הגירה לקנדה - האם כדאי?

marina38

New member
הגירה לקנדה - האם כדאי?

שלום בעודנו שוקלים להגיש המסמכים במסלול SW מספר שאלות כלליות: 1. אני רואה חשבון- בעל רישיון ישראלי. האם אוכל למצוא עבודה בקנדה, מהם הלימודים הנדרשים, אם בכלל ע"מ לקבל רישיון רו"ח קנדי והאם הוא נחוץ ע"מ לעבוד במקצוע. ראיתי כאן בפורום ש"מושב" לא ממליץ לעו"ד להגיע... האם נכון הדבר גם לגבי רו"ח? 2. בן הזוג הינו מתכנת אך ללא השכלה אקדמאית, תעודת טכנאי אלקטרוניקה בלבד (13 שנות לימוד). עם זאת ניסיון רב ו"טוב" כמתכנת, שיהיה לא בעיה להוכיח. מה סיכוייו למצוא עבודה במקצוע? האם יפסל על הסף בשל ההשכלה? 3. לא ברור לי בכלל העניין של מסלולי פרובינציה. מה זה? היכן ניתן למצוא הסבר פשוט? האם מסלול פרובינציה פירושו שיש קודם למצוא עבודה ורק אחר"כ להגיש בקשת הגירה? 4. מה זה הפנייה לקהילה היהודית שמדובר עליה כאן רבות. לא הצלחתי למצוא בפורום את ההסבר הבסיסי מה זה, אלא רק התכתבות לגבי איך פונים אליהם. אשמח להפניה. תודה מראש הפורום מעולה ואינפורמטיבי ביותר

לגבי רואה חשבון, המצב שונה מעורך דין, פנה

במסר אישי לשיפי והוא יסביר לך. בעיקרון יש מחסור בכל קנדה בבעלי מקצוע בתחום הפיננסים ולא בעיה למצוא עבודה. גם לגבי עורך דין, זה לא שהמלצתי לו לאא לבוא, אלא רק להפנים שייצטרך ללמוד מחדש, או לעבור הסבה מקצועית כי לימודי משפטים מישראל לא ייאפשרו לעסוק במקצוע כאן.......מתכנתים טובים לא ייתקשו למצוא עבודה באיזור טורונטו. המסלול הפרובינציאלי נועד להקל על מעסיקים בפרובינציות למצוא עובדים זרים קבועים בהליך מהיר. כדי להיכנס למסלול יש צורך למצוא מעסיק שיוכל לקבל אישור לתמוך בבקשת ההגירה שלך. אם יש כזה, כבר לא צריך מסלול פרובינציאלי כי אפשר להגר מהר במסלול הפדרלי...... יש מסלול ייחודי לקהילה היהודית של מניטובה שמאפשר לקהילה להמליץ על מועמדים להגירה כתחליף להצעת עבודה. מי שמעוניין להגר לויניפג יכול להגר במסלול הזה שנמשך פחות משנתיים מול כניראה כמעט 3 שנים ואולי 4 במסלול הפדרלי.

marina38

New member
תודה ועוד שאלה

לגבי מסלול מניטובה האם ניתן להגיש במסלול הפדרלי הרגיל ואז לבחון את המסלול של מניטובה. או שאם כבר הגשת בפדרלי אז מסלולים אחרים סגורים? היכן ניתן למצוא מידע מפורט על מסלול מניטובה? מהם יתרונותיו וחסרונותיו לעומת מסלול פדרלי- אני מבינה שיתרון מרכזי הוא חסכון בזמן המתנה, אך מה עוד? תודה מראש

עדיף להחליט מראש.

אנחנו יודעים שתהליך מניטובה נמשך שנתיים, ושתהליך פדרלי נמשך כ 3 שנים. מניטובה היא מקום נחמד מאד, יש בו עבודה, הדיור במחירים שפויים, הוא מרוחק מבחינת טיסות לישראל, ויש בו פחות הזדמנויות כלכליות במקצועות מסויימים כיון שמדובר בעיר של מיליון נפש, מול 8 מיליון בטורונטו ופרבריה. אם את באמת רוצה לגור במניטובה, אל תגישי לפדרלי, חבל על הזמן והכסף. אם את רוצה לחיות בטורונטו, אל תגשי למסלול מניטובה. מי שמגיש במסלול פדרלי מסתכן בכך שהקהילה לא תמליץ עליו, כיוון שזה עלול במידה מסויימת להחשיד אותו כמי שמנצל את מניטובה רק כדי לזרז PR ואחר כך לא באמת לבוא לחיות שם, אז אם את רוצה לעבור יותר מהר, ובאמת רוצה לחיות במניטובה, לא כדאי לך להסתכן.

marina38

New member
שוב תודה

אבל איך מחליטים היכן לגור- מדינה חדשה ודי לא מוכרת, אין קרובים שיכולים להמליץ. מבחינת מקצועות אנו-רואה חשבון ומתכנת. מה דעתך בגדול?

מלשון הפוסט הראשון, אני מסיק שאתם בני זוג

מאותו מין, אני ממליץ חד משמעית על טורונטו. הפתיחות כאן יותר טובה, יש כאן תרבות מפותחת של הקהילה, רשתות חברתיות, לא מעט דוברי עברית בקהילה ההומולסבית, ויש עבודה גם בתחום הפיננסי וגם בהיי טק. אני מעריך שיהיה יותר קל ממניטובה. אבל אולי תיכף יבוא הלוקל פטריוט של ויניפג ואולי יגיד שאני טועה......

dannyk27

New member
לא ממש

אכן ההזמנויות בטורונטו רבות יותר וכך גם הקופצים עליהם. אגב גם בעיר יש פתיחות רבה לבני זוג חד מיניים, כולל בקהילה. אני מכיר כמה וסקים בשלל ומגוון של מקצועות,החל מבנקאות ופיננסים ועד שוטרים. גם מבחינה חברתית לא חסרים מקומות בילוי מגוונים. אם זאת לא נוכל להתחרות בטורונטו בכמות ובמגוון.

marina38

New member
לא, אנו בעל ואישה, כיום אישה נקראת

רואה חשבון ולא רואת חשבון כמו בעבר. סליחה אם לא היה ברור. אם כן אשמח אם תענה שוב על השאלה שלי. ועוד-גם במסלול מניטובה, אם נחליט עליו, כדאי להעזר במשרד עו"ד לצורך הגשת המסמכים או שזה שונה? בברכה,

במסלול מניטובה אין צורך בעורך דין או יועץ

כי הקהילה היהודית עוזרת למלא את הטפסים. במסלול הפדרלי כדאי להשתמש בשירותיו של יועץ, המחירים נעים בין 2000 ל 4000 דולר, אבל ואפשר לחסוך למלא את הניירות לבד, זה רק מחייב ללמוד היטב את הטפסים והמדריך למילוי ולעבוד בזהירות ובקפדנות. בכל מצב שבו מדובר במשפחה רגילה זה פשוט ואפשרי במאמץ של כ 10 שעות עבודה. אם יש מצבים משפחתיים לא סטנדרטיים צריך להיזהר מאד, ואז יש היגיון רב לשלם לבעל מקצוע.

marina38

New member
תודה, עדיין לא ענית לי לעניין מניטובה

כבר עמדתי להתקשר עם עו"ד למסלול הפדרלי אבל אז גיליתי כאן בפורום את מסלול מניטובה ואני מבולבלת. היות וכבר דיברנו שצריך להחליט מראש לאיזה מסלול ניגשים, הרי שמאוד חשוב לי להבין היכן יהיה לי ולבעלי יותר קל למצוא עבודה. אני חוזרת- המקצועות שלנו הם רואה חשבון ומתכנת. אז מה דעתך? מניטובה זה בשבילנו או שלגשת בהליך הפדרלי הרגיל. ויש עוד ניואנס- האם הקהילה היהודית עוזרת להתקבל מעבר למילוי הטפסים? לי כאמור יש מצב בריאותי שעלול להיות בעייתי, האם גם כאן יהיה משקל להמלצה של הקהילה מול מסלול פדרלי רגיל. תודה מראש

לגבי השאלה אם יש או אין עבודה במניטובה התשובה

היא יש. האם כמות ההזדמנויות זהה לטורונטו? לא. במניטובה יש פחות הזדמנויות לתעסוקה, אבל למניטובה יש יתרונות, המחייה יותר זולה, הקהילה יותר חמה, התור להגירה יותר קצר, הקהילה מסייעת גם מעבר לשלב הניירת בצורה קצת יותר אישית ממה שקורה בטורונטו. למניטובה יש חסרונות לדעתי אבל זה עניין אינדיבידואלי. אין שם קהילה ישראלית גדולה, אין תרבות עברית בהיקף נרחב, אין ים של מוצרים מישראל, והטיסה לישראל מחייבת חניית ביניים ארוכה ומעצבנת. יש מגוון של שיקולים, לכאן או לכאן וההתלבטות שלך אמיתית וקשה. בסוף תצטרכי להחליט.

marina38

New member
הבנתי, וכמה זמן חייבים לגור שם

אחרי שמגיעים? אני מניחה שלאחר מספר שנים אפשר לעבור לטורונטו למשל?

וודאי שאפשר לעבור לטורנטו אחרי כמה שנים

אבל אם מראש זה מה שאת מתכננת אני הייתי חושב פעמיים. לעבור דירה, לנתק ילדים מחברים, להתנתק ממקומות עבודה, כל אלה יחד הם כאב לב גדול. את רוצה טורונטו? תעשי פדרלי. את נותנת צ'אנס אמיתי למניטובה? תעשי מניטובה, בכוונה להישאר שם. אם תמצאי אחר כך עבודה טובה בטורונטו ותעברי, זה מותר וזה בסדר.

marina38

New member
יש לך לינק למסלול מניטובה, וכל מה שקשור

לקהילה היהודית שם, מה התהליך של הגשת בקשה, אילו מועמדים הם מחפשים וכו. תודה

למעלה