שים לב:
יש שני אנשים שמציעים עזרה עם התיק שלך. יש את המאכערים שאין להם שום מעמד בשגרירות ובתהליך ההגירה. יועץ יכול להיות השכן שלך, מישהו בתשלום, האינסטלטור של הבת דודה וגם עו"ד. כל עוד אין לו רשיון מיוחד לייצג אז הוא רק עוזר. לא מייצג. אפילו שבהכשרתו הוא עו"ד. ויש את אלה שרשאים לייצג אותך. הם צריכים איזה אישור מיוחד ממשרד ההגירה הקנדי ועד כמה שאני יודע אישור כזה ניתן רק לבעלי רשיון קנדי לעריכת דין. אדם עם אישור כזה ממש מייצג אותך, יכול לחתום בשמך על כל מיני תצהירים, לקבל לידיו מסמכים וכיו"ב. לפי חוקי קנדה אסור אמנם לתת ייעוץ הגירה בתשלום, אבל המאכערים בישראל לא כפופים לחוקי קנדה. הם פועלים בישראל. לא בקנדה. כמו שבישראל צריך רשיון נהיגה על מנת לנהוג בטרקטורון אבל אין בעייה אם אתה נוהג בלי רשיון במדינה שבה אין דרישה כזו. לגבי העניין של קריאת הטפסים וכו', המושבניק צודק בעיקרון אבל מי שלא בראש שלו הטופסת הזו ויש עליו כמה שקלים מיותרים ומבין את המשמעות, שיגיש באמצעות מאכער, אין בזה רע. רק צריך להבין את המשמעות, ולדעת, כמו שאמר המושלטני"ק, שזה אפשרי גם לבני תמותה. אישית, כמו שאני מוסר את האוטו לרחיצה למרות שאפשר גם לרחוץ לבד ולחסוך, ככה אני עושה גם בנושאי ניירת. וזה, אגב, מה שאני הולך לעשות בעוד כמה חודשים כשאגיש את הבקשה לאזרחות. בשביל 75$ אני לא אטרח עם טפסים וחישוב הזמנים שהייתי מחוץ לקנדה.