הגירה למהנדסים לניוזילנד או אוסטרליה

Andrey and Reut

New member
הגירה למהנדסים לניוזילנד או אוסטרליה

היי, אני ובן זוג שלי שנינו סטודנטים להנדסת חומרים בארץ.. (בשנה שלישית לתואר..)
בעיקרון התואר די מקביל להנדסה כימית ברובו.

נכנסתי לאתר ההגירה הרשמי של ניוזילנד, ומאוד התרשמתי מהפירוט הרב, ובעיקר התרשמתי מכך שישנם 3 אתרי חיפוש עבודה ממוקדים למהגרים שמפורסמים שם.
באתרים אלו ראיתי שיש לא מעט חברות היי טק, חברות שעוסקות בתחום האנרגיה, חברות העוסקות בבדיקות אנליטיות לכל מיני צרכים (מעבדות כימיות).
אני חייבת לציין שמאוד הפתיע אותי כשראיתי גרף שמצביע ש90% מהמהנדסים בניוזלינד גברים!

כרגע יש לשנינו מעט ניסיון בנושא הכימיה והנדסת חומרים (כל אחד עם ניסיון אחר) - אבל זה ניסיון של משרות סטודנטים....
רציתי לדעת:
1. האם לדעתכם תהליך ההגירה אפשרי בשבילנו לאחר סיום הלימודים ללא ניסיון מהארץ?
2. האם יש ביקוש ודרישה למהדסים בתחום הכימיה/חומרים לדעתכם/מניסיון חלקכם?
3. האם אתם חושבים שלמהנדסים ישראליים טריים יש סיכוי טוב/לא טוב למצוא בכלל עבודה בניוזילנד?
אני שואלת את השאלה על סמך מידע שקיבלתי בנוגע להגירה לקנדה.. כיוון שלגבי קנדה הבנתי שמאוד לא קל למצוא עבודה, כי הקנדים שמרנים ומחפשים מועמדים בעלי ניסיון קנדי בלבד/תואר קנדי.. (אני תוהה האם בניוזילנד המצב זהה)

פרטים נוספים שאולי רלוונטיים: אנחנו בני 23, ו-29, לא נשואים וללא ילדים ולא מתוכנן בקרוב. מסיימים את התואר עוד שנתיים.
לבן זוג שלי יש אנגלית ברמה מאוד שוטפת.
תודה רבה!
רעות..

ANZ1

New member
בקצרה

מאד קשה למצוא עבודה ראשונה בלי ניסיון , בכל מקום, ועוד יותר במדינה אחרת.
כתבת על קנדה, אבל בכל מקום לא אוהבים עובדים זרים, היה סקר לפני כמה חודשים (אם אני זוכר נכון) ש70 אחוז מהמעסיקים בניו זילנד שמחפשים עובדים, בכלל לא שוקלים להעסיק מהגרים או עובדים זרים, גם כאלו שלא צריך להוציא להם ויזה.
וזה סביר והגיוני, כמה מעסיקים ישראלים יחשבו להעסיק ערבי ישראלי ? והוא בכלל מקומי, אז מה מעסיק ישראלי יחשוב על מהנדס הודי ששלח לו קורות חיים ?
בישראל הטכניון הוא מקום ידוע ומוכר, בניו זילנד הטכניון נשמע כמו אוניברסיטה פקיסטנית אחרת

אתם יכולים לנסות לשלוח קורות חיים, כסוג של הימור קלוש
אבל יותר הגיוני זה שתעשו אחד מהשניים
או שתתחילו לעבוד בישראל במשך כמה שנים, ואחרי שיהיה לכם ניסיון וידע תהגרו, לקנדה ,ניו זילנד או לכל יעד אחר שתרצו,
או שאחד מכם ירשם לתואר מתקדם (בכל מדינה שבחרתם), הוא יצבור ידע, קשרים ותעודה מקומית שתאפשר לו להתקדם ובן הזוג יקבל ויזת עבודה ויוכל לאט לאט להתקדם.
אתם צעירים זה בסדר ונהוג להגר בגילאי ה30

ודבר אחרון, בקשר לאנגלית של בעלך, קודם כל הישראלים הרבה יותר אופטימים לגבי רמת האנגלית שלהם מאשר המציאות, המון חושבים שיש להם רמת שפת אם, למרות שאמא שלהם דיברה רוסית או עברית.
ומעבר, האנגלית הניו זילנדית היא לא דומה למה שהוא חושב שזה אנגלית.

ANZ1

New member
רק עוד דבר אחד

שמעתי על משרד הגירה באוקלנד שמנהל משרד שידוכים
הוא פונה לחברות מקומיות ומציע להם עובדים זרים שמתאימים להם, למרות שהם בכלל לא כתבו שהם מוכנים לארגן ויזות.
הוא משכנע אותם על הכדאיות , ומרגיע אותם לגבי התהליך.
הוא עושה את זה בעיקר, כי כל שידוך מוצלח, זה לקוח מובטח, גם לויזה ובהמשך לתושבות.
אבל לכם, יש לפחות עוד שנתיים, עד שאין לכם תארים כל הבדיקות לא רלוונטיות לגביכם.
לכן גם לא ברור למה אתם ממהרים, עוד שנתיים, גם שוק העבודה ישתנה, גם חוקי ההגירה, וגם אתם, לא יודעים מה תרצו.

Andrey and Reut

New member
אתה צודק

שמתי לב שתוכניות ההגירה משתנות כל הזמן.
טוב לדעת לגבי הרעיון של המשרד שידוכים באוקלנד.
&nbsp
אנחנו מאוד רוצים להגר לאחר התואר, לא בהכרח מייד לאחר סיומו (כמו שאמרת - הסיכויים לא גבוהים כשאין ניסיון).
&nbsp
אני מבינה מדבריך שלדעתך גם אם יש בניוזילנד למשל ביקוש גבוה למהנדסי כימיה/חומרים - עדיין יש תחרות גדולה מול הרבה מהנדסים אחרים שמעוניינים להגר/או תושבי קבע מקומיים וכמובן אזרחים, אז לא פשוט להתקבל לעבודה בכלל בכל תחום.
&nbsp
האנגלית של חבר שלי די טובה כי הוא שהה באנגליה חצי שנה בעבר, אבל כן - אין ספק שחצי שנה לא משתווה לכמות שנים גבוהה יותר.
&nbsp
אנחנו בודקים אופצייה של לעשות פרוייקט גמר (עבודה של מהנדסים בסיום התואר) באנגליה בחברה תעשייתית. ואני מקווה שאם הדבר אכן יצא לפועל - אולי הוא ישפיע לטובה בקורות חיים במדינות כמו ניוזילנד, אוסטרליה, קנדה.
(מדובר למעשה בעבודה ללא תשלום, כמו התנדבות, ככה שלא כל אחד יסתכל על זה כניסיון רציני אני מניחה, אז אני לא אופטימית מידי).
&nbsp
בכל מקרה תודה רבה על המידע והמענה.

למעלה