הגירה לארה"ב

mike1551

New member
הגירה לארה"ב

חברים וחברות שלום ! אני מעוניין להגר מהארץ לארה"ב. יש לי מס' שאלות שאשמח לקבל עליהם תשובות: 1. האם ניתן להגיש בקשה לגרין קארד עוד מפה מהארץ לפני שאני בכלל מגיע לשם ? ואם כן כיצד עושים זאת ?? התשובות שקיבלתי בנושא זה עד היום שונות. חלק אומרים שלא ניתן להגיש בקשה עוד מהארץ וזאת מהסיבה שצריך מישהו שיחתום לך "SPONSER"...חלק אומרים שניתן - איפה האמת ??? 2. במידה וניתן ומקבלים אותה עוד מהארץ, מהם התנאים למימוש ?? או במילים אחרות האם יש צורך לממש אותה מיד עם קבלתה ולהגיע מיד לארה"ב ? תודה.

doronf65

New member
מנהל
תתחיל לקרוא מהקישור...

והבהרה: אתה צריך קרוב משפחה מדרגה 1 ע"מ להגיע לספונסרשיפ. הרם אתה במצב זה?? אם אתה לא, אלא סתם מגשש, קרא את הקישור: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=25&QID=4200 דורון

mike1551

New member
נשמע מסובך...

לפי הקישור ששלחת, נראה שהדבר מאוד מסובך וכרוך בקשיים רבים ונתון להרבה החלטות שאין לי השפעה לגביהם... האין דרך מסוימת קלה יותר להשגת גרין קארד ?!?

doronf65

New member
מנהל
תנאים להגירה

מה שאומר הקישור הוא שלא כל אדם יכול "סתם" כך להגר לארה"ב. צריך להיות או איש מקצוע שארה"ב מחליטה שהוא שווה מספיק, או להתחתן עם אזרח, או לזכות בהגרלה שעושה ארה"ב כל שנה, אבל גם פה, ארה"ב בוחרת חצי מהאנשים שעלו בהגרלה, וגם פה צריך להוכיח שאתה לפחות ממוצע ולא איזה ארחי-פרחי. זהו. האם יש לך איזה נתון כזה? יש המון שרוצים לברוח מהארץ ובתמימות חושבים שכל אחד יכול לברוח לפה. זה לא ככה. דורון

mike1551

New member
פרטים...

נרשמתי להגרלת הגרין קארד DV2005...אבל קשה לי להאמין שאבחר הרי בוחרים בסופו של דבר 50000 מכל העולם מתוך בטח מיליוני אנשים שנרשמים. בלוטו כבר יותר קל לזכות... כשאתה אומר איש מקצוע שארה"ב מחליטה שהוא שווה מספיק, למה בדיוק כוונתך ??? אשמח אם תסביר לי את הנושא קצת יותר לעומק. לפי מה שאני מבין והמידע שאספתי עד עכשיו, השיטה הפשוטה והמהירה ביותר תהיה להתחתן עם אזרחית אמריקאית, האם נכון ? איך אתה הגעת לארה"ב ?!?

mike1551

New member
ועוד שאלה...

שלום לחברי הפורום המלומדים בנושאי ההגירה לארה"ב. יש לי עוד שאלה. לפי מה שהבנתי דרך חיטוט בפורום בשאלות ותשובות הבנתי שויזת תייר מספיקה לשהות של חצי שנה מקסימום. האם מישהו יודע כמה זמן ניתן לשהות בארה"ב עם ויזה מסוג A2 ?!?

doronf65

New member
מנהל
הסברים

ארה"ב מנהלת מדיניות "דה לוקס". משמעות הדבר היא שהיא נמצאת במצב שהיא לא צריכה אנשים באופן כללי, ויש הרבה יותר אנשים שרוצים להגיע אליה ממה שהיא רוצה לקבל. יש לה היצע גדול שהיא יכולה לבחור ממנו את מי שהיא רוצה לקחת אליה. האופן שבו ארה"ב מיישמת את הרעיון הוא דרך זה שהויזות שנמצאות על מסלול הגירה (אלה שמהן אפשר להגיש בקשה לגרין קארד) הן ויזות שבד"כ אנשים בעלי השכלה יכולים להשיג. כך ארה"ב מסננת את האנשים ולוקחת את המובחרים ביותר מבחינתה. אלה ויזות העבודה הפופולריות מסוג H,J,L . בעצם גם ויזות הסטודנט הן מעין סינון, אם כי ויזת סטודנט אינה על מסלול הגירה, אבל קל יחסית לעבור ממנה לויזת עבודה. לכן, אם אין לך השכלה אקדמאית לפחות, נסיון מיוחד בעבודה, או משהו שהוא יותר מיוחד בעיני האמריקאים, סיכוייך קטנים יותר. אגב, גם תכנית ה- DV מסננת את האנשים, אם כי הרף יותר נמוך. עולים בגורל 50000, אולם מתוכם מסוננים 20000 הטובים יותר (בגרות לפחות, מצב כלכלי טוב יותר, כלומר גם בארה"ב הם ידעו להסתדר, בקיצור, יתרמו למשק האמריקאי ולא יהיו לעול וכו'). אכן, השיטה המהירה והפשוטה ביותר היא מה שאמרת, וגם אני נקטתי בה,למרות שאני יכולתי מבחינת הקריטריונים להגיע גם על ויזות אחרות. אבל: זה קרה לגמרי במקרה. החיים לקחו אותי בכיוון זה ולא התחתנתי לפי אזרחות של בת הזוג אלא מאהבה רבה לאשתי. לא עושים דברים כאלה מתוך שיקול הגירתי. אגב, בלוטו הסיכוי לזכות בפרס ראשון ממילוי של טור אחד הוא כ- 1:8,500,000 שזה סיכוי הרבה יותר קטן מה- DV... :) . דורון

למעלה