הגמד של אריק ז'ויזל

shiaodan

New member
הגמד של אריק ז'ויזל

זו פעם ראשונה שאני מקפל דגם מ-CP . כמו שכבר נאמר בפורום הבסיס של הדגם די קל לקיפול והעיצוב הסופי ממש כמו פיסול.למרות שמבחינת הגימור של הפנים אני מעדיף את הקוסם של קמיה. מומלץ בחום. נ.ב קובץ עזר לבניית הבסיס http://f1.grp.yahoofs.com/v1/gIUORsZzaRBq291AhZgmwSCHi6AUFGyslH338Gv9PcnDoIrgIckwxP8kzWgFGnhYQjBFNIsybNw77J8Ewd7opXfjsqx4u1fo_w/CP-gnomo%20eric%20joisel.rar

shadow dancer

New member
שבוע טוב..

באתר ההוא יש יצירות ממש טובות... אין אפשרות לעשות להם תרשימים, כיצד לעשותם בדיוק? (אפי' סימון כיצד לקפל את הקו אין..).

shiaodan

New member
תיקון לקישור

הקישור: http://es.groups.yahoo.com/group/grupoorigamipatrones/files/ יש לפתוח קובץ בשם CP-gnomo eric joisel.rar

shiaodan

New member
תמונה נוספת

אני ממש מרוצה מהתוצאה

eranglr

New member
מה זה CP?

האם זה סוג של נייר מיוחד ? והיכן ניתן לרכוש אותו תודה

pumba2h

New member
CP זה קיצור של Crease Patterns

הפירוש שלו זה קיפול מתרשים הכוונה היא שלקיפול אין הוראות שלב אחרי שלב אלה סרטוט תרשימי אחד שמסביר את הקיפולים שייעשו ע"י קיפולי הר ועמק וכו'

shiaodan

New member
הסבר לגבי הנייר+שאלה לחברי הפורום

CP זהו אכן תרשים קיפולים ללא מען מפה של הדגם. לגבי הנייר : 1) נייר משי שנמכר בחנויות ייצירה (שים לב לא נייר קרם המקומט אלא נייר משי חלק שמגיע בחבילה הכוללת מספר דפים בכל מני צבעים) 2)דבק PVA מדולל במים (המרקם הסופי צריך להיות אחיד בעל סמכות של חלב)אני מערב מים חמים עם הדבק בתוך צנצנת ואז מנער עד לקבלת מרקם אחיד. 3) זכוכית גדולה 4)רולר\מברשת אני משתמש בזכוכית כבסיס עבודה. (יתרונה של הזכוכית ביכולת הדבקות נמוכה שלה) 1)יש לפרוס נייר כסף על הזכוכית 2)למרוח דבק PVA המדולל על גבי הנייר כסף בשיכבה אחידה 3)לפרוס את נייר המשי על גבי הנייר כסף (בשביל הדיוק אני מגלגל את נייר המשי על גבי גליל ואז פורס אותו על הנייר כסף) 4)יש לתת זמן מה לנייר להתייבש (1-2 שעתיים) ואז למרוח שוב פעם על גבי הנייר המשי עם דבק PVA המדולל. 5)יש לתת לנייר להתייבש מספר שעות ואז לחזור על אותה פעולה מצד השני . התהליך קצת ארוך אך התוצר הוא כמו מעין שילוב בין נייר לפלסטלינה בהצלחה אנדריי נ.ב שאלה לחברי הפורום :האם זה מותר\מוסרי לצייר הוראות לדגם המקסים של Eric Joisel או שזו הפרת זכויות יוצרים?

shadow dancer

New member
לגבי השאלה

אמנם איני יכול להגדיר עצמי כאחד מחברי הפורום, אך נראה לי שהדבר תלוי בשאלה- מדוע מפרסמים היוצרים את יצירותיהם? רק ע"מ שיהנו מיופיים? ומה עוד שב- CP מציגים גם תרשימים אך ללא הוראות מפורטות. יתכן והוא עושה זאת כדי לחנך לא להתעצל, ומסיבה זו אולי אפי' כדאי להציג כמה הואות מפורטות בכדי שיוכלו להתנסות לאחר מכן בקיפולים ע"פ התרשים שלו. ושמא הסיבה היא אחרת.. באחד הספרים של קוניהקו קאהסהארה יש דגם של קרנף ללא הוראות, אלא רק תרשים (אמנם עם סימנים של קיפול הר ועמק..), שבזמנו עשיתי על פיו, אך ובאחד האתרים מצאתי הוראות מפורטות. על כל פנים- כל הכבוד על ההתלבטות, שמירה על זכויות יוצרים חשובה עד מאד.

shiaodan

New member
אחלה תשובה

אתה חבר פורום באותה מידה שאני חבר פורום
לפחות כך נראה לי

amitzur66

New member
זכויות יוצרים על CP

שאלה מעניינת... נראה לי שהשאלה שלך יכולה להישאל לא רק ביחס לגמד של JOISEL. דעתי היא כזאת: יש הבדל גדול וברור בין CP לדיאגרמה. מלכתחילה CP נועד להסביר איך לקפל דגמים מסובכים שלצייר עבורם דיאגרמות הוא על סף הבלתי אפשרי. אבל עם הזמן התחילו לפרסם CP במקום דיאגרמות פשוט כדי שהמודל יהיה יותר אקסקלוסיבי. ולכן, זכותו של יוצר לפרסם אך ורק את ה-CP, ופרסום של דיאגרמה לדגם הזה תהיה הפרת זכות יוצרים שיש ליוצר הדגם. במקרה של הגמד, הדגם כבר פרוץ לגמרי. JOISEL שם את הדגם עם הוראות באתר שלו, והקובץ שפרסמת מהפורום הספרדי הוא כמעט כמו דיאגרמה. לכן, נראה לי שלא תהיה לך בעיה חוקית עם פרסום דיאגרמה משלך. לדעתי אתה צריך לשים בדיאגרמה סימן (C) עבור יוצר הדגם, והערה שאתה רק שירטטת את התרשימים. אגב, תמיד אפשר לפנות ליוצר ולשאול אותו. הם לא עד כדי כך בלתי נגישים. אבל יש מקרים שבהם ברור שכוונת המשורר הייתה שלא יפורסמו הדיאגרמות. כל מיני דגמים של הוג'ו טקאשי או של קמייה, שבכוונה פורסמו במהדורה האקסקלוסיבית על מנת לפלטר את מי שלא מוכן להתאמץ קצת בשביל הדגם. (להתאמץ זה לא לפצח את ה-CP בהכרח, זה יכול להיות לבצע חיפוש בפורומים באינטרנט, או לנסות למצוא מישהו שפיצח ויכול להסביר לך) בפורום הזה יש דיון על הנושא. קצת ארוך. הדבר היחיד שאני יכול לצטט ממנו זה נקודה עבור היוצרים - אם אתה מפרסם דגם בכל צורה שהיא, תעשה את זה ברור עד כמה אתה רוצה להגביל את השימוש וההפצה שלו. לדעתי JOISEL עשה את זה ברור עבור הגמד :)

bshuval

New member
זה בעייתי לפרסם הוראות

אם אתה מעוניין לצייר הוראות לדגם לשימושך הפרטי, כמובן אין עם כך כל בעיה. אם אתה מעוניין להפיץ את ההוראות, עליך קודם כל לפנות ליוצר ולשאול אותו את רשותו. שים לב: הפיצוח שלך אינו בהכרח בדיוק בדגם של ז'ואזל. אני בעבר הכנתי הוראות (ברשות) לדגם של ג'וזף וו והיו בינינו מספר איטרציות אימייליות עד שההוראות שהכנתי תאמו את הדרך בה וו רצה שיכינו את הדגם.

למעלה