בתום סיבוב בחירות שני בפרלמנט הלבנוני הגנרל ג'וזף עאון מפקד צבא לבנון והמועמד של ארה"ב (אגב גם של טראמפ) וסעודיה נבחר לנשיא לבנון החדש
מפקד צבא לבנון, ג'וזף עאון, זכה ל-99 קולות מתוך 128 והגיע לרחבת בניין הפרלמנט. "כבוד הוא לי שבחרו בי", אמר בנאומו הראשון והעביר מסר לישראל: "נשמור על הגבול ונכבד את הסכם הרגיעה". שר החוץ גדעון סער כתב כי "מברך על בחירת הנשיא החדש לאחר משבר פוליטי ממושך"
ג'וזף עאון נבחר היום (חמישי) לנשיא לבנון החדש לאחר שזכה ל-99 קולות מתוך 128, לאחר ספירת כל הקולות. עאון הגיע לרחבת בניין הפרלמנט והתקבל על ידי התזמורת של המשמר הנשיאותי, לקראת השבעתו בעוד זמן קצר.
"כבוד הוא לי שחברי הפרלמנט בחרו בי לנשיא לבנון", אמר עאון בנאומו הראשון, והוסיף כי "מדובר בתואר הכי מכובד שאני נושא". לדבריו, "מדובר באחריות גדולה, במקביל לרעידות אדמה במזרח-התיכון שהפילו משטרים ושינו גבולות, אבל לבנון נשארה למרות המלחמות, הפיצוצים, ההתערבויות והתוקפנות".
עאון הוסיף בנאומו לאחר השבעתו כי "למרות שאנחנו שונים אחד מהשני - עלינו להיות ביחד. אם צד אחד יישבר - אז כולנו נישבר. על כל העולם לשמוע כי היום החל שלב חדש בהיסטוריה של לבנון". נשיא לבנון הנבחר ציין כי "אני אהיה הראשון שאשרת את לבנון ואהיה מחוייב לאינטרסים העליונים של המדינה. אם אנחנו רוצים לבנות אומה, אז כולנו צריכים להיות כפופים לחוק ולמשפט. לא יהיה מקום למאפיות, לתאי טרור, להברחות, להלבנת כספים או לסחר בסמים. אני מבטיח לעבוד ביחד עם הממשלה הבאה על הצעת חוק לעצמאות בתי-המשפט".