הגם תאונת דרכים וגם תאונת עבודה?

הגם תאונת דרכים וגם תאונת עבודה?

שלום רב ביום ראשון בדרך מהעבודה הבייתה, עם הפסקת תדלוק בתחנת הדלק, החלקתי עם הקטנוע על רגלי והובאתי ע"י איש מקסים לבית חולים, וכרגע אני אמנם מקווה לחזור לעבודה במהרה, אך מושבת בבית , כאבים ממפגש הרגל שעליה הקטנוע עם האספלט, לא יכול לדרוך על רגלי ללא כאביי תופת. למיטב הבנתי מכיוון שהייתי בדרך מהעבודה הבייתה אעפ"י שעצרתי לתדלוק, הדבר יכול להחשב כתאונת עבודה. התבקשתי ע"י בית החולים וקופת החולים להביא אישור מהמשטרה על ההחלקה, דבר שאעשה כשאוכל לדרוך על רגלי. האם עדיין יש מינימום ימים של 9 או 14 ימים שמהווים א המינימום תשלום ע"י ביטוח לאומי ואם כן מה מספרם? והאם במידה שאעדר מהעבודה פחות מאותו מס' ימים שווה לי עדיין לתבוע את ביטוח לאומי או שמא את חברת הביטוח (החובה)? גם אישור מבית החולים ומחלה מרופא קופת חולים יש לי . בפורום ביטוח לאומי - סיוע, המליץ לי חיים על הגשת תביעה לתאונת עבודה, מה שאכן נראה לי הגיוני לעשות, (אך גם הופניתי ע"י מישהו אחר לפורום זה) אם כך אעשה אין טעם לתבוע גם את חברת הביטוח או שיש טעם בתביעה מקבילה לחברת הביטוח ? מה גם ששמעתי שתביעות מול חברות הביטוח מאושרות יותר בקלות מאשר תביעות תאונות עבודה מול ביטוח לאומי , שמועה שלא בהכרח נכונה תודה מראש ושבת שלום

תאונת דרכים ועבודה

שלום רב, אתה נמצא במצב לפיו יש לך זכאות לתבוע גם את ביטוח לאומי וגם את חברת הביטוח. בסופו של דבר סה"כ הכספים שאתה אמור לקבל מתקזזים אחד מהשני (ביטוח לאומי וחברת הביטוח), אך זה לא שולל את הפנייה לשני הגופים למקביל. לגבי חברת הביטוח, אני יכולה להשיב לך בתשובה לשאלת אם כדאי לתבוע, כך: מגיע לך כסף על פי החוק, רק אתה תחליט אם אתה רוצה לקבל אותו או לא! לגבי תאונת העבודה, חשוב לבחון את התיק, כי לפעמים, מבחינה טקטית, שווה קודם לפנות לחברת הביטוח ורק אח"כ לביטוח לאומי. בכל מקרה כדאי לפנות לשניהם, רק שאלת העיתוי, היא משהו ששווה להתייעץ בגינו. בברכה,

תודה רבה.

אני בהחלט רוצה את שמגיע לי מבחינת החוק. ואם הבנתיך נכון, אכן פעמים רבות, גם אם לא תמיד, פשוט יותר להוציא את הכסף מחברת הביטוח מאשר מביטוח לאומי. בכל מקרה אין לי ספק שעניין העיתוי חשוב בהחלט. שבת שלום ומבורך

למעלה