הגנטיקה של קרון- מחקר

הגנטיקה של קרון- מחקר

השבוע מסתיים איסוף דגימות דם של חולים וחולות בגיל ההתבגרות למחקר על הגנטיקה ומציאת הגן האפשרי של מחלת קרון המחקר מתבצע על דגימת דם קטנה- בנפח של כ 3 סמק יש לחתום על טופס הסכמה להשתתף במחקר כי הוא כולל לקיחת דם ומבצע בדיקה גנטית- רק למטרות חיפוש הגן של מחלת קרון מי מהמשתתפים אשר לא התבקש עד כה לתרום לאיסוך דם של כל המתבגרים בארץ עם מחלת מעי דלקתית מוזמן אני אשמח לתת את הקשר עם דר לוין בבית חולים וולפסון- המרכז את המחקר אשמח אם תשאירו לי הודעות אם אתם מסכימים להשתתף- ואז אעביר לכם פרטים כל טוב

נעמי21

New member
לדר' וסרמן שלום

לפני מפסר חודשים לקחו בתה"ש דגימת דם מבני לצורך מחקר גנטי. אני חשבתי שהדם נשלח לארה"ב. הידוע לך אם יש קשר בין כתי החולים לנושא זה והאם יש סבירות שדגימת הדם הועברה לדר' לוין? באותה הזדמנות, האם אתה יכול להעביר אלינו מידע על ההשערות לגבי קשר בין גנטיקה לבין קרוהן? מדוע המחקר נעשה דווקא על חולים בגיל ההתבגרות?

איחוד כוחות

בארץ לא תמיד אנחנו מגיעים לשיתוף הפעולה האופטימאלי בין מרכזים המחקר של דר לוין מוולפסון מכיל בדיקות מעט מורחבות ביחס למחקר שבוצע בתל השומר בכל מקרה הדמים נשלחים לבדיקה הגנטית בארה"ב יש מחקרים במבוגרים ויש מחקרים בילדים- היתרון בילדים שניתן יותר למצוא קשר משפחתי וחשוב יותר- קשר לגנטיקה וגיל ההופעה ומיקום המחלה _באיזה חלק ממערכת העיכול) ברור שרק עבודה מאומצת ומשותפת של כל המרכזים והחולים בעולם יעזרו לנו למצוא קשר בין פרופיל גנטי מסויים ודרגת חומרה איזור הופעה ואופי ההתנהגות של המחלה (יותר היצרויות, יותר פיסטולות, יותר מעורבות פריאנאלית) ובהמשך גם להתאים טיפול לגנטיקה, ולמיקום המחלה באופן ספציפי כל טוב

נעמי21

New member
תודה על המידע

מחר אנחנו בביקורת בתל השומר ונוודא שהבדיקות שלנו הועברו גם לדר' לוין.

עומר173

New member
כמה שאלות...

איפה הניסוי נעשה וע"י מי? מה זה דורש??? ואני חושב שלא תהיה לי בעיה להשתתף בזה (תלוי, כמו ששאלתי מה זה דורש).

לעומר תודה

הניסוי דורש לקיחה של כפית אחת של דם בדקירה בוריד מילוי שאלון רפואי קצר של 5 שאלות על גיל הופעת המחלה ומיקומה וחתימה על הסכמה של ההורים אם תשאיר לי טלפון לקשר או מספר פאקס אוכל להעביר לך את הנתונים ואת הפרטים של דר לוין בוולפסון האחראי של הניסוי הזה וידיד יקר שלי כל טוב

למעלה