הגירה לניו זילנד עם שני ילדים קטנים

Davoni

New member
הגירה לניו זילנד עם שני ילדים קטנים

שלום, בעלי ואני חושבים לעבור לניו זילנד. יש לנו ילד בן 3.5 והשני כמעט בן שנתיים.
אנחנו רוצים להגיע עם הצעת עבודה לפחות לאחד מאתנו ורציתי לשאול מה הצורה הטובה ביותר לחיפוש עבודה והאם בתוך הקהילה יש גם המחפשים ישראלים או יהודים במקצועות שונים.
בנוסף, מהם האזורים הכי מומלצים לגור בהם? ומה לגבי גנים לילדים.
סליחה על כמות השאלות, הרעיון חדש לנו ומאוד מתלהבים.
תודה.
 
ברוכים הבאים לפורום


במסגרת ההתלהבות הראשונית, רצוי לחפש בארכיון הפורום, שבו נצבר לאורך השנים מידע רב בנושאים הללו.
אני אישית לא חי בנ"ז (לצערי), אבל אני כבר יכול לומר לכם את הדברים הבאים:
&nbsp
- אין דבר כזה "האיזורים המומלצים", כי לכל אחד יש את העניינים שלו. דמו בנפשכם שמישהו שואל אתכם מהם האיזורים המומלצים לגור בהם בישראל. לא פשוט לענות על זה, נכון? ואז תכפילו את זה פי 10 (כי נ"ז גדולה בשטחה פי עשר מישראל). אם אתם רוצים לקבל תשובה שאיננה רק "הנה האיזור שאני גר בו ובשבילי הוא טוב", תצטרכו לספק מעט יותר פרטים על עצמכם והעדפותיכם.
&nbsp
- כנ"ל לגבי עבודה. לכל מקצוע יש את ה"ראש" שלו, וחיפוש עבודה בהייטק אינו דומה לחיפוש עבודה כמכונאי-רכב או מרצה לסוציולוגיה או סוחר סמים.
&nbsp
- "הקהילה" שהזכרתם אינה עשויה מקשה אחת. יש יהודים מקומיים ויש ישראלים. שניהם מצויים במספרים צנועים, והם סוגים שונים של אנשים (עם יחסי-גומלין מסויימים ביניהם). ייתכן שעובדת היותכם ישראלים תעזור לכם בשלב כלשהו של חייכם בנ"ז, אבל אני במקומכם לא הייתי בונה על מציאת עבודה ראשונה דרך קהילת הישראלים או היהודים.
&nbsp
- שאלתם "מה לגבי גנים לילדים". מה לגבי גנים לילדים, באמת? מה ברצונכם לדעת?
אגב, קחו בחשבון שעד שתגיעו לנ"ז, לא מן הנמנע שהגדול יהיה כבר בן חמש ואז הוא יילך לבית-הספר.
 

ANZ1

New member
עוד כמה הערות למה שכתב שבלול

מעבר לעובדה שניו זילנד מדינה קטנה גדולה, וגדולה פי 14 (תיקון לשבלול) מישראל
ויש אזורים במדינה מושלגים ויש אזורים סאב-טרופים.
ויש אזורים עירונים ויש אזורים כפריים.
כמה עובדות קטנות שאולי יעזרו לכם
או שתי שאלות שאם תענו עליהם יהיה יותר קל אולי לכוון אתכם
למה בחרתם בניו זילנד ?
מה המקצועות שלכם ?
רוב המהגרים מגיעים לאוקלנד, שהיא בעצם שטח עצום שמורכב מערים ועיירות ושונות, משהו בסגנון ישראלי "בן גדרה לחדרה", זה גם האזור הכי מיושב בניו זילנד, עם שליש מהאוכלוסית המדינה.
אוקלנד היא גם העיר\אזור הכי יקר במדינה, וגם המרכז הפיננסי והטכנולוגי.
כך שאם אתם מהנדסים או כלכלנים כנראה שתגיעו לאוקלנד,
דווקא בשאר המקצועות, יש לכם הרבה יותר סיכוי להצליח למצוא עבודה מחוץ לאוקלנד, וגם סיכוי יותר טוב לקבל ויזה, ההגירה מנסה לעודד שמהגרים יתפזרו במדינה ולא ישארו באוקלנד.
בניו זילנד יש את אנשי אוקלנד ואת שני שליש האחרים שלא סובלים אותם וקוראים להם בכל מני שמות, הקללה המובילה היא JAFA, שזה תמיד נשמע לי מצחיק כי זה מזכיר לי את יפו או גיפה, אבל הפירוש הוא :
Just Another Fucking Aucklander
והשאלה החשובה למה אתם רוצים את ניו זילנד, כי כמו שתל אביב היא לא ממש ישראל, ככה אוקלנד היא לא ממש ניו זילנד, היא פרבר אחד ענק ונחמד למגורים, אבל מי שמגיע לניו זילנד אחרי טיול ואוהב את הטבע הגדול בחוץ, את השקט, לגור בבית שקט מול הים, לחיות לאט ולטייל, כמה שיותר רחוק מאוקלנד ככה יותר מתאים לניו זילנד האמיתית.
מצד שני, מי ששואל כמוכם על קהילה ישראלית או יהודית, יכול להיות שבכלל אוסטרליה יותר מתאימה לכם.
 

Davoni

New member
תודה על התשובה

ברור לנו שאוקלנד הוא המקום שנרצה לגור בו ושאזור המגורים הוא אישי ובטח תלוי מקום עבודה.
לא היינו שם מעולם והרעיון של לעבור לניו זילנד בא מהחמחשבה של לחיות חיים נוחים יותר, בלי לרדוף אחרי כל שקל, לחיות חיים קצת יותר רגועים, אבל עדיין להישאר בעיר.
השאלות המשמעותיות הן בעיקר לגבי הכלכלה, מהי עלות חודשית למשפחה, עלות גנים ובתי ספר, שכירויות (ראיתי שהבתים מאוד שונים מבארץ), בריאות ועוד.
אני אחפש בפורום בתאריכים אחורה ואראה אם יש מענה לשאלות שלי.
תודה בינתיים
 

ANZ1

New member
למה ניו זילנד ?

לפי מה שאת כותבת , ניו זילנד לא מתאימה לכם
הדרישות שלכם הם: כח קנייה הכי גדול, שזה אומר מחירים זולים ומשכורת גבוהה
סביבה עירונית, וקהילה ישראלית יהודית.

ארצות הברית, קנדה ואוסטרליה נמצאים הרבה לפני ניו זילנד בכל אחד מהפרמטרים (גם באותו הסדר)
המחירים בניו זילנד מאד גבוהים, כמו ישראל, נגזרת ישירה של מדינת איים קטנה ומוקפת ים שהכל מיובא, כל אמריקאי שמהגר לניו זילנד בשוק בשנה הראשונה מהמחירים \ משכורות בניו זילנד, בחלק גדול מהתחומים בניו זילנד המחירים כפולים מבארצות הברית.
בארצות הברית תרויחו עשרות אחוזים יותר מבניו זילנד, ותוציאו הרבה פחות.
הסביבה העירונית היא לא ממש עירונית, ולא מדגדגת ערים גדולות כמו ניו יורק או טורנטו, שום דבר דומה.
ולא נזכיר את כמות הישראלים והיהודים...
תעשו שעורי בית או תגדירו מחדש מה אתם מחפשים
 

Davoni

New member
בכל זאת ניו זילנד

חברים שלנו עברו לפני כמה חודשים והם אומרים שאפשר להתקיים רק ממשכורת אחת, הבעל עובד כנגר. אנחנו מתכוונים לעבוד שנינו ככה שזה אמור להספיק לנו למחייה ויותר.
ההחלטה על ניו זילנד היא בעיקר כי מספרים על איכות חיים טובה מאוד, רגועה יותר ועם פחות דאגות יומיומיות שיש כאן (כלכלית, בטחונית וכו).
אין לי שום לחץ להתחבר לקהילה, אני במקור מצ'ילה ושם לא הייתי חלק מהקהילה, מבחירה. השאלה הייתה רק כשאלה כללית, אני מנסה להבין מה זה לגור שם, מהו סדר יום של ישראלי ובכללי, כשאומרים לי שהחיים שם נהדרים, להבין את המשמעות של זה בעיניי.
 

Sweet Hereafter

New member
אפשר לחשוב שארה"ב מחכה למהגרים בזרועות פתוחות

אוסטרליה וקנדה אכן רלבנטיות לדיון. ארה"ב? לא ממש.

גם באוסטרליה כח הקניה הממוצע לא משו.
 

arieltr

New member
למה ארה''ב ממש לא?

אוסטרליה, עם כל יוקר המחייה שהולך ומשתבח לרעה עם השנים, עדיין עושה רושם שכוח הקנייה הממוצע הוא די טוב.

לפי הרושם שלי, אם אני לוקח משפחה בת 3-4 נפשות שמתקיימת על שתי משכורות ממוצעות במשק של 55/60k בשנה ( יש אנשים שיאמרו שזו משכורת נמוכה), אז מ-110/120k המשפחה הזו יכולה לחיות מצוין במלבורן. גם מבחינת אוכל וגם מבחינת שכירות.
בסידני, זה קצת יותר קשה היות והאוכל והשכירות משמעותית יותר גבוהים.
 

Sweet Hereafter

New member
מספר הבהרות

1. סמנטית, "לא ממש" ו"ממש לא" זה לא אותו דבר. הראשון אומר שזה ככה-ככה בעוד שהשני סוגר את הדלת ונועל. אני כתבתי "לא ממש" וזה מה שהתכוונתי.

2. בקשר לארה"ב, לא התייחסתי לכח הקניה או לכמה נחמד לחיות שם אחרי שאתה מצליח להיכנס. התייחסתי לזה שבארה"ב (עד כמה שאני יודע) אין מקבילה ל-PR על בסיס general skilled או אפילו state sponsorship. איך בדיוק אתה מוציא גרין כארד? איך שלא מסתכלים על זה, להגירה לארה"ב על בסיס מקצועי אתה חייב ספונסרשיפ של מעסיק, ובשביל זה המעסיק צריך להראות שאין אלטרנטיבה מקומית - די קשה במדינה של 300 מיליון אנשים, אא"כ אתה באמת כוכב (ורב האנשים לא).

3. בטח שמשפחה עם ילד אחד ו-2 משכורות ממוצעות (בהתייחס למשרה מלאה) יכולה להסתדר סבבה ברב המקומות (אתה כבר סייגת את סידני ואני אסייג את WA שכמו שכבר צויין כאן לא אחת התייקרה מאוד בשנים האחרונות מבלי שהמשכורות עלו בהתאמה). אבל מה עם משפחה שיש בה יותר מ-2 ילדים (לא נדיר בקרב משפחות ישראליות) ו/או לא יכולים / לא רוצים לעבוד ב-2 משרות מלאות? הרי חלק גדול מהקסם של ההגירה למקומות כמו אוסטרליה - לפחות בעבר - היה האפשרות להוריד הילוך ולחיות ברמה סבירה גם אם רק אחד מבני הזוג עובד משרה מלאה.

אני חושב שאין מה להיתמם וגם לא צריך לנסות לשכך את הדיסוננס הקוגניטיבי. נכון להיום כח הקניה הממוצע ברב המקומות אוסטרליה לא משהו (שוב, זה מה שכתבתי קודם וזה גם מה שהתכוונתי. לא טענתי שהוא בזבל. אתה כתבת "די טוב", שזה לתחושתי אותו דבר כמו "לא משהו"). מי שהיגר הנה אך ורק לצורך שדרוג כלכלי, או לא יכול לשאת את הצורך להתפשר בצד החומרי, אולי יקום ויעזוב, אבל אני חושב שרב המהגרים מישראל לאוסטרליה מחפשים כאן בעיקר משהו אחר, שלא הולך לאיבוד גם כשכח הקניה נחלש.
 

arieltr

New member
צודק

לא התכוונתי ל'ממש לא' הנועל אלא ל'לא ממש' אליו כיוונת.

2. אין לי מושג מה מסלול ההגירה לארה"ב דורש אז לא חולק על שום ממה שכתבת. אני התכוונתי לכוח הקנייה ולעובדה שמוצרים רבים שם באמת זולים. שלא לדבר על מבצעי הנחות ושטויות כמו, נניח, BOXING DAY או סוף שנת מס, שעל פי מה שראיתי באוסטרליה לאורך השנים זה יותר מרקטינג אוריינטד דיי ולא באמת הורדת מחירים לריצפה, בעוד שבארה"ב זה גם לרוב מגובה ב walk the walk.

3. לגבי משפחות אין ספק שככל שהמשפחה גדולה יותר כך התפקוד הכלכלי נעשה קשה יותר ומצריך פיקוח מהודק יותר על ההוצאות. טבעי. אין פלא שבעידן המודרני והפוסט מודרני הנוכחי התא המשפחתי עשיר הילדים של פעם הצתמצם לתא מינימלי של 3-4 נפשות פלוס חתול כלב ועכבר. מעבר לנטיות של חיפוש עצמי/הגשמה/קריירה/אינדיוידואליות המאוד אופנתיים כיום, אי אפשר להתעלם מסיר לחץ הכלכלי ש-99% מתושבי כדור הארץ חיים בו. לכל אחד יש את מידת הגמישות העצמית ואיתה יוצאים להתמודד עם החיים.
אותי, אישית, הרגילו לא להתבטל ולא להוציא יותר כסף ממה שיש לי. לא בטוח שההורים באמת הצליחו בנושא הזה, ומעבר לזה (א) שילדים מובילים לחיים אחרים לגמרי ממה שהיו החיים לפני שהם מגיעים, ו-(ב) שאין לי צורך פנימי ליצר 9 ילדים, אבל גם אם א+ב היו הפוכים ממה שהם אני בטוח שהשיקול הכלכלי (פר ראש) היה נכנס לחישוב בנוסחת התא המשפחתי. זה המצב, אלה החיים.

אגב, אני יכול לספר מיד ראשונה, שמבחינת עבודה, אף אחד בכוח העבודה שבתא המשפחתי שלי לא הוריד הילוך באוסטרליה ולא בטיח. בהחלט יש טחינת שעות לא מעטה, וכמעט ואין דבר כזה ש'העט נופלת ב-5 ושיתפוצץ העולם'. ולא אנחנו לא עשירים ולא כלום, אנשים רגילים לגמרי (האשה לפחות) שחיים ברמה סבירה שלפעמים נחמד לנו יותר איתה ולפעמים נחמד לנו פחות איתה, ותו לא.

לגבי הפיסקה האחרונה שלך, אתה בהחלט גורם לי להרהר לרגע. אנחנו מעולם לא היגרנו לפה משום צורך. מעולם לא עברו הליך של נעילה רשמית שם למעלה ופתיחת סניף מחדש כאן. בסה"כ הגענו לכאן לצורך הלימודים שלי ומשם החיים התגלגלו להם והתחילו לתעתע בנו כמו שהם תמיד נוטים לעשות. בהשוואה להגירה רסמי, יש לזה כנראה הבדלים ברמת ה-psych שמופעלת על האדם. דווקא המעבר מסידני למלבורן היווה כמין סימן דרך שידענו שאנחנו לא רוצים להישאר לחיות בסידני אחרי 8 שנים, וחיפשנו בית אחר ועלתה השאלה לחזור לישראל/אירופה או לחפש עיר אחרת ביבשת היות והתאזרחנו והאפשרות קיימת.
וכאן מלבורן נכנסה מאוד חזק לתמונה...
 

ANZ1

New member
הערה

גם בניו זילנד אין ספונסריפ של מדינה או אזור ואין ממש הגירה בלי הצעת עבודה או ניסיון מקומי.
לכן השלב הראשון בהגירה לניו זילנד או ארצות הברית הוא זהה.
מציאת עבודה על ידי מעסיק שמוכן עובד זר ולהוציא לו ויזה.
דווקא הרבה יותר קל למצוא מעסיק כזה בארצות הברית, מכל מני סיבות, גם כי יש הרבה יותר צורך במקצועות "ישראליים"
כמו מהנדסים, ובמיוחד מהנדסים שיש בהם צורך רק בישראל או ארצות הברית (כמעט) כמו מהנדסי אלקטרוניקה.
יש הרבה יותר סיכוי שהמעסיק המקומי יהיה יהודי או פרו ישראלי מאשר בכל מקום אחר.
ובכלל כל שנה מיליונים מהגרים לארצות הברית, מול עשרות אלפים לניו זילנד.
ההבדל הגדול לרעת ארצות הברית, שבניו זילנד אפשר לקבל תושבות אחרי עבודה במדינה או הצעת עבודה,
ובארצות הברית אין כרגע מסלול כזה מובטח

אגב, במשך עשרות שנים ארצות הברית היתה היעד העיקרי, המדינה עם החלומות הגדולים, והיה הכי קשה להגר אליה, מאז, ארצות הברית עם 400 מיליון איש, רוצה וצריכה הרבה יותר מהגרים מכל מדינה אחרת, וכבר הרבה שנים, שאר המדינות מעלות את דרישות ההגירה, וארצות הברית שומרת על אותו רמה, או מורידה אותן
בהרבה מאד ויזות יותר קל להגר לארצות הברית מאשר לכל מדינה אחרת
 
למעלה