הגירה לרופאה לאוסטרליה

הגירה לרופאה לאוסטרליה

שלום לכל הפורום
אני רופאה בארץ כרגע באמצע התמחות ברפואת ילדים. בעלי מהנדס ויש לנו שני ילדים שיהיו בגיל גן חובה/תחילת יסודי בסוף התמחותי.
עשיתי חיפוש בפורום אבל חלק מההודעות על רפואה ישנות אשמח אם יש פה רופאים או סתם מבינים שיוכלו לעזור. מקריאה הבנתי שהכי הגיוני לעבור לצורך תת התמחות על ויזת עבודה ומשם לעבוד לכיוון הגירה.

1. הבנתי שיש מבחן אנגלית שעושים כדי להתקבל לתת התמחות, יש לי USMLE - עדין צריך את מבחן האנגלית?
2. אחרי שאסיים תת התמחות - אוכל לעבוד כרופאת ילדים באוסטרליה (עם או בלי התת שאעשה)? כי למשל בארה"ב ההתמחות שלי ברפואת ילדים לא נחשבת ואם הייתי רוצה להשאר הייתי צריכה לעשות את ההתמחות מהתחלה. האם יש מבחן רישוי שצריך לעשות?
3. שאלה לרופאים שעובדים שם - יש בי מין חשש כזה שאני לא מכירה בכלל איך המערכת עובדת, מי נגד מי וכו'. בארץ אומנם המערכת רחוקה מלהיות מושלמת אבל ברור לי שתמיד אמצא עבודה בקופ"ח, במוקדים וכו'. אני מבינה ויודעת איך עובד עניין התקנים בבתי חולים. אוסטרליה זה כמו יקום אחר מהבחינה הזאת, איך מתגברים על חוסר הידיעה והודאות הזה?
4. כמה זמן מראש להתחיל בתהליך (נשתמש בחברה מקצועית)?
5. האם על ויזת עבודה כזאת הילדים יהיו זכאית לחינוך חינם? ביטוח בריאות? אם לא - כמה זה יעלה לנו?
6. שאלה בעייתית אבל אשאל בכל זאת - שנינו היינו באוסטרליה כמה חודשים לפני כ10 שנים. למרות החוויה המוגבלת כמטיילים ולמרות שעבר המון זמן מאז - אהבנו את האווירה באופן כללי. עדין הגיוני לחשוב ככה? לצורך השוואה - לארה"ב לא היינו רוצים להגר כי המטליות שם קשה לנו לעיכול (הכל צבוע ושטחי). וכן, ברור לנו לגמרי שתמיד נהיה זרים.
7. הרבה דובר כאן על יוקר מחייה גבוה ושאוסטרליה זאת מדינה יקרה להחריד, אבל האם עדין הגיוני לחשוב שבמצבנו, אם נצליח להגר (כלומר אם גם בעלי ימצא עבודה) - תוך כמה שנים נוכל להיות מבוססים ולקנות בית באיזור נחמד (עם משכנתא כמובן)? או שזה רק יאכל לנו את החסכונות ועדיף להשאר בארץ?

תודה לכל מי שהגיע עד לפה

למעלה