הגירה לשבדיה-

miromiro

New member
הגירה לשבדיה-

שלום אשתי (דנית במקורה) אני ושני בנינו, מעונינים לבדוק מעבר למגורים בשבדיה (נסיון לשנתיים) חשבנו על חווה באזור שנקרא "סקונה" בדרום שבדיה , קרוב לדנמרק. שם יש לנו גם קרובי משפחה. האם ידוע למישהו מחברי הפורום- האם בקשות למגורים בשבדיה נענות בחיוב?, איך אפשר לברר את התנאים? (אני מניח שבשגרירות, אבל אם התשובה שלילית, אז אין טעם לנסות) מה קורה עד לרכישת השפה (האם מהגרים מקבלים תקופת לימוד לטובת העניין)? כל פרט רלוונטי לעניין ייתקבל בברכה. תודה.

eladbe1

New member
כתובת מייל של שגרירות שוודיה בארץ?

למישהו יש מושג מה הכתובת ? לפי האתר הכתובת היא [email protected] אבל זה לא נותן לשלוח לשם...

A n g e l u s

New member
אישתך דנית? דרכון דני, יש? ../images/Emo44.gif

אם כן, אאל"ט גם הילדים שלך זכאים לדרכון דני (דנמרק היא חלק מהאיחוד האירופי, מה שמקנה לאזרחיה אפשרות לגור ולעבוד במדינות האיחוד האירופי ושבדיה היא אחת מהן) ואתה יכול לקבל ויזה לעבוד\לגור בשבדיה וכו'. (וזה הכל בהנחה שאשתך זכאית לדרכון דני...)

p i n g o

New member
לפי ההודעה שלו אישתו דנית...

גם אני חושב שלא תהיה בעיה, בהנחה כמובן שיש לה אזרחות. ואם היא דוברת דֶנית, אז שוודית היא כמעט יודעת (בעיקר שוודית של סקונה שנורא דומה לדֶנית של איזור קופנהאגן).

miromiro

New member
תודה למשיבים-

אשתי אכן דנית ומחזיקה בדרכון דני ושולטת בשפה השבדית, מאחר וכתושבת קופנהאגן לשעבר, הטלביזיה השבדית נקלטת שם והשפה דומה. אז אין בעיה. לא מעט אזרחים דנים, ממשיכים בשגרת חיהם במרכז קופנהאגן אך מעתיקים את מגוריהם לשבדיה, שבמקרה הזה דרומה משמש כעין פרבר לעיר הדנית הגדולה, אני חושב שמאז נחנך הגשר בין הארצות האפשרות הזאת הופכת יותר ויותר שכיחה. את אזור סקונה אני לא מכיר בכלל, אולי מישהוא יודע משהו על קהילה יהודית באזור, אפשרויות תעסוקה, לימודים. יש לי אמנם מקצוע מועדף, אך ללא השפה הוא לא שווה כלום. כל פרט יהי חיוני. תודה!

למעלה