הגלבוע כיכב היום

הגלבוע כיכב היום

רוח ערה מהשעות המוקדמות אפשרה המראות וטיסה על הרכס כבר על הבוקר. המון גולשים טיסות לרוב, בקיצור חגיגה
. אני המראתי מאוחר יחסית (11.45) ולא ממש התאמצתי להישאר על הרכס. אחרי כחמש דקות של ניסיון עצל להישאר על הרכס שקעתי לגובה העמדה, התחלתי להגיד לעצמי שהיום כנראה לא היום שלי, ובהרגשת אכזבה קלה ישרתי את הכחול הגדול לכיוון שדה הנחיתה. בהיותי עדיין בגובה העמדה, ובעברי מעל לפרדסים, עליתי על אחת רחבה של +3. בקלות התמרכזתי בתוכה, וחיש קל הייתי ב 370מ' מעל לעמדה. חששותיי מהיום הלא טוב הופרחו לגמרי, והיום הסתבר כמוצלח ביותר. כולם טיילו בכיף, בקלות וכמה שרצו. יחד איתי היו באוויר יובל , אסי, גוטמן, אילן ויובל קילמנוביץ שנחת די רחוק מזרחית לבריכות. גובה מרבי שלי להיום- 700מ' . שעה וקצת באוויר. נחיתה יזומה בגלל העיפות. עוד גולשים שטסו היום: אלון ברגר, אבי גרינברג, מיקי וכמובן חניכי הקורס שכיכבו גם כן. ובנימה רגשנית יותר, היום היו כמה טיסות בעלות משמעות מיוחדת... 1 טיסתו הראשונה של אלון ברגר (מבלי להחשיב את האימון בחוף שעשה) אחרי אירוע פתיחת המצנח הרזרבי. 2 טיסה ראשונה בגלבוע של יובל מאז אירוע הכבל המפורסם. 3 טיסה ראשונה בהחלט בגלבוע עבורי!!! והאחרונה שלי לפני שאני נכנס לסדרת "שיפוצים" במוסך איכילוב השבוע. לילה טוב לכולם, ושבוע טוב. נ.ב. בהצלחה לטסים מחר (שבת) בתבור.

y u v 12

New member
מי יודע להסביר מטאורולוגית את מזג האוויר היום

רוחות מזרחיות זה ברור (רמות, שקעים ואפיקים למיניהם), מה ההסבר לאוויר הטרמלי כשכל היום היו 8/8 עננים ורוחות חזקות? בהצלחה בשיפוץ דוד, תרגיש טוב

דויד בהצלחה בשיפוץ

חזור אלינו חזק ובריא ליובל 12 אפיק מתאפיין בחוסר יציבות רבה. אם הייתה פחות רוח ויותר שמש הייתם עולים הרבה יותר גבוה, זהו מזג האויר בו בוצעו טיסות משרונה לחוף ואף דרומה למרכז שבוע טוב,

Hawk17

New member
תשובה.

ממליץ לקרוא את ההערה בסוף קודם. מחד ,ואני אקרא לזה "אפיק ים סוף מ' "(מורחב),אפיק רחב במיוחד שהשתרך ממרכז ים סוף והתרחב לשני שקעים של ממש מעל מצרים וצפון מזרח סיני. מאידך, רמה\רכס מעל צפון סוריה. אם לוקחים בחשבון את כלל יד ימין, התקף לגבי שקעים ורמות* בחצי הצפוני של כד"א,אז מקבלים שסך התרומה של הרמה\רכס בטורקיה והשקע מעל מצרים תורמים למזרחית חזקה מעל צפון ישראל. גם באופן כללי האוויר נע מאיזור בו הלחץ גבוה, לאיזור בו הלחץ נמוך. *ראו עמ" 77-80 בספר הכחול (אינגבר). תמונה בעמוד 80 ממחישה את הענין. זה בול מה שקרה ביום שישי, על פי המפות הסינופטיות של שישי בצהריים. הרמה בצפון מזרח והשקע בדרום מערב.

למעלה