הגירת עו"ד

sousou

New member
הגירת עו"ד

שלום לכולם יש לי מספר שאלות למי שיודע: הבנתי שעו"ד בעלי רישיון ישראלי צריכים להשלים את לימודיהם בקנדה (3-4 סמסטרים) ואח"כ לגשת לבחינות הלשכה המקומית. 1. האם ניתן לעשות את ההשלמה הנ"ל במסגרת של תואר שני במשפטים? אם לא, במה תלוי אורך הלימודים (3-4 סמסטרים)? 2. אילו אוניברסיטאות נחשבות בולטות ללימוד משפטים בקנדה? 3. האם יש חובת התמחות בקנדה (סטאג') כפי שקיימת בישראל על מנת לקבל את הרישיון / על מנת שיתאפשר לגשת לבחינה? 4. במידה שאגיע לקנדה ואוציא רישיון עריכת דין קנדי, האם יהיו לי אפשרויות תעסוקה ריאליות. כלומר, מה הסיכוי שאמצא עבודה כעו"ד. בארה"ב למשל הבנתי שעקב נושא הדירוג של אוניברסיטאות קיימת בעייתיות ממשית למצוא עבודה כעו"ד לגבי זרים, גם אם הם למדו לתואר בארה"ב. 5. מהי המשכורת ההתחלתית הממוצעת של עו"ד קנדי? האם היא גבוהה כמו בארה"ב (ביחס למשכורות הממוצעות בקנדה כמובן)? המון תודה מראש

ruth1983

New member
גם אני רוצה לדעת

תשובות לכל השאלות האלה אבל בינתיים לא ראיתי אף אחד שיכול לתת את התשובות

tanisha

New member
It is easy to get the answers.

First, as I said before, it changes from province to province. There is NO Canada-wide Bar. For example, a lawyer from Ontario cannot practice in BC without getting approval from the BC Law Society. What you need to do to get a membership in the society depends on your schooling, experience, etc. Quite complex rules. You may have to do a whole LLB or nothing. All depends on your experience. Are you licensed in some US state, for example ? So if you want good answers, call the respective Bar: For BC (NOT BK.. Jeez!!!) Check out http://www.lawsociety.bc.ca/ Call them (on the phone). They are helpful and nice.

למעלה