הגירה לקנדה כפסיכולוגית

ענת 19791

New member
הגירה לקנדה כפסיכולוגית

שלום לכל הישראלים בהווה ולשעבר!

שמי ענת, בת 38, פסיכולוגית במקצועי.
לאחרונה התחלתי להתעניין בהגירה לקנדה עם בתי הקטנה בת השנה וחצי.
מאחר שאין לי מושג בעניין אשמח קצת לעיצות, המלצות וגם דיס- המלצות מכם:
מה סיכויי ההגירה שלי, בהינתן גילי מקצועי והסטטוס המשפחתי שלי? האם קיימים מוסדות לימוד יהודים בקנדה והאם הילדים בהם דוברי עברית? לאיזה עיר/ מחוז אתם ממליצים לעבור? האם יש ביקוש לפסיכולוגים בקנדה ועוד יותר מכך לפסיכולוגים דוברי עברית?
איפה ממוקמת הקהילה היהודית הגדולה ביותר בקנדה?

ולמעשה כך שביב של מידע שנראה לכם חשוב (ובעצם גם פחות חשוב) ורלוונטי.

תודה :))

TrigATUSA

New member
הכי חשוב זה להתמקד בעיקר

את צריכה להתמקד בסיכויי ההגירה שלך (שהם לא גדולים) ובסיכויי ההשתלבות המקצועיים שלך (שגם הם לא גדולים) ולשכוח מכל השאר - חיפושים אחר חינוך יהודי, חברים דוברי עברית, ערים "מומלצות" ושאר ירקות מסיטים אותך מהתמקדות באתגר הכי רציני שלך שהוא להיות מסוגלת לעבור בצורה כל שהיא, ולהצליח לעבוד במקצוע או במשהו קרוב (אני מניח שלא תרצי לעבוד בקנדה כדי לעבוד במלצרות או שטיפת כלים או סוכנת נדלן שבזה עובדת הפסיכולוגית הישראלית היחידה שאני מכיר)
זה שבוונקובר מזג האוויר מ-ה-מ-ם רק מסית אותך מהמטרה
&nbsp
לגבי עבודה במקצוע תבררי לגבי כל פרובינציה
- מה אפשרויות העבודה שלך ללא רישוי (אילו תפקידים את יכולה לעשות)
- מהן דרישות הרישוי (כל פרובינציה דורשת דברים אחרים)
לפי זה תהיה לך רשימה קצרה (בהרבה) של המקומות אליהם את יכולה להגר
למשל - אני די משוכנע שבקוויבק מחייבים אותך לדבר צרפתית כדי לקבל רישיון, שזה מין הסתם יוריד אותה מהפרק בשבילך
למשל - בכל מיני תחומים לאלברטה יש דרישות רישוי מקלות, אולי זה גם המצב לגבי פסיכולוגים? אין לי מושג

CANADA101010

New member
אני פה כדי שהמציאות לא תשנה אותי

אם יש לך סיכוי להגר על פי שיטת הניקוד הנהוגה כאן לא תוכלי לעבוד כאן במקצוע שלך. עד לגישוי מקומי. אישה לבד עם ילדה בת שנה וחצי ללא עתודות כספיות למספר שנים - קשה מאד. אין שחור ולבן בהגירה - יש 1000 גוונים של אפור. הורים רבים שפגשתי שכבו על הגדר למען עתיד טוב יותר לילד צאצא שלהם .
יש כאן עתיד נפלא בניגוד לאיזור המזרח התיכון בלי להיכנס לפוליטיקה
הרבה יותר קל לאתאיסט כמוני השייך למיליוני שנות אבולוציה להשתלב כאן
אני מכיר אישית גן ילדים חינם של חב"ד באיזור
THORNHILL ONTARIO שישמחו לתת לך גן חינם תמורת עוד מאמינה ברבי שלהם שעדיין חי וגם רבים שם מדברים עברית
לדעתי ולדעת דרוין עליו השלום זה יותר נזק מתועלת
בשנת 1968 שאלו מפגין נגד מלחמת ויטנאם מדוע אתה מפגין ליד הבית הלבן בקור ובגשם - אתה חושב שתצליח לשנות את המציאות? לא הוא ענה אני פה כדי שהמציאות לא תשנה אותי

למעלה