הגירה לקנדה

may1516

New member
הגירה לקנדה

שלום רב לכולם ברצוני לשאול כמה שאלות בקשר להגירה ולPR.קיבלתי את הPR לפניי 3 שנים ואז חזרנו לארץ עם המשפחה.כפי שידוע לי חובה להיות נוכח בקנדה שנתיים מתוך חמש שנים.הבעיה היא שעוד מעט אנחנו כבר שלוש שנים בארץ ובחודש הבא פג תוקפו של הPR שלנו.עכשיו יש לי מסמכים שמעידים על כך שהייתי צריכה להשאר בארץ מפניי שאבא שלי היה צריך לעבור כמה ניתוחים ולא הייתה לי אפשרות לעזוב את הארץ.השאלה היא מה הסיכוי שבאמת יאשרו את זה ויתנו לנו הארכה לPR?האם צריך לסוע לקנדה בשביל להסדיר את זה?והאם כל המשפחה צריכה להיות נוכחת?וגם אם נספיק ונתארגן עד לחודש הבא לעזוב את ישראל האם יאשרו לי לחזור לארץ מפניי שאבא שלי צריך לעבור עוד ניתוח. בתודה מראש לכל העונים

אם לא תשהי בקנדה ס"הכ שנתיים מתוך 5

אני חושש שלא תוכלי להאריך את תעודת ה PR. הכלל חל כניראה על כל בני המשפחה. להערכתי או שמהגרים, או שמוותרים על הרעיון, הקנדים לא כל כך אוהבים מצב שבו PR לא מתגורר בקנדה. סתם תפסת מקום של אדם אחר שיכול היה להיות מועיל בקנדה. בכל מקרה אל תפני לשגרירות, כי תעירי אותם משינה. פני ליועץ הגירה או עורך דין מומחה. במקרה שלך, אני לא ממליץ לפנות לנותן שירות ישראלי אלא לקנדי כדי לקבל תשובה, האם יש לך סיכוי לשמר את ה PR בלי להתגורר שנתיים רצוף אחרי שנעדרת כמעט 3 שנים.

may1516

New member
תודה רבה על התשובות

אך יש לי עוד כמה שאלות.בעקרון נחתנו בקנדה לפני 3 שנים ב18 ביוני וחזרנו לישראל ב17 ליולי.עכשיו הPR תקף עד לרביעי ביולי אבל השלוש שנים שלא היינו בקנדה נגמרות בעצם ב17 ליולי אז עד מתי אני צריכה להגיע עד 4.7 או עד ל17.7? כמו כן האם ניתן להספיק להתארגן להגירה עד לתאריכים הללו? 2.האם אתה מכיר יועץ הגירה או עורך דין שיוכל לייעץ לנו בקנדה?

להספיק להתארגן? זה תלוי בכם אם תזדרזו אז כן

בוודאי שאני מכיר יועץ הגירה, אמיר שובל שנתן לך את התשובה או אחד כזה, ואני גם סומך עליו, כשתגיעי לקנדה תוכלי לראיין אחד או שניים ולהחליט, בינתיים את לא צריכה יועץ חבל על הכסף, את צריכה להגיע לכאן, האם כרטיס ה PR שלך תקף ל 3 שנים? אם כן אתם צריכים להגיע חזרה לפני התאריך שרשום עליו. כלומר לפני 4 ליולי, אחרת תתחיל מסכת של ביורוקרטיה. לא תוכלו לצאת מקנדה בכלל (למעט ימים ספורים) במשך כמעט שנתיים, כדי שתוכלו להאריך את הכרטיס בתום 5 השנים הראשונות. אם תהיי חייבת לצאת בגלל הלוויה או מחלה קשה, תצטרכי בהחלט לפנות ליועץ ולבדוק אם זה מותר, כי יחסרו לך ימים לשמירה על זכאות לתושבות, ולשלם על ייעוץ ואולי גם על טיפול. תושב קבע, צריך להתגורר בקנדה, את למעשה לא מימשת את הזכות לתושבות ואם לא תתנהגי בדחיפות ובזהירות את תאבדי משהוא שרבים כאן עברו ועוברים 7 מדורי גיהנום כדי להשיג.

amirshuval

New member
ברמת העיקרון

אם פוטנציאלית את יכולה עדין להיות בקנדה 730 בתוך חמש השנים הראשונות שלך כPR אז את בסדר.כרטיס תקף גורם להנחת עבודה של CIC שאת עדין PR ואין איבוד סטאטוס אוטומטי.אף אחד לא בודק איפה וכמה היית.אם שולפים אותך לבדיקה של האימיגריישן כשנחתת בקנדה ומסתבר מהתשובות שלך שיש פוטנציאל לאיבוד מעמד,אז קיים סיכוי גבוה שיתחילו להתעמק בפרטים.החלטה לשלילת מעמד בנסיבות כאלה מאפשרת עירעור על ההחלטה בIRB.

may1516

New member
כרטיס הPR תקף בעצם עד

לרביעי ביולי 2010.אם אני מגיעה לקנדה אחרי הרביעי ביולי 2008 איך הם יודעים כמה זמן לא הייתי בקנדה?הרי הכרטיס עדיין בתוקף.איך אני צריכה לעבור בשדה תעופה דרך מחלקת הגירה או להכנס כתיירים?

הם לא באמת יודעים, אבל אם תעוררי חשד, הם

יבקשו הוכחות שחיית בקנדה, כמו דפי חשבון בנק, תלושי משכורת וכדומה, אין לך את אלה, כי לא חיית כאן. את חייבת להיכנס עם כרטיס ה PR, כי השם שלך במערכת, ואת חייבת לומר את האמת שבגלל מחלת האב חזרתם אחרי הלנדינג לישראל ורק עכשיו אתם באים להתיישב סופית ובכוונתכם להישאר לצמיתות. אתם חייבים לחשב את מניין הימים בדיוק ולא להגיע למצב שחסר לכם אפילו יום ל כ 730 יום הדרושים. אם תאלצו לצאת לכמה ימים חו"ח להלוויה או אסון, כדאי שתבררו מראש ובקרוב אם זה יהיה אפשרי כי נזכרתם לבוא לקנדה ממש ברגע האחרון. לדעתי זה חל על כל בני המשפחה המחזיקים בכרטיס.

amirshuval

New member
יש בסיס הומניטארי להקלות

כשמדובר במחויבות הישיבה.יש גם זכות ערעור כנגד החלטה של CIC שמסרבת להתחשב בנסיבות הומניטאריות.

למעלה