הגנת זכויות יוצרים

הגנת זכויות יוצרים

אהלן, כל יוצרי הקומיקס ומביני עניין-
אני צריך עזרה בהגנת זכויות יוצרים לקראת הדפסה ביום ראשון.
איך עושים את זה? איך מגנים מפני בית הדפוס? האם ישנו איזשהו נוהל? טופס משפטי? ישנו איזשהו טוש בלתי נראה לסימון העמודים או משהו כזה? האם אני סתם פרנואיד? אילו כדורים פסיכיאטריים טובים נגד פרנויה? מישהו מכיר מוסדות מומלצים למצב קשה?

amitais

New member
אתה פרנואיד, אבל זה לא אומר שלא רודפים אחריך

יש כמה דברים שאתה יכול לעשות:

א. לדרוש לקחת הביתה מהדפוס את כל לוחות ההדפסה ("פלאטות") וגם את הדפסות הניסיון ("מקולטורות" בשפה המקצועית). הלוחות גם יעזרו אם תרצה לעשות הדפסה נוספת, ובהדפסות הניסיון תוכל להשתמש במשך שנים כנייר אריזה למתנות.

ב. לשלוח לעצמך את החומר בדואר ישראל. החותמת על המעטפה תוכיח את התאריך.

ג. להוציא סימן מסחרי רשום על הלוגו. עושים את זה אצל רשם סימני המסחר, מחלקה במשרד המשפטים בירושלים.

תודה רבה

אני הולך לטיפול פסיכיאטרי עכשיו....

נ.ב.
קצת פישפשתי באתר שלך- עבודות מדהימות!

John the Savage

New member
במקרה הגעתי לפורום הזה וראיתי את ההודעה שלך

ומכיוון ששאלת, אז קצת בעניין הגנה על זכויות יוצרים:

קודם כל, מבחינת החוק, הגנה על זכויות יוצרים חלה באופן אוטומטי על כל יצירה. לא צריך לעשות שום דבר מיוחד בשביל זה. ברגע שיצרת משהו, יש לך עליו זכויות יוצרים (או למעסיק אם יצרת זאת במסגרת עבודתך).

שאלת ההגנה על זכויות יוצרים עוסקת בדרך כלל בסוגיה של איך להוכיח שאתה הוא היוצר. בוא נניח שהלכת לבית הדפוס (או למו"ל מסויים), ואותו בית דפוס או מו"ל או מי שלא יהיה מחליט להדפיס עותקים פיראטיים. אני לא מכיר מקרים כאלו, אבל בוא נניח שבאופן היפוטתי זה אפשרי. אם נמשיך עם התרחיש ההיפוטתי הזה, נניח שאתה מגלה על קיומם של העותקים הפיראטיים (כי אם אתה לא יודע עליהם, אין הרבה דברים שאתה יכול לעשות), ואז אתה פונה לבית הדפוס ותובע אותו.

כעקרון, החוק במצב הזה הוא לצידך. אתה בעל זכויות היוצרים, ואם יש לך ראיות שבית הדפוס מפר אותם, אתה יכול לדרוש פיצויים נאים בבית המשפט על ההפרה. אבל מה קורה אם בעל בית הדפוס בא וטוען: "מה פתאום, אני לא מפר זכויות יוצרים. זה בכלל לא קומיקס של אורגן קפוא. אני יצרתי את הקומיקס הזה". לא שזה מקרה נפוץ במיוחד, אבל זה המקרה בו צריך להוכיח בעלות על זכויות יוצרים. בתגובה, אתה יכול לעשות הרבה דברים. אתה יכול להביא כל מיני עדים שראו אותך עובד על הקומיקס הזה קודם שיעידו שאתה היוצר. אתה יכול גם להביא יצירות אחרות שלך ולהראות שכולם בסגנון הייחודי שלך וכו'.

אבל אם איכשהו, במקרה ההיפוטתי ולא מאד סביר שאנחנו עוסקים בו כל זה לא יספיק, תרצה אולי שתהיה לך הוכחה טובה יותר שהיצירה היא אכן שלך. כאן נכנס הרעיון של לשלוח לעצמך את הקומיקס בדואר ולהשאיר אותו במעטפה סגורה. הראיון הוא שהמעטפה והתאריך עליה יכולים לשמש כעדות לכך שהקומיקס היה בידיך לפני בית הדפוס ולכן אתה היוצר. רק מה, זו לא השיטה ההכי טובה בעולם. אם תלך ותשאל כל עורך דין שמתמחה בדיני קניין רוחני, הוא יגיד לך שזו לא שיטה מומלצת בגלל שמעטפות וחותמות לא קשה לזייף, אז אם אתה כבר מחפש איך ליצור ראיה חזקה, זו לא הדרך. ואז באותה נשימה, אותו עורך דין גם ימליץ לך להפקיד את היצירה אצלו תמורת כמה ג'ובות נאות, בתור דרך הרבה יותר מוצלחת.

והאמת היא שאם אתה אכן חושש מהתרחיש שציינתי (כלומר, בעל בית דפוס שהוא גם גנב, גם שקרן פתולוגי וגם עם כישרון לעבוד על בית המשפט), להפקיד את היצירה אצל עו"ד זה פיתרון לא רע. ובאופן כללי, אם אתה רוצה ראיה מאד מאד חזקה לזה שאתה היוצר, לא חייבים לשלם ולא חייב להיות עו"ד, אבך הדרך ההכי טובה לעשות את זה היא להפקיד עותק של היצירה עם תאריך אצל מישהו אמין ונייטראלי, ולא חבר או בן משפחה שעשויים אולי לשקר בשבילך. לדעתי, לא שווה את הטרחה, אבל זה הפיתרון ההכי חזק מבחינה משפטית.

mulon1984

New member
אז מה...

אורגן קפוא מדפיס מחדש את Action Comics #1 ואף אחד לא סיפר לי?

mulon1984

New member
כן...

אז מה שאתה חושב זה שאתה תדפיס עכשיו חוברת, ואז בעוד אולי כשנתיים כש"פריזמטיק" יהיה הו כה להיט אז בית הדפוס יחליט להדפיס עותקים פיראטיים?
בו נצעד יחד בעולם הדמיון הזה, אוקיי?
הסיבה היחידית לכך שבית דפוס יפסיק את עבודתו הרגילה לטובת חיי פשע היא רק אם החוברת שלך היא להיט מעל ומעבר לכל ספק. במקרה כזה אתה רק תצטרך להיכנס לבית משפט ולהגיד שלא נתת להם אישור לבצע הדפסה כזאת, ומאחר ולהם לא תהיה הוכחה לכך שהם הדפיסו זאת עבורך אז העניין די סגור. אבל הפואנטה היא שלא תצטרך להוכיח זכויות יוצרים על החוברת מאחר שאתה כל כך מפורסם וידוע בעולם כולו, שבתי דפוס מתדרדרים לחיי פשע בגללך.
ולמה בכלל שבית דפוס ירצה להדפיס חוברת קומיקס באופן פיראטי? מה הוא יעשה עם כל העותקים? ימכור אותם לפי משקל בשוק של רמלה??? האם בעולם הדמיוני הזה שבו אנו צועדים כעת חוברות קומיקס הן סחר חליפין מקובל בין בני אדם כמו תרנגולות וחזירים לפני אלפי שנים???
ונגיד ובאמת יש אינטרס ליצור העתקים פיראטיים של החוברת שלך - למה שבית הדפוס לא יקנה חוברת אחת מסטימצקי, יסרוק אותה, ואז ידפיס כמה שבא לו? שזה בדיוק מה שעושים עם סרטי קולנוע ו-DVD פיראטיים.

בקיצור,
עדיף שתתמקד בלספר סיפור טוב מאשר לצד המשפטי.
כמו שאני רואה את זה, כדי שמצב שבו מדפיסים עותקים ללא רשותך יקרה אתה תצטרך ליצור חוברת שהיא ממש מפורסמת\חשובה בצורה כמו ש-The Walking Dead עשתה,
שכרגע חוברת #1 שלהם שווה כמה אלפי דולרים בודדים (אם מדובר בהדפסה ראשונה ומקורית).
במקרה כזה כל מה שתצטרך לעשות זה לטעון שלא נתת אישור להדפסה של העותקים הפיראטים ושאתה לא מקבל מהם תשלום, ואז כל עוד בית הדפוס לא מציג ראיות שאתה כן אז ניצחת. בלי לשלוח לעצמך מכתבים ובלי נעליים.

לבקש עזרה ממך

זה כמו לבקש עזרה מהשטן, אתה צריך לחתום על עסקה ולמכור את נשמתך בתמורה לציניות לא שנונה.
ברור שלא חשבתי שיגנבו לי את הקומיקס... אני מדבר על העתקת תסריט ודברים כאלה, שימוש רעיוני שהוא מעבר להישענות על המסופר, אלא סיפור כמעט אחד לאחד עם שינויים קלים. בלי קשר לקומיקס עצמו, אני מחפש את המידע הזה לגבי פרוייקטים עתידיים שהם לא קומיקס.
בכל אופן, קיבלתי את העזרה שהייתי צריך, תודה לך מולי. פשוט דוש...

mulon1984

New member
לא ציני, רק מציאותי

זה שאני לא משתף פעולה עם הפנטזיות ושיגעון הגדלות שלך זה לא אומר שאני השטן.
מי יגנוב לך את הסיפור??? ואיך זה אמור לקרות בדיוק?! הרי כבר הדפסת את הקומיקס, והוא מוכר בכל העולם וכולם מכירים אותו, אז איך בדיוק אמור לעבוד הקטע הזה שיגנבו לך את הסיפור? אתה חושש שמישהו בבית הדפוס יבזבז את הזמן לקרא את כלללל מה שהם מדפיסים בתקווה למצוא סיפור שיהיה שווה מיליונים ואז מה? מה??? איך זה עובד בדיוק?!?!?!

אתה יודע מה?
לך תבזבז אלפי שקלים לעורך דין שישמור לך עותק אצלו בכספת. אם היית מקשיב לשטן היית חוסך כמה גרושים.

אני לא יודע

על איזה שיגעון גדלות אתה מדבר. נראה לי לגיטימי לפחד על היצירה הראשונה שאתה מדפיס. אני לא אומר שהיא תצליח בענק ויש סיכוי טוב שהיא תיכשל, אבל מצד שני, הדרך רצופה באנשים כמוך שמנסים למשוך למטה.
אמרתי ואגיד את זה שוב, מגה- דוש!

mulon1984

New member
כמה נחמד מצידך לדרדר את הדיון

רוצה עוד כמה מילות גנאי שתוכל לעטר בהן את הודעותיך?

אף אחד לא מושך אותך לשום מקום. קיבלת הודעה צינית כי אתה באינטרנט. אם היית מתייחס לתוכן ולא לצורה היית מבין שהמסר הוא "תירגע".
אבל עזוב, אתה יודע יותר טוב מכולם, וכל מי שלא מתאים לאג'נדה שלך הוא אוייב, נכון?

תהנה.

להגיד לך את האמת

לא ידעתי שהאינטרנט הוא הכלי הלגיטימי לציניות ולא לתשובות ענייניות.
לא ייצגתי שום אג'נדה, ודווקא בסוף הקשבתי לעצתך. אין לי בעיה עם התוכן, יש לי בעיה עם דרך ארץ.
אני מתנצל על מילות הגנאי, אני פשוט מאבד שליטה כשמתחילים להגדיר אותי ולנתח אותי פסיכולוגית.

תודה רבה על העזרה ויום טוב.

למעלה