הגירה על בסיס Skilled Worker או אולי Working Holiday?

TrustMeEngineer

New member
הגירה על בסיס Skilled Worker או אולי Working Holiday?

אהלן,
קודם כל, שאלתי בשרשור קודם אם נסיון צבאי משירות הסדיר יכול להיחשב כנסיון בפועל אם היה אחרי שסיימתי את התואר הראשון והיה במקצוע שלי (עתודה אקדמאית). אני במקצועי מהנדס מחשבים ועוסק בתכנה.

בהחה שכן, כמה נקודות מבטיחות EOI בקטגוריית Skilled independent?
עד כמה קל / קשה לקבל נומינציה אם המקצוע שלך ב CSOL?
ישנו סעיף של ידיעת שפה נוספת שיכול להקנות עוד חמש נקודות, עברית נמצאת שם. האם זה באמת כך?

שנית, האם זה ריאלי לבוא על בסיס ויזת working holiday, להתחיל לעבוד באיזשהו מקום (כן, אני יודע שזה מוגבל בשישה חודשים) ולקבל ספונסורשיפ על בסיס יכולת אישית ממקום העבודה שיעזור להגר?
אני מניח שלמצוא עבודה בתכנה כשאפשר להתחייב מלכתחילה רק לשישה חודשים זה קשה, אך אולי אפשרי ואולי אנשים עשו זאת בעבר.

תודה מראש.

ANZ1

New member
האופציה השניה בלתי אפשרית

היה בעיתון השבוע על בחור אנגלי, מתכנת, שהגיע עם ויזת וורקינג הולידי, עבד בחברת סטארט אפ, נתפס וגורש, לא היה כתוב אם זה כאסור עם הויזה הזאת לעבוד בחברה כזו (זה אמור להיות לעבודות זמניות) או כי עבד מעל מספר החודשים החוקי, אבל הסיכוי שמישהו ירצה להעסיק אותך בתור מהנדס כמה חודשים בלבד היא מאד נמוכה.
אבל כן, אם תמצא מעסיק שירצה להיות ספונסר שלך לויזת עבודה רגילה, זה דרך טובה להגירה.

JaneLame

New member
No further stay clause

https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/417-
"The Working Holiday visa (subclass 417) lets you stay in Australia for 12 months. Any time spent outside Australia after the 12-month stay period on your visa has started does not extend the length of the visa. You can only apply for another visa to extend your stay if your visa is not granted with a 'no further stay' condition. You will be advised of this in your visa grant letter."
&nbsp
אם כותבים לך בוויזה NO FURTHER STAY, אז אי אפשר להישאר בשום מצב - חייבים לצאת מאוסטרליה, ולהגיש ניירת לוויזה חדשה ממדינה אחרת. השאלה אם יתנו לך סעיף איסור שהייה כזה או לא. לא יודעת (אני בחיים לא קיבלתי ויזה לאוסטרליה). זה שיקול דעת שלהם. אולי יש כאן מהגרים אחרים שיודעים לספר אם קיבלו סעיף או לא, ונעשה סטטיסטיקה בקטנה.
&nbsp
המשמעות של הסעיף היא שיש מצב שהספונסור ההיפותטי שלך יצטרך - אחרי כמה חודשים גג שהעסיק אותך - להיות מוכן לזה שתחזור לישראל, תגיש ניירת, תעבור בדיקות רפואיות, תעבור מבחן IELTS וכו', תקבל ויזה 457 - ורק אז תחזור לעבוד אצלו. לרוב הישראלים כאן ויזות למיניהן לקח לפחות חצי שנה, לעתים קרובות הרבה יותר.
עוד מידע על ויזת ספונסר כאן:
https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/457-
&nbsp

JaneLame

New member
אגב, הנושא של ספונסורשיפ עדיין מדע בדיוני עבורי

&nbsp
מעולם לא פגשתי מישהו שאיזה מעסיק היה מוכן להיכנס להתחייבות הביורוקרטית הזאת עבורו. אני מתארת לעצמי שזה קיים, אבל הרוב פה פשוט למדו מקצוע, עבדו כמה שנים, הגישו בקשה ל-PR, עלו על מטוס והתחילו לחפש כאן. אולי אם אדוני מתכנת מנוסה בשפה נכחדת ונדירה, שאין כוח אדם שמכיר אותה?

למעלה