הגירה מהירה?

טלד

New member
הגירה מהירה?

שלום לכולם, קראתי את כל המידע שזמין באתר הרשמי של CIC, כאן וגם בפורום השכן, ועדיין יש לי כמה שאלות. אנחנו רוצים לעבור לקנדה, ומבחינת הניקוד לתהליך ה-PR אני עובר את הסף בדי הרבה (בלי להתאמץ 71-72). אז ככה: האם יש טעם להתאמץ בשביל לארגן עוד נקודות? (כלומר להבחן בצרפתית, ולהוציא בזה איזה נקודה או שתיים. או אפילו ללמוד קצת צרפתית ולהוציא יותר) בהנחה שאני מכוון למקסימום הציון באנגלית (אני מודע לרמה הנדרשת), האם עדיף להבחן או לקבל הכרה אחרת (על בסיס זה שכתבתי תזה באנגלית, פרסמתי מאמרים, והרצאתי בכנס מקצועי באנגלית). בהנחה שאני מסוגל למצוא עבודה בקנדה, האם הזמן שלוקח לקבל אישור עבודה (ע"פ הנוק אני יכול להיות מוגדר כמהנדס מחשבים או מהנדס אלקטרוניקה) הוא כזה שמעסיק סביר יהיה מוכן לחכות? האם באופן כללי מעסיקים בקנדה נוטים לתמוך בבקשות לאישורי עבודה? האם יש הבדל בזמן שלוקח בBC לזמן שלוקח באונטריו, בגלל שבBC המקצוע שלי נמצא ברשימה של "מקצועות נדרשים"? בעקרון אני מקווה למצוא עבודה, לבקש אישור עבודה, ולהתחיל את תהליך ה-PR משם. נשאלת השאלה האם זה ריאלי? תודה מראש למשיבים
 
הגירה מהירה לקנדה-תשובות

אין שום משמעות לצבירת נקודות מעבר ל 67 נקודות. אם כתבת תיזה באנגלית, וכתבת והרצית באנגלית אתה מצרף את ההוכחות האלה לתיק במועד הגשת המסמכים התומכים, ובזה נגמר העניין אין צורך גם בצרפתית. אם היו לך 63-64 4 נקודות נקודות בצרפתית היתה עוזרת לך לעבור את הסף המינימלי הנדרש, אבל מרגע שעברת את הסף לעודף נקודות אין שום משמעות. בעיקרון מעסיקים בתחום המחשבים והתקשורת אינם צריכים לחכות לקבלת רישיון עבודה. מרגע שקבלת הצעת עבודה, ועד רגע נחיתתך, זה עניין של שבועיים שלושה, חברות בענף מוכנות לחכות למומחה בתחומו גם 8-12 שבועות. תוכל לפנות אלי במסר ואסביר לך את התהליך, עשיתי עבודת מחקר שלמה על הנושא עבור חברת מיקור חוץ ישראלית גדולה ולצערם של מרבית חברי הפורום אכן לחברות שמעוניינות להעסיק מהנדסים ולאקדמאים (ואפילו הנדסאים) בתחומי המיחשוב והתחומים המשיקים יש פריבילגיות והליכי קבלת היתר עבודה סופר מהירים. לגבי מציאת עבודה, בקישור יש אתרי חיפוש עבודה, ובאתרים יש הדרכה ודוגמאות לכתיבת קורות חיים ומכתב נלווה בנוסח קנדי, המבנה שונה מהמקובל בישראל הוא פחות ענייני ומלא בעניינים אמוציונליים כמו תחומי עניין, ומחשבות בענייני תכנון הקריירה וכדומה, כדאי לך ללמוד ולאמץ חלק מהדוגמאות, כדאי גם להצטייד במספר טלפון וירטואלי קנדי (שוב פרטים במסר), כדי שתוכל לענות לטלפונים (הם לא יחייגו שיחה בינלאומית...) ובכתובת קנדית ולהיות מוכן לעלות על מטוס לראיון בהתראה קצרה, או לבוא לביקור של כמה שבועות אחרי שתשלח כמה עשרות קורות חיים למשרות מתאימות. מה שאתה מבקש לעשות הוא ריאלי לגמרי, אני מכיר הרבה אנשים שעשו את התהליך הזה בדיוק.
 

טלד

New member
עוד כמה שאלות

קודם כל תודה על התשובה המהירה. אני ממשיך לשאול בפורום ולא במסר, כי עדיף שהמידע יהיה זמין לאחרים (אני מכיר עוד כמה במצב די דומה לשלי), אם יותר נוח לך, אתה יכול לענות במסר... לגבי האנגלית, לפי מה שכתוב באתר ה-CIC הם מעריכים את רמתך ע"פ מסמכים רשמיים שאתה שולח, ואין להם יכולת להעריך בעצמם את הרמה. השאלה היא אם לא יותר פשוט לעשות את הבחינה. כלומר, מה הסיכוי שאשלח העתקים של מאמרים מהמקום בו פורסמו, ואת תוכנית הכנס שבו הרצאתי ומופיע בה השם שלי ויאשרו לי את כל הנקודות. כנראה שאם לא תהיה לי וודאות בנושא (ואני אלך על הגשת בקשה ל-PR ) אני אעשה את המבחן.... אין לי אפשרות לעזוב הכל ולנסוע לכמה שבועות.. אני עובד. אבל אני מקווה להצליח לתאם לי איזה שבוע (או שניים) של ראיונות, ולנסוע. איך הולך שם הקטע של הראיונות? בארץ יכול לקחת שבועיים ויותר בין ראיון ראשון לשני, ולפעמים רוצים שתבוא שלוש או ארבע פעמים עד שמקבלים אותך. בהנחה שאני מגיע לשבועיים, אתה מניח שיש סיכוי בסוף השבועיים להיות במצב של הצעת עבודה? או לפחות במצב שאת שארית התהליך אפשר לעשות מרחוק? האם לרשום בקו"ח או במכתב המלווה שאין לי מעמד בקנדה, ושאני צריך הצעת עבודה ע"מ לקבל אישור עבודה?
 

gilad_no

New member
תלוי במקום העבודה

רוב העסקים כאן מתנהלים בנחת וייקח זמן עד שייסגרו איתך עיסקה. אצלנו למשל היו מוכנים להביא אותי מישראל ולעבור את התהליך של קבלת אישור עבודה. גם יצא לנו לסגור עיסקה עם עובדים נוספים תוך יומיים מרגע שפגשנו אותם. הכל תלוי על איפה תיפול. לדעתי, מקומות קטנים יותר גמישים ויהיו מוכנים ללכת לקראתך מאשר מקומות של מאות ואלפי עובדים. אחד התנאים לקבלת אישור עבודה הינו הוכחת המעסיק כי הוא ניסה לחפש עובדים מקומיים (ע"י פרסום בעיתונים מקומיים). באם אתה פונה לחברה אשר מנסה כבר כמה זמן לגייס עובדים ולא מוצאת, יהיה לך יותר סיכוי להתקבל אליה (מבחינת אישור העבודה) מאשר מקום אשר רק החל בתהליך הגיוס (בקוויבק דורשים לפחות חודש של מודעות פומביות ללא מציאת עובד)
 

טלד

New member
תודה

ממש הטיסו אותך לשם? החל מנובמבר 06 ע"פ האתר של רשות התעסוקה הקנדית, מפורסמים מקצועות נדרשים (כרגע רק לBC ואלברטה) שבהם זה אמור להיות כמעט אוטומטי. כנראה שבשלב ראשון אני אתחיל לחפש בוונקובר וטורונטו, נראה מה יהיה....
 

טלד

New member
מתי ואיך צריך להעלות את הנושא

שאין לך מעמד בקנדה, ושאתה צריך את התמיכה שלהם בקבלת ויזה?
 

gilad_no

New member
לדעתי כדאי להבהיר כבר מראש

במקרה שלי זאת חברה שאני מכיר כבר מספר שנים ותוך כדי שיחה שגרתית איתם הם הציעו לסדר לי אישור עבודה. לגבי חיפוש עבודה, הייתי מברר לגבי חברות אשר מחפשות כבר מספר שבועות (אם לא מספר חודשים) ופונה אליהם. העלות לקבלת אישור אינה גבוהה, ובמקרה הצורך הייתי אפילו מציע לספוג אותה או לפחות להתחלק בהוצאות עם המעסיק (מדובר על כ400-500$ לכל התהליך)
 

gilad_no

New member
תיקון קטן

מעסיקים בתחום מחשבים ותקשורת כן זקוקים לאישור עבודה להעסקת עובד זר, אך קל יותר לקבל אישור למקצועות הנ"ל מאשר למקצועות אחרים (עקב הביקוש הרב). למקום העבודה שלי לקח מספר שבועות כדי לארגן לי את האישור, ולאחר מכן התחלתי בתהליך הPR מתוך קנדה.
 
לא אמרתי שלא צריך רישיון עבודה

מה שאמרתי הוא שאין המתנה לרישיון. הפרוצדורה של HRSDC ו CIC לגבי עובדים בתחום התוכנה היא אוטומטית ונמשכת עד שבוע ואין צורך ללכת לתהליך בקונסוליה אלא להתייצב בשדה תעופה או מעבר גבול וגמרנו.. וזה בניגוד למקצועות אחרים שבהם יש צורך להמתין ל LMO מלא שלוקח עד 8 שבועות. תאמן לי עשיתי את התהליך כבר ללקוחות שלי בענף.
 
למעלה