הגישה תלונה נגד בן היועמ"שית:

Harrington

Well-known member
מנהל

יבקשו דחיה?
הבן בסוף ייצא מסכן מהסיפור :). לא שהתלונה לא מוצדקת. אבל עניינה צריכה להיות חקירת מעורבותה של היועמ"ש בסיפור ולאו דווקא עצם הגניבה על-ידי הבן. זה נסגר, בצורה טובה יותר או פחות, וכמו שהוא לא צריך לזכות להטבות (בוודאי לא במישור הפלילי) בגלל תפקיד/זהות אימו, כך הוא לא צריך להיפגע מזה.

boriska1

Well-known member
יש פה כמה שבכל זאת שרתו בצבא. אז ככה: הדברים האלה "נסגרים" בתוך היחידה. לא מוציאים את זה החוצה. גם דברים חמורים יותר. זה שמישהו השתנקר, זה איבוד נורמות. בכל מקרה, לכל היותר זו עבירה שנידונה בדין משמעתי.
אגב, בכל צבא, כולל צבא הגנה לישראל, לפעמים יש כאלה שמקבלים את הכדור "בשוגג" בגב. יחידה אורגנית, מגובשת, מקיאה מתוכה שתינקרים.

lemner40

Well-known member

יבקשו דחיה?
ארגון הפשיעה - הליכוד , כולל עשרות אלפי פושעים
שלא עושים נגדם כלום

ריקי זו אני

Well-known member
במדים כולם שווים. הנה דוגמא מפלוגה שלי: קצין שבאזרחות עובד צבעי, מפקד על איש עסקים מיליונר מת"א. או ראש עיר קרית שמונה, משרת כחייל פשוט. ככה זה.
זה נכון... אלה שתמיד תמצא שישנם אלה ששווים יותר.
אלה איפה פה העניין?
נתחיל במפקד הגדוד. תפקיד שהוא שיפוטי ושמעתי שלמפקד גדוד יש סמכות להכניס לכלא צבאי עד 30 יום. אז... הבן של היה אמור להישפט במה שמכונה 'ביחידה' ואז היה המג"ד שופט אותו לימי מחבוש או אל תנאי... והפיות היו נסגרות, אבל המג"ד חשב שהוא יכול להשתיק את העניין... ואז במקום לשלם מחיר שכל קצין שגונב איפוד מפיקוד שלו (כנראה מעטי מעט קצינים כאלה... למזלנו), משליך רימוני יד... מחוץ לגדר הבסיס..., העניין מושתק, החייל הנפגע חוזר לביתו שבחו"ל, המג"ד לא רוצה קצין שכזה... מי שצריך לשמור את קשר השתיקה שומר... ואז !!!

ב י ז י ו ן

boriska1

Well-known member
זה נכון... אלה שתמיד תמצא שישנם אלה ששווים יותר.
אלה איפה פה העניין?
נתחיל במפקד הגדוד. תפקיד שהוא שיפוטי ושמעתי שלמפקד גדוד יש סמכות להכניס לכלא צבאי עד 30 יום. אז... הבן של היה אמור להישפט במה שמכונה 'ביחידה' ואז היה המג"ד שופט אותו לימי מחבוש או אל תנאי... והפיות היו נסגרות, אבל המג"ד חשב שהוא יכול להשתיק את העניין... ואז במקום לשלם מחיר שכל קצין שגונב איפוד מפיקוד שלו (כנראה מעטי מעט קצינים כאלה... למזלנו), משליך רימוני יד... מחוץ לגדר הבסיס..., העניין מושתק, החייל הנפגע חוזר לביתו שבחו"ל, המג"ד לא רוצה קצין שכזה... מי שצריך לשמור את קשר השתיקה שומר... ואז !!!

ב י ז י ו ן
איךאת יודעת מה המג"ד חשב? הרי אצלך כל המשפיה שרתה בצבא, וביחידות קרביות. תשאלי אותם. דברים כאלה נסגרים בתוך יחידה, לא תמיד מגיע אפילו למג"ד.

דורון-55

Active member
בוקר טוב
שאנחנו במילואים כולנו שווים ולא משנה מה אנחנו עושים באזרחות
והכי משפיל ומתסכל זה גניבה בין אחד לשני
בלי קשר לבן של ....
אף פעם לא היה תקרית של גניבה היינו כמו משפחה
שנפגשים פעמיים בשנה לתרגיל
אחד כיבד את השני בכל דבר אם היה גניבה אותו מילאימניק לא היה נשאר בגדוד
עשיתי מילואים עד גיל52 עד שכל החבר'ה השתחררו והגיע דור חדש
אמרתי עד כאן מספיק
במקרה הספציפי אפילו האפוד לא חזר לבעליו אפוד קרמי שנקנה ב2700 דולר
שהאפוד אישי שלו .
התנהגות מבזה ולא במקום ובמיוחד הטיוח שנעשה .

boriska1

Well-known member
בוקר טוב
שאנחנו במילואים כולנו שווים ולא משנה מה אנחנו עושים באזרחות
והכי משפיל ומתסכל זה גניבה בין אחד לשני
בלי קשר לבן של ....
אף פעם לא היה תקרית של גניבה היינו כמו משפחה
שנפגשים פעמיים בשנה לתרגיל
אחד כיבד את השני בכל דבר אם היה גניבה אותו מילאימניק לא היה נשאר בגדוד
עשיתי מילואים עד גיל52 עד שכל החבר'ה השתחררו והגיע דור חדש
אמרתי עד כאן מספיק
במקרה הספציפי אפילו האפוד לא חזר לבעליו אפוד קרמי שנקנה ב2700 דולר
שהאפוד אישי שלו .
התנהגות מבזה ולא במקום ובמיוחד הטיוח שנעשה .
דורון. מסכים ב90 אחוז למה שכתבת. שרתתי הרבה במילואים. במצטבר, עשו לי חישוב כאשר השתחררתי, כ4.5 שנים. (כן. כבר הי מחשבים גם שהתחלתי לעשות מילואים).רק פעם אחת נתקלתי בגניבה, (מנסה להזכר אם זה היה ציוד צבאי או אישי, לא מצליח). מפקד זוטר, מ"כ, ואכן "מדור החדש" שכיום בן 55 - 60. עשו לו "מסדר בושה והשפלה", והעיפו אותו מהגדוד. לא העמידו אותו אפילו לדין משמעתי. אין שום סיבה לנהוג ב"בן של" אחרת. מישהו השתנקר, בניגוד לנורמות.
כתבת: "
במקרה הספציפי אפילו האפוד לא חזר לבעליו אפוד קרמי שנקנה ב2700 דולר".מה זה? זה אפוד שיש לאותו אחד ולאחרחם אין? קנה אותו בכספו שלו?

Harrington

Well-known member
מנהל
דורון. מסכים ב90 אחוז למה שכתבת. שרתתי הרבה במילואים. במצטבר, עשו לי חישוב כאשר השתחררתי, כ4.5 שנים. (כן. כבר הי מחשבים גם שהתחלתי לעשות מילואים).רק פעם אחת נתקלתי בגניבה, (מנסה להזכר אם זה היה ציוד צבאי או אישי, לא מצליח). מפקד זוטר, מ"כ, ואכן "מדור החדש" שכיום בן 55 - 60. עשו לו "מסדר בושה והשפלה", והעיפו אותו מהגדוד. לא העמידו אותו אפילו לדין משמעתי. אין שום סיבה לנהוג ב"בן של" אחרת. מישהו השתנקר, בניגוד לנורמות.
במקרה הספציפי אפילו האפוד לא חזר לבעליו אפוד קרמי שנקנה ב2700 דולר".מה זה? זה אפוד שיש לאותו אחד ולאחרחם אין? קנה אותו בכספו שלו?
לא יודע אם לא חזר לבעליו (למה שלא יחזור אם הגנב ידוע ונתפס?) אבל אכן מדובר באפוד שהנגנב רכש מכספו. זכותו (ומוזר שלכתחילה יש בזה צורך).

לגבי שאר דבריך, מסכים שבן היועמ"ש לא צריך להיות מטופל ביד קשה יותר רק בגלל היותו בן היועמ"ש. אולי בשל היותו קצין. אבל כמו שיש האומרים 'לא זו השאלה'. השאלה היא האם היועמ"ש התערבה לטובתו כדי שלא יטופל טיפול מחמיר. ככל שהתשובה על שאלה זו חיובית, הרי שעל היועמ"ש 'להיפגע' בשל כך. היא עצמה ולא בנה.

boriska1

Well-known member
לא יודע אם לא חזר לבעליו (למה שלא יחזור אם הגנב ידוע ונתפס?) אבל אכן מדובר באפוד שהנגנב רכש מכספו. זכותו (ומוזר שלכתחילה יש בזה צורך).

לגבי שאר דבריך, מסכים שבן היועמ"ש לא צריך להיות מטופל ביד קשה יותר רק בגלל היותו בן היועמ"ש. אולי בשל היותו קצין. אבל כמו שיש האומרים 'לא זו השאלה'. השאלה היא האם היועמ"ש התערבה לטובתו כדי שלא יטופל טיפול מחמיר. ככל שהתשובה על שאלה זו חיובית, הרי שעל היועמ"ש 'להיפגע' בשל כך. היא עצמה ולא בנה.
גם אם היא רוצה, היא לא יכולה להתערב. למה? כי ככה זה. לא מדובר על איזה פקיד בקריה. ביחידה אורגנית הנורמות אחרות.
מה שחמור בעיניי, זה שבאותה יחידה יש כאלה עם אפודים ב 2700 $ ויש כאלה שאין להם. אתה לא רואה בזה בעיה, אבל זו בעיה גדולה.
ושוב, לעשות את העניין קצר, אני נאלץ להביא לך דוגמה. הפלאפונים הראשונים היו בעין מזוודה, בקושי הייתה קליטה. אחד החיילים, ממשפחה ידועה ועשירה הביא למילואים פלאפון כזה. היה צריך לצאת לאיזו גבעה, כדי שתהיה קליטה מינימלית. תמיד שיצא להתקשר, כל מי שהיה פנוי ורצה, בא איתו ונתן לו להתקשר 2-3 דקות. כה זה. כך היה ואני מקווה שכך גם היום.
ואני מקווה שהשתינקר כבר לא ביחידה.

Harrington

Well-known member
מנהל
גם אם היא רוצה, היא לא יכולה להתערב. למה? כי ככה זה. לא מדובר על איזה פקיד בקריה. ביחידה אורגנית הנורמות אחרות.
השאלה אם יש בכוחה להתערב היא שאלה משנית לשאלה אם ביקשה (יעני ניסתה) להתערב. ראשית אני לא בטוח שהדבר לא ניתן. ככל שהדיווחים על היות מפקד היחידה עו"ד במקצועו ושהשניים מכירים היטב נכונים, יכול לגמרי להיות שהתערבה (ובינינו, איזו אם לא הייתה מתערבת, בין אם במפורש ובין אם ברמיזה?).
מה שחמור בעיניי, זה שבאותה יחידה יש כאלה עם אפודים ב 2700 $ ויש כאלה שאין להם. אתה לא רואה בזה בעיה, אבל זו בעיה גדולה.
תודה על נסיונך לשחרר אותי מהצורך לחשוב בעצמי ולהחליט עבורי מה דעתי בעניין כזה או אחר, אך מובן מאליו שיש כאן בעיה. השאלה מה הפתרון שלה. מצד אחד צריכים להיות אפודים טובים ואיכותיים לכולם. מצד שני, אם חייל כזה או אחר שם ידו על אפוד איכותי יותר, האם צריך למנוע זאת ממנו רק בגלל שלאחרים אין? לא שחור-לבן הסיפור הזה מהבחינה הזאת. אבל כמובן שלכתחילה הצורך הזה, כלומר חייל שחושב שיש לו צורך להביא אפוד מהבית, לא צריך להתקיים בכלל.

דורון-55

Active member
המילואמניק רכש את האפוד בכספו אפוד קרמי קל
ונוח הרבה יותר מהאפוד שניתן בצה"ל (אם קיבלת אפוד קרמי )
הבחור הגיע מצוייד .
הדבר שמעצבן בכל הסיפור אם היה מחזיר את האפוד ניחא
אמר שנתקף יסורי מצפון באמצע הדרך וזרק אותו

boriska1

Well-known member
לא משחרר אותך מכלום. לא יודע איך הגעת למסקנה זו.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא משחרר אותך מכלום. לא יודע איך הגעת למסקנה זו.
קל :). ברגע שאתה כותב במקומי מה אני חושב או מה דעתי על אף שלא ציינתי אותה בשום מקום, הרי שאתה משחרר אותי מהצורך לחשוב בעצמי ו/או להביע את דעתי בעצמי. ככה פשוט :).

למעלה