אז ככה.
"הגן האנוכי" הוא יותר "דוקינס מזוקק", ויותר מעניין אולי כי הוא ספר יותר אישי, והוא גם עודכן ב-89 עם עוד כמה פרקים (ויש גם הערות גרסה), כך שהוא לא כולו 1976. השען העיוור לעומת זאת הוא ספר הסברת האבולוציה האופטימלי (לדעתי). הוא גם מרתק ושנון, אבל יותר מרוכז בהסברת הניאו דרוויניזם, ופחות בתיאורית "הגן האנוכי" של דוקינס/ויליאמס. בקיצור, שני הספרים מצויינים. בשביל אבולוציה קח את "השען העיוור", בשביל העניין והכתיבה הדוקינסית המשובחת, אולי עדיף לך דווקא "הגן אנוכי". בחירה שלך. "מאז היות דרווין" הוא לא ספר של ממש, אלא אסופת מאמרים מפרי עתו של הפליאונטולוג סטיבן ג'יי גולד ז"ל. הוא ספר מחכים אך משעמם למדי, וגם הוא ספר די ישן. אם אתה חייב לקרוא את גולד (אחרי שתקרא את דוקינס כמובן) אני ממליץ דווקא על השני שלו שקראתי (כלומר השני שאני קראתי, ולא השני בכלל), "דינוזאור בערמת שחת". את "חיים נפלאים" לא קראתי, אבל אני מניח שהוא מתיש כמו האחרים. אני חושב עם זאת שזה בהחלט נבון לקרוא גם את גולד, כי הוא היה אדם רחב דעת, ולומדים הרבה דברים מהמסות שלו (רוב הספרים של גולד הם אוספי מסות שהוא כתב במגזין Natural history). אבל בשביל להבין אבולוציה, דוקינס הוא האיש שלך, הוא ראש וראשון לכותבי המדע הפופולארי שאני נתקלתי בהם, ובהפרש רחב.