הגירה של משפחה לניו זילנד

הגירה של משפחה לניו זילנד

שלום לכולם!

אני ובעלי רוצים לעבור עם שלושת ילדינו לניו זילנד. חקירה של הנושא, מעלה הרבה שאלות וביניהן:

* אני פסיכולוגית קלינית מומחית, מוסמכת בישראל. כעת אני מנסה לקבל הכרה גם בניו זילנד. האם למישהו יש נסיון בנושא?

* בעלי עובד כמנהל בתעשיה הבטחונית. אנו מתקשים למצא חברות שעשויות להעסיק אדם בעל פרופיל כזה, או חברות כח אדם המבצעות השמה למנהלים בתחומי ההי טק. נשמח לרעיונות בנושא.

* בנושא הכלכלי:
מה רמת השכר (של פסיכולוג פרטי, שכיר, ושל מנהל)?
מה עלות המחיה?
האם משכורת של פסיכולוג מספיקה לפרנס משפחה?
כרגע קשה לומר איפה נגור (מעדיפים לא לחיות בעיר אך ייתכן שנאלץ בגלל העבודה). יש לנו שלושה ילדים קטנים (בן 6, בן שנתיים ובת 7חודשים).
מה העלויות של חינוך בגילאים השונים? (עבור תושבים? עבור זרים?).

* ולבסוף בנושא אנטישמיות. לפני עשור, בטיול ארוך בניו זילנד התרשמנו מאהבת האדם, והיהודים של האנשים שם. עם זאת, זה היה לפני זמן רב, ושהינו כתיירים ולא כתושבים. רציתי לשאול מה החוויה שלכם כיום, כתושבים, והאם נתקלתם בגילויים כאלה ואחרים של אנטישמיות.

כל מידע יתקבל בברכה!!
תודה מראש,
ענבל

ANZ1

New member
שלום לכם

כמה תשובות או הערות למה שכתבת, למרות שאין לי מושג מה המשכורות של פסיכולוגים או מה מסלול ההכשרה שלהם.
אני מקווה שאתם מבינים שאם אתם לא אזרחים ניו זילנדים או אוסטרלים מסלול ההגירה שלכם כנראה עובר דרך מציאת מעסיק שירצה להעסיק אתכם ולהוציא לכם ויזות,
וזה מאד לא פשוט, כמעט כל המעסיקים בכל תחום בכלל לא חושבים על העסקת עובד זר שצריך ויזה.
לשניכם יש בעיות בסיסיות במציאת מעסיק כזה,
לבעלך יש 2 בעיות, הראשונה שאין תעשית נשק בניו זילנד, וגם אין משהו דומה, החברות הגדולות בניו זילנד הם חברות מוצרי חלב, תקשורת, פיננסים, ותעופה.
והשניה שאף אחד בשום מקום בעולם לא ייקח מהגר חדש כמנהל,
פגשת פעם אתיופי או רוסי שהיגרו לישראל והעבודה הראשונה שלהם היתה ניהול כלשהוא ? אם בעלך מהנדס, שיחפש עבודות כמהנדס לא כמנהל.
הבעיה שלך מעבר להכרה שאת צריכה במקצוע, זה כדי להיות פסיכולוגית צריך נראה לי שליטה מלאה באנגלית ברמת שפת אם והכרה של התרבות המקומית, כי השפה במקרה שלך היא לא רק חלק מהעבודה, היא מהות העבודה.
אם את לא מבינה 100 אחוז את מה שאמר לך המטופל, גם אם זה בסלנג, בביטוי מקומי או ציטוט ידוע משיר, ואת כל אלו את לא מכירה,
ובן שניכם אם למישהו יש סיכוי למצוא מעסיק ראשון יהיה בעלך כמהנדס לא לך.
אגב, יש לכם 2 אפשרויות לקפוץ מעל המכשול של מציאת מעסיק וויזות,
הראשון שאחד מכם ירשם לתואר שני או שלישי, ובן הזוג יקבל ויזת עבודה בגלל זה, כך יהיה לבן זוג הרבה יותר סיכוי למצוא עבודה, והאופציה השניה שבעלך לא יחפש עבודה כשכיר אלא יקים עסק עצמאי , זה כמובן יצריך השקעה כספית גדולה ועוד דברים שלא בטוח מתאימים לכם.

בקשר לאנטישמיות, תלוי למה את קוראת אנטישמיות, לדעתי מהניסיון שלי המקום הכי אנטישמי בעולם זה ישראל,
המקום שהכי מסוכן להיות בו יהודי או ישראלי והסיכוי הכי גדול שינסו להרוג אותך בגלל אלו זה בישראל, לא היו ארועים אנטישמים אלימים בניו זילנד , יש אוכלוסיה מוסלמית קטנה ונחמדה באוקלנד, אבל גם המוסלמים וגם היהודים הם קבוצות קטנות וחסרות חשיבות, כן, יכול להיות שתשמעי איזה אימרה נגד ישראל או נגד יהודים, כאילו שבישראל לא שמעת אף פעם משהו נגד רוסים או מרוקאים או כל מאפיין אחר שלך.

Shachamb

New member
לגבי האנגלית

תמיד משעשע אותי שכותבים
"אנגלית ברמת שפת אם"
הרי למי שמהגר בגיל מבוגר , נניח אחרי שלושים, לעולם לא תהיה אנגלית ברמת שפת אם , אולי תהיה לו אנגלית טובה מאוד
או אם נניח כמו חלק מהאנשים פה הוא למד פה תואר או שניים או כתב ספר או שניים אז תהייה לו יכולת כתיבה מעולה , אבל אני לא מאמין שתהיה לו רמת דיבור ברמת שפת אם
בשביל זה צריך לבוא בתור ילד - כמו הילדים שלנו
תקנו אותי אם אני טועה בבקשה

ANZ1

New member
אלא אם הוא נולד עם אנגלית

כשפת אם,
אם ההורים שלו הם דוברי אנגלית ודיברו אנגלית בבית
או שהמהגר גדל במדינה דוברת אנגלית.
אז אולי אל חייבים אנגלית כשפת אם, אבל חייבים אנגלית מצוינת ויותר מזה במקרה של מקצוע כמו פסיכולוג חייבים יותר להכיר את המדינה, את המבטא הבלתי אפשרי, את התרבות, את הסלנג,
גם פסיכולוג אמריקאי יתקשה להבין מה אומר לו נער מאורי בניו זילנד.

מה שנכון...

אני מסכים מאד שיש אלמנטים של דיבור ובעיקר הבנה שקשה לרכוש בגיל מבוגר. מבטא, כמובן, אבל גם דברים אחרים. אני, למשל, צריך עד היום לעצור כל הזמן אנשים באמצע המשפט ולשאול 'סליחה, תוכל לחזור שנית בבקשה?'. זה מה יש.

למעלה