הגירה לבד או בעזרת עו"ד?

aloneis

New member
הגירה לבד או בעזרת עו"ד?

שלום, התקבלנו ללימודי דוקטורט באונ' טורונו, רוצים להתחיל בתהליך הגירה ומתלבטים האם להשתמש בשירותיו של יגאל מ- CN immigration. האם הגשת הבקשה דרכו תקצר את התהליך? (עפ"י יגאל זה אמור לקחת שנה אבל מדברים שראינו כאן בפורום מדובר על שלוש שנים) תודה!
 

Astroo

New member
הבנאדם הטעה אתכם

ניתן לקצר את התהליך רק אם יש הצעת עבודה קבועה. עצם ההגשה דרך מתווך לא מקצרת דבר.
 
זו האשמה חריפה ולא במקום

ממה בהודעתו של השואל אתה רואה שיגאל הטעה אותו??? יגאל נתן הערכה של שנה, לא דיבר על קיצור ולא על שום דבר אחר. תסביר או שתתנצל.
 

Astroo

New member
הערכה של שנה היא מוטעת עבור המסלול הרגיל

כרגע הערכה של השגרירות היא כ-3 שנים. מכיוון שלא הוזכרה הצעת עבודה קבועה, הבנתי שההערכה של יגאל ניתנה לתהליך הרגיל במסלול הפדרלי. ואם אכן כך היה מדובר בהטעיה. אם הוא אמר במפורש שמדובר במסלול לבעלי הצעת עבודה, אז אני מתנצל.
 
אפשר יותר קצר אבל אפשר לעשות את זה לבד.

יגאל צודק, ניתן לקצר את התהליך ויש לו את הידע המקצועי כדי להדריך אותכם איך לעשות את זה, אבל גם אין לו סיבה לגלות לכם בחינם בדיוק איך כי אז איך הוא יקבל שכר או תשלום על הידע המקצועי המצויין שלו? בשביל זה הפורום כאן, לעזור עזרה הדדית ובחינם למי שבכל זאת רוצה לעשות זאת לבד. דרך אגב יגאל מ CNIMMIGRATION הוא לא עורך דין אלא יועץ הגירה, הוא טוב מאד במה שהוא עושה והוא גם נותן שירות מצויין. אבל הנהלים והטפסים מאד ברורים ומאד פשוטים, ומי שיש לו כח לקרוא את החומר באתר ההגירה ובמאמרים כאן, ולהשקיע כמה שעות בהקלדת הטפסים ל PDF יכול לעשות את זה לבד, באותה מהירות, ובאותה דרך. הדרך היחידה לקצר תהליכי הגירה לקנדה היא על בסיס הצעת עבודה. מכיון שאתם תהיו בקנדה, אם שניכם דוקטורנטים אין מה לעשות: צריך להגיש בקשה ל PR ולחכות בתור הרגיל, כתיבת הדיסרטציה תיקח יותר זמן ממה שייקח התהליך בקונסוליה הקנדית בין אם תגישו בתל אביב ובין אם בבאפאלו, ואין ממש הבדל בין חיים בקנדה על רישיון עבודה לחיים עם PR מלבד הפז"ם לאזרחות שלא דופק באותו קצב. אבל כאן מגיעה הסוכריה הגדולה שמאפשרת לקצר את הזמן: אפשרות א' אתם בקנדה? יש לכם נגישות למעסיקים? אתם רשאים לעבוד 20 שעות בשבוע מחוץ לקמפוס? אם אחד מהמעסיקים האלה מוכן להגיש בקשה ל LMO ולהציע לכם הצעה שלא מחייבת אותו ולא אותכם, להעסיקכם אם וכאשר תקבלו PR. יש לכם LMO ומכתב? אתם יכולים להגיש תיק מלא רגיל (בניקוד לתיק מפושט של 3 עמודי טופס בקשה רגיל בלבד שממלאים המוני העם) ולהיות זכאים לעיבוד מועדף של בקשתכם שלוקח 3 ימים בערך במקום שנתיים-שלוש. אפשרות שנייה: אחד מכם דוקטורנט והשני עובד עבודה רגילה, בתוקף רישיון העבודה שלו, מעסיקו מאשר בכתב שהמשרה היא בעלת אופי בלתי זמני ושהעובד מוזמן לעבוד בה כמשרה קבועה. גם כאן אפשר מייד להגיש תיק מלא שיעובד תוך מספר ימים. אין ליגאל הוקוס פוקוס, הוא פשוט מקצוען ומכיר את כל האותיות הקטנות, אבל אין לו בלעדיות על הידע הזה, וכאן בפורום נוצר ידע קולקטיבי שמאפשר למי שמוכן להתאמץ ללמוד את התהליך שהוא שקוף לחלוטין, ולמלא לבד כ 11 עמודי טפסים בלי שמישהוא מאכיל אותו בכפית, יכול בהחלט לעשות את זה לבד.
 

aloneis

New member
תודה ועוד שאלה

קיבלנו היום מכתב מהאוניברסיטה (שנינו באותו סטטוס) שממוען למחלקת ההגירה ובו כתוב שהאוני' תומכת בנו ושנקבל מלגה חודשית המכילה גם רכיב העסקה כעוזרי הוראה. המכתב מפרט בדיוק כמה שעות בשבוע אנחנו צריכים להקדיש לעבודת המחקר ושעות שנתיות בהוראה. האם זה נחשב למעסיק שמחכה לנו? ושוב תודה
 
כן, וזה יוסיף כשתגישו את התיק המלא10-15נקודות

אבל לא יקצר את התהליך, אבל שוב לא הייתי מודאג מאורכו של התהליך....הדוקטורט ייקח יותר זמן מהתהליך. תפתחו עכשיו תיק רגיל שיעמיד אותכם בתור. תבואו לקנדה על רישיונות עבודה שתוקפם 3 שנים. פנו למחלקת כח האדם באוניברסיטה שימלאו לכם LMO להגירה, ואז התיק יטוס למסלול המהיר ויעובד תוך מספר ימים. אתם לא צריכים שום עורך דין או יועץ הגירה, רק למלא את הטפסים בזהירות ולצרף את כל המסמכים. ואם שכחתם משהוא זה לא ארצות הברית שהבקשה נדחית....יבקשו מכם בנימוס לתקן או להוסיף. רק תקפידו כשתמלאו את הטופס, להזמין קודם באינטרנט (חינם) את אישור "שמות מעסיקיכם ותשלומיהם לביטוח הלאומי" זה יעזור לכם מאד למלא בלי סתירות את השאלה הקנדית "איפוא הייתם ומה עשיתם מגיל 18" השגרירות ממילא דורשת שתגישו את הטופס הזה במקור בעברית.... בהצלחה
 

Astroo

New member
למה אתה כ"כ בטוח שהדוקטורט יקח יותר מהתהליך?

דוקטורט ניתן להשלים תוך שלוש שנים, ולפי מה שנראה כרגע, בעוד שלוש שנים רק יתחילו לעבוד על התיק שלהם (וגם זה בתנאי שלא יהיו דחיות נוספות)
 

aloneis

New member
מסלול פשוט או לא

גיליתי שבאתר של CIC כתוב שמי שבעל סטטוס סטודנט וגם מגיש את הבקשה בבפאלו חייב להגיש בנוהל הרגיל ולא במפושט. האם זה אומר שזמן ההמתנה יהיה קצר יותר? האם זה אומר שמיותר להתחיל בהליך המפושט בארץ ולחכות לתחילת הלימודים ואז ליסוע לבפאלו? ואם כבר שילמתי את דמי הרישום עבור ההליך המקוצר בארץ ובבפאלו אני עובר מסלול האם אדרש לדמי רישום נוספים?
 

aloneis

New member
אין LMO

לאחר בירור עם המחלקה נאמר שהם לא מגישים LMO לסטודנטים. האם במקרה זה כדאי לחכות שנתחיל ללמוד ולהגיש את הבקשה בבאפלו? או שמא להגיש פה ואז להעביר את התיק לשם? איפה התור יהיה קצר יותר? (גם קראתי שמי שיש לו סטטוס סטודנט צריך להגיש במסלול הרגיל בבאפלו ולא במסלול המקוצר. האם זה אומר שהבקשה תטופל מהר יותר כך?)
 
אתה לא צריך LMO אבל כדי

לקבל PR במסלול מהיר אתה צריך לעבוד כאן כמה חודשים, ולארגן רישיון עבודה ל 3 שנים, ואז להגיש בבאפאלו תהליך שם נגמר ב 19 חודש בממוצע והתיק שלכם "פשוט", התהליך בבאפאלו לסטודנטים לתואר שלישי, הוא יותר מהיר מהתהליך בישראל. אבל אני לא ממליץ להתחיל בהליכי הגירה כרגע. תגיעו הנה על הויזה שלך כדוקטורנט, זוגתך תקבל רשיון עבודה פתוח, ואם המעסיק שלה אחרי כמה חודשים אחרי שהכיר אותה יתן לה מכתב שאופי המשרה קבוע, (זה לא מחייב אותו ומותר לו לפטר גם אחרי יומיים מקבלת ה PR ) התיק יעובד אקספרס תוך פחות מ 3 חודשים, וכדאי בישראל כך שתצטרכו לתרגם מעט מאד מסמכים.
 
למעלה