הגירה לגרמניה אחרי מסלול הסבה

כן, ידוע

אבל לפני שאני מתחילה לשפוך כספים על עורכי דין אני מעדיפה לברר ממקור ראשון מה בכלל סיכויי ההגירה שלי.
ולצערי באינטרנט לא מצאתי יותר מדי מידע.

אבל לא מצאתי שום מידע בנוגע להסבה

עד כמה שידוע לי אין מסלולי הסבה בגרמניה, ואני לא יודעת אם ההסבה בארץ אקוויולנטית למסלול ההכשרה שלהם.
ובנוסף עניין השפה לא מובן לי לחלוטין - האם אני צריכה להשלים B2 סטנדרטי ואז לגשת ללימודי המשך לשפה רפואית או שאפשר לגשת ללימודי שפה רפואית בלבד.
וכן, הסיעוד שם נחשב כvocational training, ולמען האמת מהאחיות שיצא לי לשאול הן גם לא ממש מרוצות מהעבודה שלהן.

אז אשמח אם לא תזלזלי ברמת הרצון שלי בהגירה לגרמניה ותתני לי קצת קרדיט שבדקתי, חקרתי ותשאלתי גם מספר אחיות במספר החודשים שהתגוררתי שם.

guya72

New member
גרמניה

עקב שאלה דומה בעבר, עשיתי בדיקה באתר של הנציבות האירופאית (או משהו כזה).
ממה שאני זוכר :
1. יש צורך בהליך הגירה (כולל אישור עבודה).
2. לגבי אישור לעבוד בסיעוד בגרמניה - את צריכה להציג אישור תקף על הרשאה לעסוק בסיעוד בישראל. במידה ויש לך התמחות מיוחדת (קורס על בסיסי שנעשה בארץ) - אולי תדרשי לעשות מבחן כדי שיכירו בכך.
&nbsp
אין קשר אם עשית הסבה או תואר במסלול 4 שנתי.
סתם עצה - קודם תסיימי לימודים בהצלחה, אח"כ תתעסקי בהגירה לגרמניה.

הגירה לגרמניה אחרי מסלול הסבה

התחלתי השנה מסלול הסבה לסיעוד (לבעלי תואר ראשון). מישהו יודע מה אופציות ההגירה שלי לגרמניה לאחר סיום המסלול - האם נדרש ניסיון? אצטרך הכשרה נוספת? מבחן רישוי? איך בכלל מחפשים מעסיק?

חשוב לציין שאין לי אזרחות אירופאית ולצערי גם לא זכאית לאחת, וברור לי שאצטרך ללמוד גרמנית ואני גם עובדת על העניין כרגע.

firsttimer2

New member
ביררתי לפני שלוש שנים בערך

אז המידע נכון לתקופה ההיא.
בגדול בגרמניה יש חוסר באחיות, אבל הם קולטים אחיות זרות באופן מסודר רק ממדינות מסויימות במזרח אסיה להן יש הסכם בין משרדי הבריאות המקומיים+הגרמניים.
כמו שאמרו לך כאן, יש אפשרות להגיע לגרמניה ולחפש מעסיק, אבל זה אחרי שעמדת כבר במבחנים המקומיים של השפה ושל הסיעוד אחרת אין לך ממש מה להציע בפועל לאותו מעסיק.
כמו כן, יש בעייתיות עם ההסבה והגירה באופן כללי, מאחר וההסבה כוללת מספר מסוים של שעות עיוניות ומעשיות שמספיקות לקבלת התעודה בישראל אבל לא מספיקות כדי לעבור את רף הקבלה בארצות מערביות אחרות.
מאחר ורק התחלת השנה, ואת יודעת לאן את רוצה להגיע בסופו של דבר, אציע לך דבר אחר- ללכת ללמוד בגרמניה לתעודת אחות, כך גם תתחזק לך השפה וגם תשלטי במונחים הרפואיים וכמובן תסיימי עם תעודה מקומית ולא תצטרכי לעשות מבחנים נוספים.

מבחן מקומי בסיעוד?

לפי מה ששמעתי מאחים/יות ששקלו הגירה, הם נזקקו רק למבחן שפה. אבל הם סיימו מסלול 4 שנתי.

את יודעת במקרה כמה שעות עושים במסלול הרגיל? במסלול הסבה עושים 1248 שעות התנסות (960 כללי ועוד 288 התנסות מתקדמת).

איך בכלל מתחילים לחפש מעסיק?

firsttimer2

New member
לא נתקלתי בעבודה בחו"ל כאחים בלי ממשלתי מקומי

היה פעם את המידע הזה באתר של משרד הבריאות, היום אני לא בטוחה איפה אפשר למצוא אותו.
לגבי מעסיק- בדיוק כמו בארץ, מתקשרים/כותבים מייל עם קורות חיים וכו

לא יודעת לענות אבל

פעם עבדתי עם אח שהיגר עם תעודות גרמניות לארץ., טען שלמד שם לסיעוד תואר שני שקשור לאחים / אחיות בטיפול נמרץ סוג של על בסיסי כנראה..
הוא טען שהרמה שם גבוהה מאד ביחס לארץ , שלא עוסקים שם בADL שהמשכורת גבוהה יותר. ושמקפידים מאד על חוקי המנוחה והעבודה, ויש יותר חופשות ובקיצור ממנו זה נשמע שהרבה יותר טוב שם. זה המידע המועט שיש לי בעניין.

YULI9

New member
למה גרמניה?

ביקרתי שם כמה פעמים והתעניינתי בתנאי העבודה של האחיות, לפי מה שהבנתי אחיות לא מוערכות במיוחד בגרמניה, השכר לא משהו והרופאים מתנשאים מאוד כלפי האחיות. תהיי חייבת ללמוד את השפה הגרמנית, הרבה אנשים לא מבינים אנגלית.
למה לא ארץ דוברת אנגלית כמו ארה"ב, קנדה, אוסטרליה או ניו זילנד?
באירופה אפשר בריטניה.
גם בארצות אלו תצתרכי לעבור תהליך מסודר אבל תנאי העבודה הרבה יותר טובים (לא יודעת לגבי בריטניה).

למעלה