הגירה

niki22il

New member
הגירה

היי , אני רוצה להגיש מסמכים להגירה והחלטתי להעזר באישה אשר תעזור לי עם זה , לא עורכת דין , רק יועצת האם אני צריכה לבדוק שיש לה מסמכים שמיידעים שהיא מוסמכת לזה או שכול אחד יכול לעסוק בלעזור לאנשים להגר? באופן כללי מה אני צריכה לבדוק בקשר אישה זו? ( המלצות עליה כבר יש לי)

היא רק עוזרת לך היא לא מייצגת אותך

ולכן מבחינה חוקית אין לה שום אחריות. על פי חוקי קנדה זו עבירה לתת ייעוץ הגירה בתשלום, בקשר למקצוענות שלה? זה את אומרת שכבר יש לך, אז שיהיה לך בהצלחה. בעיקרון, דעתי ידועה. מי שיודע אנגלית מספיק טוב כדי להגר, צריך להיות מסוגל לקרוא את המדריך והטפסים, ולהגיש את הבקשה לבד. זה לוקח פחות מיומיים עבודה. מתי כבר הרווחת 3000 דולר ביומיים?

niki22il

New member
תודה על התשובה

ומה לגבי כול עורכי דין ולא עורכי דין פה בישראל שמצעים את עזרתם תמורת כסף , יש משרד כזה שיושב ממש בבנין של השגרירות , חוק מדבר על המקרים האלו או שאני מפספסת משהו...?

flafson

New member
אם התיק שלך מסובך כדאי להעזר בהם

דרך אגב זה שבשגרירות נקרא יגאל בן ציון והוא מאוד מקצועי ואמין.

שים לב:

יש שני אנשים שמציעים עזרה עם התיק שלך. יש את המאכערים שאין להם שום מעמד בשגרירות ובתהליך ההגירה. יועץ יכול להיות השכן שלך, מישהו בתשלום, האינסטלטור של הבת דודה וגם עו"ד. כל עוד אין לו רשיון מיוחד לייצג אז הוא רק עוזר. לא מייצג. אפילו שבהכשרתו הוא עו"ד. ויש את אלה שרשאים לייצג אותך. הם צריכים איזה אישור מיוחד ממשרד ההגירה הקנדי ועד כמה שאני יודע אישור כזה ניתן רק לבעלי רשיון קנדי לעריכת דין. אדם עם אישור כזה ממש מייצג אותך, יכול לחתום בשמך על כל מיני תצהירים, לקבל לידיו מסמכים וכיו"ב. לפי חוקי קנדה אסור אמנם לתת ייעוץ הגירה בתשלום, אבל המאכערים בישראל לא כפופים לחוקי קנדה. הם פועלים בישראל. לא בקנדה. כמו שבישראל צריך רשיון נהיגה על מנת לנהוג בטרקטורון אבל אין בעייה אם אתה נוהג בלי רשיון במדינה שבה אין דרישה כזו. לגבי העניין של קריאת הטפסים וכו', המושבניק צודק בעיקרון אבל מי שלא בראש שלו הטופסת הזו ויש עליו כמה שקלים מיותרים ומבין את המשמעות, שיגיש באמצעות מאכער, אין בזה רע. רק צריך להבין את המשמעות, ולדעת, כמו שאמר המושלטני"ק, שזה אפשרי גם לבני תמותה. אישית, כמו שאני מוסר את האוטו לרחיצה למרות שאפשר גם לרחוץ לבד ולחסוך, ככה אני עושה גם בנושאי ניירת. וזה, אגב, מה שאני הולך לעשות בעוד כמה חודשים כשאגיש את הבקשה לאזרחות. בשביל 75$ אני לא אטרח עם טפסים וחישוב הזמנים שהייתי מחוץ לקנדה.

Astroo

New member
ההבדל הוא

שלשטוף אוטו עולה 20 ש"ח ולמלא טפסי הגירה דרך מאכער - $3000, כשמבחינת המאמץ הרבה יותר קל למלא טופס לבד מאשר לשטוף אוטו.

מה הקשר?

להגיש לבד זה עוד כלמיני דברים. לא רק המילוי. המילוי עצמו לוקח כמה שעות טובות, הקריאה, העמידה בתור, חיפוש חנייה, יום חופש מהעבודה. לשבת כמו אהבל מול הטלויזיה בחדר ההמתנה במשך 4 שעות זה לבד שווה לי 1000$, מה אתה יודע?

Astroo

New member
זה מילוי + איסוף מסמכים + IELTS

את איסוף המסמכים ו-IELTS ממילא כל לאחד עושה בעצמו. לגבי יום חופש, הם פתוחים ביום שיש וזה לא לוקח 4 שעות בד"כ, אלא כשעה-שעתיים מקסימום. חניה יש בשפע ליד האיצטדיון ב-20 ש"ח.

והיום החופשי שלי לא נחשב???

אני מתמחר אותו כמו יום עבודה מבחינת המחיר. שנית, צריך להגיע לשם כמה פעמים. למסור את המסמכים, לקבל את הטופס לרופא, למסור דרכונים ולקבל דרכונים. שלא לדבר על להגיע לנג'ס (שאל את GESUS). בוא אני אגיד לך משהו בשורה התחתונה: נניח שהייתי עושה את המסמכים בעצמי, זה היה שוכב במגירה עד שהייתי מתפנה לזה וכו'. ככה נכנסתי בתקופת החגיגה וקיבלתי את הטופס לרופא באותו יום. זה כלב? ועוד משהו קטן - התעריף ששילמתי ליגאל זה כסף קטן לעומת הוצאות המעבר. תעשה מה שאתה מבין ובהצלחה. אני יכול רק להגיד לך שאם אתה כבר בענייני חיסכון, למה להחנות באיצטדיון? תלך ברגל מהבית. יותר זול.

Astroo

New member
כל אחד והשיקולים שלו

מבחינתי כל שירותם מסתכם במילוי טפסים תמורת סכום שיספיק לי לכרטיסי טיסה לכל המשפחה + שכר דירה לחודש הראשון בקנדה.

נכון ולא נכון.

זה נכון עובדתית להגיד מה שאומר המושל"ט, שכל אחד יכול לקרוא ולהבין, ובמידה שיש לו עט גם למלא את הטפסים. אבל כמו בכל דבר, אפשר להגיע במחלקה ראשונה ואפשר במחלקת תיירים. יש כאלה שזה שווה להם (ואת זה אומר לך בנאדם שידוע בתור כילי כרוני) ולגבי כרטיסי טיסה לכל המשפחה וחודש שכירות, אני לא יודע מי קורע לך את הכיס ככה, אבל במחיר של השירות שאני שילמתי עליו אפשר לקנות כרטיס לי לבד + שתיה קלה בשדה"ת.

dannyk27

New member
יש שני גורמי המוסמכים לעזור

אחד הוא כאמור עו"ד שרשאי למלא ולחתום על הנייירות וגם לייצג אותך ככל עו"ד. יש את היועצים המורשים בעלי רשיון קנדי (יועצי הגירה מורשים) והםמורשים לחתום על ניירות הבקשה ולהגיש אותם לרשויות בשם המבקשים. כל השאר כולל אלו שבישראל רובם אינם שייכים לאחת משני הקטגוריות לעיל.

ruth1983

New member
איך מקביל את הרשיון הקנדי?

בהנחה שאני כבר בקנדה ומעוניינת לעסוק בהגירה בנוסף להיותי עוד או פאראליגל

shyi1

New member
רן תראה למטה...

"שאני מוסר את האוטו לרחיצה למרות שאפשר גם לרחוץ לבד ולחסוך, ככה אני עושה גם בנושאי ניירת"... איך השגת לעצמך את הגירה? והתאזרחות קנדית!??

את הטפסים מילא לי יגאל בן ציון

זה האתר שלו: www.cnimmigration.com התאזרחות זה משהו שאפשר לבקש אחרי 3 שנים בקנדה. גם כאן - אפשר לבד ואפשר למצוא מישהו שימלא את הטפסים וינחש מהחותמות בדרכון מתי נעדרתי. 75$ זה שכר על שעתיים עבודה. גם אם זה היה שכר של 3-4 שעות עבודה, עדיין שווה לי.

shyi1

New member
כן אני יודע על מה התהליכים לקבלת אזרחות...

אתה קיבלת ההגירה בזכות מעסיק הקנדי שהעסיק אותך?!?

למעלה