הגמרא במסכת ברכות אומרת שלעולם

Guy3331

New member
הגמרא במסכת ברכות אומרת שלעולם

ידור אדם במקום רבו, שכל זמן שממעי בן-גרא היה בחיים, לא נשא שלמה את בת-פרעה. איך אפשר להסביר ששמעי בן-גרא היה רבו של שלמה המלך? (לאור התנהגותו לדוד)

תגובה

התנהגותו של שמעי בן גרא אינה פוגעת בתורתו, התנהגותו נבעה מעצם העניין שבאותו זמן שהוא התנהג איך שהתנהג לדוד המלך ע"ה שאול היה מלך, והוא סבר שכביכול דוד נקרא מורד במלכות.

Guy3331

New member
אתה בטוח?! -

מסופר על מות שאול במלחמה בשמואל-א, פרק לא'. ואילו על קללת שמעי בן-גרא מסופר רק בשמואל-ב, פרק טז'.

Guy3331

New member
על-לא-דבר. ובכל-זאת, נראה לי שאתה

צודק, באופן כללי, שאנשים גדולים בתורה יכולים למעוד לפעמים... זה מזכיר לי, לדוגמא, מה שאמרו חז"ל, שלעולם אל יסמוך אדם על עצמו, שהרי יוחנן כהן-גדול שימש בכהונה גדולה 80 שנה, ולבסוף נעשה צדוקי... אני חושב שבעצם כבר ענית לי... יישר-כוח!

אכן...

את העיקרון עניתי, אך את הסיבה לכך שהוא התנהג כפי שהתנהג לא עניתי... אבדוק ואשיב בעז"ה! אגב, יש לך דוגמא נוספת, אלישע בן אבויה שהיה רבו של ר` מאיר, שיצא לתרבות רעה.

Guy3331

New member
גם ענקי-הרוח לפעמים טועים...

זה רק אנושי לטעות, ולדעתי, זה כל מה שיפה בלהיות בן-אדם. להכיר בטעויות שעשינו, עם אפשרות לתקן.

אממממ...

הייתי קצת מסייג את הדברים לגבי ענקי הרוח, משום שהיו להם סיבות שהיו נראות להם כמוצדקות (אני מדבר על שמעי בן גרא ולא על אלישע בן אבויה וכדו`) ולעומת זאת אנחנו הקטנים לא מבינים את סיבתם, הגמ` אומרת `אם הראשונים כמלאכים אנחנו כבני אדם, ואם ראשונים כבני אדם אנחנו כחמורים ולא כחמורו של ר` פנחס בן יאיר` (חמורו של ר` פנחס בן יאיר היה אוכל רק אוכל מעושר וידע להבחין בזה...)

Guy3331

New member
הוא קילל וזרק אבנים על דוד ואנשיו.

למה? אני באמת לא יודע. אנסה לברר.

הטייסת

New member
התכוונתי למה הוא שואל :)

אבל ,חןחן על הנכונות. אבדוק גם בעצמי בל"נ.

למעלה