במקרה הגעתי לפורום הזה וראיתי את ההודעה שלך
ומכיוון ששאלת, אז קצת בעניין הגנה על זכויות יוצרים:
קודם כל, מבחינת החוק, הגנה על זכויות יוצרים חלה באופן אוטומטי על כל יצירה. לא צריך לעשות שום דבר מיוחד בשביל זה. ברגע שיצרת משהו, יש לך עליו זכויות יוצרים (או למעסיק אם יצרת זאת במסגרת עבודתך).
שאלת ההגנה על זכויות יוצרים עוסקת בדרך כלל בסוגיה של איך להוכיח שאתה הוא היוצר. בוא נניח שהלכת לבית הדפוס (או למו"ל מסויים), ואותו בית דפוס או מו"ל או מי שלא יהיה מחליט להדפיס עותקים פיראטיים. אני לא מכיר מקרים כאלו, אבל בוא נניח שבאופן היפוטתי זה אפשרי. אם נמשיך עם התרחיש ההיפוטתי הזה, נניח שאתה מגלה על קיומם של העותקים הפיראטיים (כי אם אתה לא יודע עליהם, אין הרבה דברים שאתה יכול לעשות), ואז אתה פונה לבית הדפוס ותובע אותו.
כעקרון, החוק במצב הזה הוא לצידך. אתה בעל זכויות היוצרים, ואם יש לך ראיות שבית הדפוס מפר אותם, אתה יכול לדרוש פיצויים נאים בבית המשפט על ההפרה. אבל מה קורה אם בעל בית הדפוס בא וטוען: "מה פתאום, אני לא מפר זכויות יוצרים. זה בכלל לא קומיקס של אורגן קפוא. אני יצרתי את הקומיקס הזה". לא שזה מקרה נפוץ במיוחד, אבל זה המקרה בו צריך להוכיח בעלות על זכויות יוצרים. בתגובה, אתה יכול לעשות הרבה דברים. אתה יכול להביא כל מיני עדים שראו אותך עובד על הקומיקס הזה קודם שיעידו שאתה היוצר. אתה יכול גם להביא יצירות אחרות שלך ולהראות שכולם בסגנון הייחודי שלך וכו'.
אבל אם איכשהו, במקרה ההיפוטתי ולא מאד סביר שאנחנו עוסקים בו כל זה לא יספיק, תרצה אולי שתהיה לך הוכחה טובה יותר שהיצירה היא אכן שלך. כאן נכנס הרעיון של לשלוח לעצמך את הקומיקס בדואר ולהשאיר אותו במעטפה סגורה. הראיון הוא שהמעטפה והתאריך עליה יכולים לשמש כעדות לכך שהקומיקס היה בידיך לפני בית הדפוס ולכן אתה היוצר. רק מה, זו לא השיטה ההכי טובה בעולם. אם תלך ותשאל כל עורך דין שמתמחה בדיני קניין רוחני, הוא יגיד לך שזו לא שיטה מומלצת בגלל שמעטפות וחותמות לא קשה לזייף, אז אם אתה כבר מחפש איך ליצור ראיה חזקה, זו לא הדרך. ואז באותה נשימה, אותו עורך דין גם ימליץ לך להפקיד את היצירה אצלו תמורת כמה ג'ובות נאות, בתור דרך הרבה יותר מוצלחת.
והאמת היא שאם אתה אכן חושש מהתרחיש שציינתי (כלומר, בעל בית דפוס שהוא גם גנב, גם שקרן פתולוגי וגם עם כישרון לעבוד על בית המשפט), להפקיד את היצירה אצל עו"ד זה פיתרון לא רע. ובאופן כללי, אם אתה רוצה ראיה מאד מאד חזקה לזה שאתה היוצר, לא חייבים לשלם ולא חייב להיות עו"ד, אבך הדרך ההכי טובה לעשות את זה היא להפקיד עותק של היצירה עם תאריך אצל מישהו אמין ונייטראלי, ולא חבר או בן משפחה שעשויים אולי לשקר בשבילך. לדעתי, לא שווה את הטרחה, אבל זה הפיתרון ההכי חזק מבחינה משפטית.