לחפש עבודה, יש סיכוי לא רע שעד שהוא ימצא אחת, אם בכלל, טראמפ כבר לא יהיה בשלטון.
אמן

newuser2018

New member
תודה רבה חברים ! מספר שאלות נוספות

1. מתי התקנה של טראמפ עשוייה להכנס לתוקף ? כי אני קורא שלא בטוח בכלל שהיא תיכנס.
2. תוך כמה זמן מרגע תחילת העבודה המעסיק רשאי להתחיל עבורי תהליך לקבלת גרין קארד ? ידוע לי שזה יכול להשתנות ממעסיק למעסיק - אני שואל על המצב האופטימלי.
3. קראתי איפשהו שאולי מכניסים שמחזיק H1B חייב יהיה להרוויח לפחות 130 אלף דולר. האם יש אמת בדבר ?

guy56782

New member
זה מאוד תאורטי

1. בין מחר בבוקר לאף פעם, take your pick.
2. בעקרון מעסיק יכול להתחיל את תהליך הגרין קארד עבורך מחר בבוקר, כשאתה עוד בארץ ולא עובד אצלו. זה כמובן מאוד נדיר, ולחברות גדולות יש הרבה פעמים מדיניות להתחיל תהליך גרין קארד אחרי איזושהיא תקופה ראשונית (נניח, שנה).

newuser2018

New member
..

וממש בשניה שהמעסיק מתחיל עבורי את התהליך - בן/בת הזוג יכולים להתחיל לעבוד עם H4EAD? או שיש תקופת צינון מסויימת ?

newuser2018

New member
כמה זמן בערך עד שזה מגיע לשלב הנ"ל ?

האם אני צריך לצאת מנקודת הנחה שבמידה ואני עובר על H1B בערך שנתיים בת-זוגתי לא תוכל לעבוד ? או שיש סיכוי שזה ייקח פחות ?

Kender00

New member
עד שלא יגישו לך את שינוי הסטטוס פלוס כמה חודשים אחרי היא לא

תוכל לעבוד
&nbsp
ואני מקווה שאתה רושם בת זוגתי אתה מתכוון לאשתך, אחרת זה לא רלוונטי

KallaGLP

New member
פעם זה היה כמה חודשים. כיום אני יודעת שזה אף יותר.

אבל קשה מאוד לתת הערכת זמנים מדויקת.

Kender00

New member
אישור עבודה לבעלי ויזה H4 במעשי לא רלוונטית לישראלים

זה נועד לאוכלוסיות (הודים, סינים ועוד כמה) מסויימות, בגדול זה נועד למי שאינו יכול להגיש שינוי סטטוס יחד עם I-140 וזה לרוב לא רלוונטי לישראלים (או יותר נכון מי שנולד במדינה שאין בעיה של תור בקטגוריות הרלוונטיות)

newuser2018

New member
תוכל לפרט ? באמת שלא הבנתי

אתה מתכוון שאם אני מגיש בקשת שינוי סטטוס לגרין קארד היא תרוץ די מהר בגלל שהתור קצר יחסית עבור ישראלים ?

בנוסף, כמה זמן (בערך) לוקח מרגע תחילת התהליך עד לקבלת הגרין קארד הנכסף ?

zuki3

New member
הסבר קצר

1. אתה לא מגיש בקשה לגרין קארד, אתה לא יכול, רק המעסיק יכול.
אלא אם אתה מומחה בנלאומי או מנהל בכיר וכו.
2. רוב המעסיקים ברוב המקרים יגישו בקשה לגרין קארד עובד רק אחרי שעבד שנתיים שלוש עם ויזת עבודה,
אלא אם אתה תותח בנלאומי שהחברה חייבת אותך,
היא לא תגיש אותך לגרין קארד בהתחלה.
3. רק אחרי שרוב הבקשה אושרה, אפשר להגיש בקשה לאישור עבודה,
בפועל זה חוסך לכם 3-4 חודשים בלבד מאשר לחכות לגרין קארד,
יש מסלולים שונים לגרין קארד, תלוי בתפקיד שתקבל, בתארים שלך, בזמן ההמתנה שיהיה באותו הזמן לאותו מסלול, זה יכול לקחת שנה, ויכול לקחת 5 שנים, תלוי.

guy56782

New member
קצת תיקונים

לגבי 2 - רוב החברות הגדולות שאני מכיר מגישות אחרי שנה.
לגבי 3 - perm ו eb1\2\3 לוקחים ללא audit כשנה וחצי ( עד אישור העבודה ), זה יכול להמרח עם audit לא עד כדי כך (5 שנים?).

ובקיצור, L עדיף אם בת הזוג לא משיגה ויזה עצמאית.

zuki3

New member
לפני שנתיים לEB3 היה 3 שנים של המתנה , לכולם.

ובהחלט יכול להיות שעוד שנתיים התור יחזור,
ובכלל כל נושא הדיון קצת טיפשי,
מדובר על אדם שעוד אף חברה לא אמרה שהיא רוצה להעסיק אותו,
בטוח לא לבקש עבורו גרין קארד,
כך שכל הויכוח זה מה יקרה אם בעתיד תזכה בלוטו, ואישתך תרצה לקנות יאכטה, ואתה בכלל לא נשוי.

למעלה