הגירה לניו זילנד

Emad Baballah

New member
הגירה לניו זילנד

שלום חברה,
אני שוקל להגר לניו זילנד על בסיס מקצוע, אני בעל תואר ראשון במנהל עסקים וראית חשבון, אשתי בעלת תואר הנדסה ביו רפואית, שנינו מתחת לגיל 30.

האם כדאי לעשות את התהליך עם יועץ הגירה? כי הטופס הראשוני (הבעת עניין) מלאתי בלי בעיות (ויש לי ניקוד 125), אני אצטרך את היועץ אחר כך?

תודה מראש,

ANZ1

New member
הגירה

- אני ממליץ להשתמש בשרותים של יועץ הגירה
- אתם כרגע לא יכולים להגר, כדי להגר לניו זילנד אתם צריכים
או 140 נקודות
או 100 נקודות והצעת עבודה מאושרת.
כרגע אין לכם צורך ביועץ, אין לכם מספיק נקודות.
בהנחה שיש לכם באמת 125 נקודות ולא כמו רוב האנשים שנותנים לעצמם יותר ניקוד, אז חסר לכם 15 נקודות או הצעת עבודה.

bleinst

New member
מצטרף לשרשור במקום לפתוח הודעה חדשה..

אני בן 31 לא נשוי ולאחר כמה שנים בודדות של מחשבה (ובעיקר לאחר הטיול בNZ), הגעתי לישורת האחורנה של הרצון להגר לניו זילנד.
לצערי, אין לי מקצוע, אולם אלמד סיעוד כנראה בשנה הבאה (אלא אם אצליח איכשהו להתחיל השנה, כלומר בעוד כשבועיים). אציין כי הרצון ללמוד סיעוד אינו קשור כל כך למעבר לניו זילנד, אלא הגיע בד-בבד (אם בתת-מודע ואם לאו...).
עכשיו אני עומד בפני התלבטות. האם להשלים בישראל את הלימודים שאורכים כארבע שנים, ואז אהיה בן 35-36, או שמא לנסות להתקבל ללימודי סיעוד בNZ, גם שם אורכם כארבע שנים. כך אוציא ויזת סטודנט, ובתקווה לקבלת ויזת עבודה לאחר מכן.
מצד אחד, הלימודים בארץ יהיו קלים יותר מבחינת שפה ומעל הכל מבחינה כלכלית.
מצד שני, בNZ "ארוויח" לימודים באנגלית, דבר לא פשוט למי ששפת אימו אינה אנגלית, אך יעזור המון בהמשך. אבל זה יהיה יקר מאוד...(דבר שלקחתי בחשבון בנוגע לכל התהליך).
אשמח לשמוע ממי שמבין.
(חפרתי באתר ההגירה הממשלתי אבל עדיין מתלבט באיזה דרך לבחור).
תודה רבה!

שאלה קריטית כאן היא מה מצבך הכלכלי.

אם אתה יכול, איכשהו, לממן לעצמך לימודי סיעוד בנ"ז, זה מצב שונה מאדם שפשוט לא יכול להרשות לעצמו את שכר-הלימוד בחו"ל.
&nbsp
אם הייתי במצבך, ומשיקול קר של כדאיות, הייתי הולך על האופציה של לימודים בנ"ז - זו נשמעת לי פתיחה טובה הרבה יותר של אפשרות הגירה והשתלבות מקצועית וחברתית - אבל זה הימור לא זול. הייתי עושה אותו אם באמת הייתי ב"ישורת האחרונה של הרצון להגר" כפי שכתבת (ניסוח יפהפה, אגב).

bleinst

New member
מצבי הכלכלי די מאפשר לי לבחור

באופציה של ללמוד בנ"ז. כלומר, אני לא עשיר לצערי...אבל יכול להרשות לעצמי את שכה"ל לכל שנות לימודי התואר, וגם אוכל לכלכל את עצמי תוך התנהלות נכונה (ובתקווה רבה שאצליח להתמען למעונות או משהו דומה..)

הבנתי שהקשיחו את דרישות האנגלית לויזת סטודנט, אז צריך לעבוד חזק גם על זה:)
תודה רבה! :)

אגב, כל טיפ, עצה, תיאור וכד' יתקבלו בשמחה רבה

ANZ1

New member
בדקת מה שכר הלימוד לסטודנטים זרים ?

לדעתי שכר לימוד הוא 20-30 אלף דולר לשנה לסטודנטים זרים
פלוס 30 אלף דולר למחייה לשנה
כפול 4 שנים
=
240 אלף דולר
מול עלות זניחה בישראל
אין ספק שעדיף ללמוד בניו זילנד אם אתה יכול להרשות לעצמך ואם אתה מתכון בכל מקרה להגר.

bleinst

New member
בוודאי. בדקתי. אכן העלות גבוהה מאוד

רק לא חשבתי שעלות המחיה תהיה גבוהה. בתחשיב שלי הגעתי לכ- 15,000 דולר נ"ז בשנה...

ANZ1

New member
אי אפשר לחיות מ15K דולר נ"ז לשנה

אי אפשר לחיות מ15 אלף בשנה בשום צורה, זה שווה ל288 דולר לשבוע
תכנס לאוניברסיטאות שאתה בודק בהם,
ותראה מה האפשרויות מגורים והעלות
אני מעריך שהאופציה הכי זולה זה מגורים במעונות שנותנים גם אוכל או בבתים שמארגנים לך חדר עם אוכל, העלות היא בערך 300 דולר לשבוע, שזה כבר יותר ממה שיש לך.
ועוד לא שילמת על ציוד ללימודים, קניות, בגדים, תחבורה, תקשורת, בילויים.
אפשר להתכלב עם 20 אלף.

bleinst

New member
נכון בדקתי בכמה מקומות ואלה אכן המחירים

חשבתי שאולי יש מלגות או משהו דומה (מצד שני אין להם שום סיבה לסבסד מהו אם שכר הלימוד לשנה הוא 20K ויותר...)

אני אחשוב על פתרון לעניין..

תודה רבה!

DeMitri

New member
אל תשכח שמותר לך לעבוד 20 שעות בשבוע

ו20 שעות בשעות שווה לפחות 250 דולר לשבוע בהנחה שאתה משתכר שכר מינימום.

למעלה