הגלידה הפכה לבטון..

ataliaziv

New member
הגלידה הפכה לבטון..

שלום,
לאחרונה קיבלתי את תוסף הגלידה למיקסר של קייצ'ן-אייד..

ניסיתי מספר מתכונים שונים שמצאתי ברשת, וכולם הובילו לתוצאה העצובה:

אחרי ההקפאה הגלידה הייתה קשה כמו בטון.

אשמח אם תוכלו לעזור לי ולכוון אותי איפה הבעיה..

תודה!
:)

revavonet

New member
גלידה ביתית

לצערי, ברוב המקרים גלידה ביתית תתקשה ויש צורך לתת לה לעמוד מעט בחוץ לפני שאפשר לאכול אותה.
בתעשיה מכניסים לתוך הגלידה הרבה אוויר (וזאת הסיבה שמוכרים לנו גלידה בליטר ולא בקילו...) ולכן קל ייותר לאכול אותה.
דרך נוספת לרכך גלידה היא להוסיף לה חלבון מוקצף, או חומרים שלא קופאים טוב כגון אלכוהול או חלב ממותק לדוגמא.
מכונות גלידה מקצועיות מכניסות אוויר לגלידה תוך כדי הקפאתה ולכן מתקבל מוצר דומה למה שקונים במכולת.
מכיוון שאינני מכירה את התוסף של קיצ'נאייד אני לא יודעת מה הוא עושה, קשה לי לענות לך אם משהו לא בסדר במכשיר.
אני יכולה לומר לך שהפתרון שלי לגלידה קשה הוא, להקפיא במנות קטנות יחסית, ולפני ההגשה אני נותנת סיבוב במעבד מזון.
יופי של מרקם לגלידה או לסורבה.
בהצלחה

salo22

New member
מכונות גלידה ביתיות

כמעט אינן מכניסות אוויר לתוך התערובת, כמובן שמשהו כן נכנס פנימה אבל הגורם המשפיע הוא העירבול "המיוחד" והאיטי יחסית בסביבה קרה שנותן לגורמים השונים בגלידה להיקשר בצורה המתאימה, כזו שבה הקריסטלים הנוצרים בקפיאה אינם גדולים ומורגשים.

salo22

New member
פרטי בבקשה את המתכון

יש אפשרויות די רבות לשפר מרקמים של גלידה גם בבית, אבל קשה להגיע למצב שבו המרקם לאחר הקפאה יהיה "הכי קרמי" שאפשר, ובשביל זה בהחלט קצת מאבדים את המטרה "הטיבעית לגמרי" בבית ויש צורך להשתמש בשילוב של כמה גורמים מייצבים, שלא כולם תמיד יהיו זמינים בצורה קלה, עניין נוסף הוא הטמפרטורה ה"בעייתית" של מקפיאים ביתיים. אבל בהחלט -אפשר לשפר מרקמים בדרכים די מעניינות, תלוי מה המתכון ומה ההעדפות האישיות.
לגבי תוסף הקיצ'נאייד - לא מכיר את העבודה איתו, גם לו אולי יש השפעה מסויימת על התוצאה הסופית אבל בכל מקרה גורם מכריע - המתכון..

iggi1

New member
גלידה ביתית

ראשית לא ניסיתי , אבל אני מניח שמיקסר עם קערת קירור עושה עבודה פחות טובה ממכונה יעודית
בכול זאת , כדאי שהגלידה תהיה במרקם קרמי ובעיקר תשמור אליו לאחר הקפאה,
צריך להוסיף גורם שייצור וישמור אמולסיה חזקה.
בגלידה שמנת , הכי טוב לבנות אותה על בסיס קרם אנגלז, שהחלמונים שבו יוצרים אמולסיה חזקה
בסורבה חייבים חומר אמולסיבי/ מייצב
אני משתמש בקמח חרובים וקאנסטן גאם , שניהם חומרים טבעים ( לא יודע איפו קונים
בארץ , אני מזמין בiherb בארה"ב - זול מאוד ומשלוח זול ומהיר לארץ). אם משתמשים בחומרים אלו כדאי להוסיף אותם גם לגלידת שמנת
עם רוצים מתכוני בסיס מפורטים יותר אז אפשר

למעלה