הגירה למניטובה

matbucha

New member
הגירה למניטובה

שלום לכולם, לאחר חיפוש מעמיק בפורום ובאתרים רשמיים לא מצאתי שום אזכור לכך שאם אני מהגר במסלול פרובינציאלי אני חייב להשאר בפרובינציה לאחר ההגירה. האם יש איזושהי התחייבות שלא מדברים עליה בשלבים ראשונים? האם הPR שמקבלים במסלול הפרובינציאלי שונה מ PR רגיל שמקבלים במסלול פדרלי. אשמח לתשובות ותגובות

gesus

New member
אין התחיבות ואפילו יותר מזה

החוק הפדראלי מאפשר חופש תנועה בין הפרובינציות, אבל מאחר ואתה מגיעה למניטובה כחלק מתוכנית שנועדה לאפשר לקהילות מסוימות לבסס את עצמן, מן הראוי שתשארי שם במטרה לבסס את חייך החדשים במניטובה.

AlexJ

New member
לגבי מניטובה

דבר ראשון שאתה עושה בראיון ראשון בזמן הביקור בקהילה זה לחתום על התחייבות שאתה מתכוון לגור במניטובה. חוקי או לא חוקי, ומה זה "מתכוון" זאת לא השאלה, לדעתי מי שניגש לתהליך הגירה בעזרת הקהילה וזוכה לתהליך מקוצר ותמיכה של קהילה, לפחות מבחינה מצפונית כן חייב לנסות להצליח בדרכו באותה קהילה שבעזרתה הצליח לצאת מכאן. IMHO

ruth1983

New member
מסכימה לגמרי

במיוחד שאחרי ביקור היכרות בוויניפג הרוב המוחלט אוהב את המקום ובסופו של דבר נישאר בו, בחדשות האחרונות של קנדה פורסם כי מניטובה העיר השלישית בגודלה בהתפתחות כלכלית בקנדה, הדירות לא יקרות, הגנים לא יקרים, נכון קר בחורף אבל זה ברוב קנדה, האנשים הרבה יותר נחמדים מהרבה מקומות אחרים וקהילה שיש לי רק המון המון דברים טובים להגיד עליה.

קשת76

New member
שאלה ל ruth1983

היי רות, אני מעוניינת להגר עם משפחתי (בעלי+2 ילדים) לקנדה, יש לנו משפחה בטורונטו (אחות של בעלי) אבל אני דוקא חושבת על הגירה לוויניפג, אני נמצאת הרבה בפורום הנהדר הזה. ואני מבינה שאת ההגירה שלך ושל משפחתך ביצעתם דרך הקהילה בווינפג. גיסי (מטורונטו) אומר שזה "חור" ונורא נורא קר שם, הרבה יותר מטורונטו. הייתי רוצה לקבל יותר מידע על המקום, גנים, בתי ספר, האם היו קשיים במציאת עבודה? האם הקהילה ממש תומכת ועוזרת בקליטה? ואיך בכלל מתחילים בכל התהליך? אשמח ליצור איתך קשר דרך המייל.

גיסך צודק.

קר שם וזה חור, וזה לא סותר את מה שאמרה רות. שלא תחשבי שבמניטובה הרבה יותר נעים בגלל יחסי הציבור האלה והרצון הטוב של הקהילה. בסופו של דבר אם יש לך גיס מקושר בטורונטו שגם יכול להסביר לך מי נגד מי ואולי לשכור לך דירה בטורונטו לפני שאתם מגיעים יעזור לך הרבה יותר ויחסוך לך הרבה יותר מאשר איזה קהילה בוויניפג.

קשת76

New member
כן אבל.....

התהליך לוויניפג יותר קצר ויש עזרה מהקהילה וגם יותר זול שם. העניין עם תהליך SW הוא שאין לי מספיק ניסיון בעבודה. אני הנדסאית תוכנה ואני לא עובדת בתחום. כרגע אני לומדת ל B.A במדעי המדינה-משאבי אנוש. יש לי ניסיון במספר עבודות. השאלה שלי היא האם אני צריכה להגיש את הבקשה ולציין מקצוע ראשי או וניסיון בו, או שמספיק לפרט את כל העבודות שביצעתי עד כה. אני גם קצת חוששת מהאנגלית אני מבינה היטב אבל בדיבור וכתיבה אני פחות טובה השאלה היא אם גם הענייין הזה עלול להכשיל אותי. דרך אגב, ציינת פעם שהיית תושב טבריה (או שאני מתבלבלת עם מישהו אחר)? בכל אופן, תודה על התשובה היא דיי עזרה לי לחשוב שוב על כיוון ההגירה.

dannyk27

New member
במכתב לקהילה

יש לציין את כל הפרטים עם דגש על אלו שיגבירו את סיכוייך להגר משמע אלו שמעניקים יותר ניקוד.

למעלה