הגירה לקנדה - אזורים

רונה96

New member
הגירה לקנדה - אזורים

טוב אז אולי השאלה כללית מידיי אבל בכל זאת אשמח לשמוע מאנשים שהיו בקנדה או מכירים. אחרי ציפייה של שנתיים וקצת קיבלנו במזלט את ה PR. שאבנו מידע מהאינטרנט לגבי אזורים בקנדה, אבל עדיין חשוב לנו לקבל מידע מאנשים שיודעים או מכירים...איזה אזור הוא "האידיאלי" ביותר להתיישבות מבחינת אקלים שיהיה נוח, מקורות פרנסה והכי חשוב שלא תהיה צפיפות. המחשבה הראשונית הייתה ונקובר,אבל פתאום אנחנו בספקות... תודה מראש

רוב האנשים שוקלים את עניין הפרנסה קודם

וזה מכווין כמובן לערים גדולות, או אם רוצים לגור באיזור פחות צפוף, הפרברים של הערים הגדולות הם פיתרון טוב. בוונקובר מזג האויר טוב יותר משמעותית מאשר ברוב האזורים האחרים כי לא קפוא ממש בחורף ואין יותר מ 6-10 ימי שלג בשנה. אין שם הרבה ישראלים, או מוצרים מישראל או תרבות עברית מאורגנת. בטורונטו קר מאד 5 חודשים בשנה, אבל הכל מאורגן לזה ומחומם, בדרך כלל לא יוצאים לטייל הרבה בחוץ בחורף, מלבד יציאה כיפית לסקי או להחלקה על קרח, והכל מתבצע במקומות סגורים. בשאר השנה מזג האויר נפלא. יש הרבה תרבות עברית, מופעים מישראל, מוצרים מישראל, ואפשרות ליצור חברויות (בזהירות) עם אנשים נבחרים מהקהילה הישראלית הגדולה מאד. בויניפג ובקלגרי, יש קהילה קטנה וחמה של ישראלים, מזג האויר לא שונה הרבה מטורונטו, אזורים אלה בצמיחה מואצת, הרבה הזדמנויות תעסוקה, בויניפג החיים זולים מאד. (אני מניח שגם המשכורות בהתאמה). בהצלחה.

gilad_no

New member
מונטריאול כבר לא נחשבת עיר גדולה בשבילך?

מנטאליות אירופאית עם קידמה אמריקאית, אנשים מאוד פתוחים ולבביים, רב-גוניות מדהימה, עיר יפהיפיה בעלת כמה מליוני תושבים אך ללא התחושה של "ללכת לאיבוד" שאני אישית מרגיש בערים גדולות אחרות (כולל בת"א!)

יש לי טראומה מביקור בצרפת

האנשים היו מאד לא נחמדים לדוברי אנגלית, ואני בעוונתי עושה השלכה לא מודעת ולא סופר אותכם. מצטער. זה לא אתם. זה אני........

leprechaungreen

New member
ההשלכה שעשית מוצדקת ברובה

ע"ע קוויבק סיטי. הם ניסו לשחק אותה לא דוברי אנגלית כשהתקשרנו להזמין מלון.

gilad_no

New member
קוויבק סיטי זה לא מונטריאול

בקוויבק סיטי באמת כמעט ולא מדברים אנגלית.

leprechaungreen

New member
אני יודע, אבל בכל זאת

זה עדיין חלק מקנדה וכשהבחורה שם הבינה שאין לה ברירה, פתאום התברר שיש לה אנגלית לא רעה בכלל... הכל עניין של גישה.

gilad_no

New member
אז כדאי שתגיע לביקור

גם כאן לא סובלים את צרפת. ולמעט הquebecua (שגם ככה אף אחד לא סופר אותם), כולם כאן דוברי אנגלית בנוסף לצרפתית.

gilad_no

New member
אני לא דובר צרפתית...

וכנ"ל עוד דיי הרבה אנשים שאני מכיר, אבל זה תלוי מאוד באיזה תחום אתה. יש מקצועות שכמעט ולא תוכל להסתדר ללא ידיעת צרפתית.

amichal5

New member
עדכון זמנים

הי רונה, האם תוכלי לעדכן לטובת אלו מאיתנו שעדיין ממתינים, מתי הגשתם את הבקשה? מיכל

למעלה