הגירה לני-זילנד : הייטקיסט, עובדת סוציאלית ו-3 ילדים מתבגרים

Workmail

New member
הגירה לני-זילנד : הייטקיסט, עובדת סוציאלית ו-3 ילדים מתבגרים

שלום לכולם,
אני בן 45, מנהל פרוייקטים כשנתיים ומהנדס מערכת עם 20 שנות נסיון. יש לי 3 ילדים מדהימים ומוכשרים ואישה (גם מדהימה) עובדת סוציאלית עתירת נסיון.
מציאות החיים השוחקת בארץ והצורך התמידי לשרוד מבלי יכולת "לחיות" למרות העבודה הקשה הביאה אותנו להכרה שברצוננו לנסות להגר (לפחות לתקופה) לני-זילנד.
בימים אלה אני ממלא את טופס ה-Expression of Interest בעצמי.
מספר שאלות בסיסיות ברשותכם :
1. האם כדאי לשכור יועץ\עו"ד או בשלב זה להסתפק במילוי טופס ה-Expression of Interest.
2. אנחנו מאוד צעירים בנפשנו אבל אני בן 45 ואשתי בת 42. האם ריאלי הסיכוי שלנו לקבל אשרה להגר.
3. האם ריאלי הסיכוי שלי למצוא עבודה.
4. בהנחה שהתשובה חיובית לסעיפים 2+3, האם ניתן לחפש עבודה מכאן או שבשלב מסוים אצטרף אני לבדי להגר, ליצור בניו-זילנד ראש גשר ורק אחר כך תצטרף אלי המשפחה ?

ANZ1

New member
תשובות

1. גם וגם
בשלב הראשון תכנס לאתר ותראה אם אתה מקבל 140 נקודות מינימליות, ושוב, תבדוק טוב טוב שהנקודות מגיעות לך, רוב האנשים מסמנים ניקוד עודף.
אם אתה מקבל 140 נקודות בלי הצעת עבודה ,אני מציע לך אז לפנות לסוכן הגירה לשיחת יעוץ (דרך המייל, טלפון, סקייפ) שיבדוק באמת אם מה שאתה חושב שזה מה שמגיע לך , אז תוכל לבחור אם לבד או איתו, אני חושב שעדיף לקחת סוכן טוב ויקר, אבל אני תמיד בעד לקחת בעלי מקצוע הכי יקרים ולא לעשות לבד (מה שהוא בניגוד גמור לגישה הישראלית והניו זילנדית של DIY).
2. הגירה מקצועית היא עד גיל 55 אתם עדיין לא שם.
אבל כן, מאד קשה להגר בגיל הזה מבחינת הסתגלות, יצירת קשרים, חברים,
למרות היתרונות של ניו זילנד, הייתי שוקל בגילכם להגר למקום יותר ישראלי, (קליפורניה, ניו יורק, או לפחות אוסטרליה).
3. הסיכוי למצוא עבודה מישראל קרוב לאפס, הוא אפשרי, אבל מאד קשה, כנס לאתרי חיפוש עבודה, שני שליש מהמודעות יכתבו שהמודעה מיועדת רק למועמדים עם אישור עבודה ניו זילנדי, והשליש האחר פשוט שכח לכתוב את זה.
גם אם אתה רציני, תתחיל לשכוח שאתה מנהל, אתה מנהל בישראל, בניו זילנד (וכנראה בכל מקום אחר) לא ייקחו מנהל זר, אתה לא אוסטרלי, ולא מגיע ממדינה דוברת אנגלית, אתה לא מכיר את השפה ולא תכיר את התרבות , גם בישראל אף אחד לא יחשוב לשכור עולה חדש רוסי כמנהל בתור עבודה ראשונית שלו.
אתה תחפש עבודה בתור מהנדס.

דבר נוסף, אתה מדבר שהרצון שלכם הוא להפסיק לרדוף אחרי החיים,
לחיים בניו זילנד יש הרבה יתרונות באיכות חיים, בכמות שעות העבודה ובחיי הפנאי, אבל מבחינת רמת חיים, ניו זילנד מאד יקרה, ובעיקר בערים הגדולות שם תחפש עבודה, מבחינת רמת החיים, היא לא תעלה, זה לא עמק הסיליקון עם משכורות של מיליונים.

Workmail

New member
העלת נקודות חשובות...

1. "אם אתה מקבל 140 נקודות בלי הצעת עבודה ,אני מציע לך אז לפנות לסוכן הגירה לשיחת יעוץ (דרך המייל, טלפון, סקייפ) שיבדוק באמת אם מה שאתה חושב שזה מה שמגיע לך , אז תוכל לבחור אם לבד או איתו, אני חושב שעדיף לקחת סוכן טוב ויקר, אבל אני תמיד בעד לקחת בעלי מקצוע הכי יקרים ולא לעשות לבד (מה שהוא בניגוד גמור לגישה הישראלית והניו זילנדית של DIY)."
סבבה.

2. "למרות היתרונות של ניו זילנד, הייתי שוקל בגילכם להגר למקום יותר ישראלי, (קליפורניה, ניו יורק, או לפחות אוסטרליה)."
אני לא מתעקש על מקום "ישראלי"

3. "הסיכוי למצוא עבודה מישראל קרוב לאפס, הוא אפשרי, אבל מאד קשה, כנס לאתרי חיפוש עבודה, שני שליש מהמודעות יכתבו שהמודעה מיועדת רק למועמדים עם אישור עבודה ניו זילנדי, והשליש האחר פשוט שכח לכתוב את זה.
גם אם אתה רציני, תתחיל לשכוח שאתה מנהל, אתה מנהל בישראל. בניו זילנד (וכנראה בכל מקום אחר) לא ייקחו מנהל זר, אתה לא אוסטרלי, ולא מגיע ממדינה דוברת אנגלית, אתה לא מכיר את השפה ולא תכיר את התרבות , גם בישראל אף אחד לא יחשוב לשכור עולה חדש רוסי כמנהל בתור עבודה ראשונית שלו.
אתה תחפש עבודה בתור מהנדס."
לעבוד כמהנדס זה לגמרי בסדר מבחינתי ולא היו לי אשליות בנושא. אם אני מבין נכון מדבריך. אני אצטרך לקחת חל"ת, לנסוע לשם לבדי ולחפש עבודה.

4. "דבר נוסף, אתה מדבר שהרצון שלכם הוא להפסיק לרדוף אחרי החיים,
לחיים בניו זילנד יש הרבה יתרונות באיכות חיים, בכמות שעות העבודה ובחיי הפנאי, אבל מבחינת רמת חיים, ניו זילנד מאד יקרה, ובעיקר בערים הגדולות שם תחפש עבודה, מבחינת רמת החיים, היא לא תעלה, זה לא עמק הסיליקון עם משכורות של מיליונים."
אתה מעלה נקודה מצויינת. פילוסופית משהו...
להפסיק לרדוף אחרי החיים משמעו בעיני דווקא להפסיק לרדוף אחרי הכסף וליהנות מהטבע היפה והחינמי ומהשלווה שקצב החיים הניו-זילנדי מכתיב, ברמת חיים סבירה ותו לא, מבלי שעארסים יתקעו לך רמקול 1000 וואט עם "בלבלי אותו !" בתוך המוח במטר הרבוע הפנוי שנשאר לך ביער בן שמן.
https://www.youtube.com/watch?v=06IrarkJBCQ

ANZ1

New member
יש לך תואר ראשון או שני ?

גם אם אתה עונה על הגדרות הדרישות של מקצוע מועדף לטווח ארוך.
כדי להגיע ל140 נקודות אתה חייב תואר שני.
יש לך ?
תתחיל עם זה.
אגב, אם יש לכם 140 נקודות, אתה לא חייב לעבור לניו זילנד מראש, תעברו תהליך הגירה, תגיעו לניו זילנד, תתאקלמו, ותחפש עבודה במשך כמה חודשים, לא צריך לעבור בתור תייר.
הסיכוי למצוא עבודה כשאתה גר בניו זילנד בתור תושב גדול פי 10 מהסיכוי למצוא עבודה כשאתה תייר שצריך מעסיק שירצה ויוכל לעבור איתך תהליך של ויזת עבודה.

Workmail

New member
לצערי לא

אני הנדסאי אלקטרוניקה בהכשרתי. אני תוהה (תקן אותי אם אני טועה) האם הנסיון המקצועי הרב שלי, יאזן את היעדרו של תואר ראשון או שני.

ANZ1

New member
לא

קודם כל הנדסאי זה מן המצאה ישראלית, אין לה ממש מקבילה מדויקת בעולם,
אפשר לקרוא לזה טכנאי, תעודת דיפלומה.
אבל חישבתי כרגע, כדי להגיע ל140 נקודות בגילך אתה צריך תואר שני + 10 שנים ניסיון בעבודה (זה המקסימום שמתחשבים) + מקצוע מבוקש + הניסיון בעבודה הוא בדיוק לפי המקצוע שלך והתעודה.
כך שלהגירה רגילה ישירה אתם לא מתאים.
לחפש עבודה ולמצוא מעסיק שירצה להעסיק אותך עם ויזת עבודה אתה יכול, למרות שזה לא פשוט.
אגב, אם המקצוע שלך זה אלקטרוניקה, תעשה לעצמך טובה ותחפש עבודה רק בארצות הברית, בניו זילנד מחפשים בעיקר אנשי תוכנה.

Workmail

New member
הנסיון המקצועי שלי הוא בהנדסת תוכנה דווקא

ויש לי נסיון של 27 שנה (כולל צבא) ולא עשר.
אתה בעצם אומר שהתשובה ל Expression of Interest שאגיש בנתונים הנוכחיים תהיה שלילית...

ANZ1

New member
נכון

האפשרויות ההגירה שלכם לניו זילנד יהיו בעיקר על ידי מעבר עם ויזת עבודה זמנית אחרי שמצאת מעסיק מקומי.
או אולי שאישתך תגיע לעשות תואר שני, גם ככה היא תצטרך ללמוד בניו זילנד כדי לקבל רישיון עבודה במקצוע שלה, ואתה במקביל תקבל אישור עבודה,
זה נראה לי המסלול הכי הגיוני עבורכם, למרות שהוא יקר, גם שכר הלימוד לסטודנטים זרים גבוה, וגם רק אתה תעבוד.
יש כמובן עוד מסלולים יותר אזוטרים כמו הקמת עסק, אבל כנראה זה לא מתאים לכם לפי המקצועות שלכם.

Workmail

New member
לאשתי דווקא יש תואר שני בעבודה סוציאלית מהאוניברסיטה העברית

אולי בכלל הגיוני שהיא זאת שתגיש את הבקשה...

ANZ1

New member
לא

לאישתך יש תואר שני, אבל אין לה מקצוע מועדף,
היא לא תגיע ל140 נקודות

Workmail

New member
אם נסכם את הדיון הפורה הזה

מכיוון שאין לי תואר שני (הנדרש עבור השגת 140 נקודות) אבל יש לי נסיון אדיר, האפיק היעיל היחיד שיכול לעשות שימוש ביתרונות שלי הוא שימוש ביועץ שיכול (אולי) לעשות קישור אל מעסיק פוטנציאלי.

למעלה