הגעה מברילוצ'ה לאל קלאפטה

Enigma48

New member
הגעה מברילוצ'ה לאל קלאפטה

שלום, אני ובן זוגי נגיע לארגנטינה בתחילת מרץ לתקופה של 6 שבועות בערך, מתוכם כ-5 שבועות יוקדשו לאיזור פטגוניה. התכנון הוא להתחיל מברילוצ'ה ולהדרים על אל קלפאטה ומשם לחזור בטיסה לבואנוס. השאלה היא כזו - באיזה אופן ניתן לרדת מברילוצ'ה לקלאפטה? מה שידוע לי הוא כזה - דרך אחת היא לעשות את הקרטרה עם רכב, אך הבנתי שמדובר ב-5-7 ימים ולצערי מפאת התקופה הקצרה שיש לנו לטיול בפטגוניה יכול להיות שזה יבוא על חשבון טיול במקומות אחרים. דרך נוספת היא כמובן טיסה אבל הרעיון הוא לחסוך כמובן כסף, מה גם שבטיסה בטח נפספס הרבה נופים בדרך. לכן, מה שנשאר זה נסיעה באוטובוס. רציתי לדעת כמה זמן נסיעה זה? האם צריך להזמין את הכרטיס מראש? ניתן לקחת אוטובוס מברילוצ'ה שיעצור איפשהו באמצע בדרך באיזו עיירה או משהו כזה כדי ואז משם נניח יום אחרי אוטובוס לקלאפטה, כדי "לחלק" את הנסיעה הרצופה והארוכה לשתי נסיעות קצרות יותר? האם יש בכלל עיירות בדרך? אודה לכל עזרה או המלצה.

meni1234

New member
לדעתי הכי כדאי זה הקראטרה אוסטרל

נסיעה באוטובוס ישיר זה בערך 2-3 ימים בכביש מס' 40 (כביש מהיר) שכמעט אין נוף בדרך את הקראטרה אשר לעשות ב 4-5 ימים (במיניבוס מאורגן / רכב פרטי) להנות מהנוף בדרך ואילו אפשר להסיק טיול 1 או 2 יש כמובן דרך יותר יקרה שהיא השיט מוארטו מונט לפוארטו נטאלס שיט מדהים של 5 ימים שעוברים בדרך בלגונה סן רפאל

0 אור 0

New member
מאד רציתי לעשות את השיט הזה

אבל פשוט לא הסתדר בשום אופן עם כל האילוצים (הוא לא יוצא כל יום) עשיתי בדרום שיט של יום אחד לפיורדים שיוצא על חלק מהמסלול הזה, וזה היה פשוט מדהים ..

Enigma48

New member
לגבי המיניבוס בקרטרה

מדובר בטיול מאורגן? איך מזמינים מיניבוס כזה? כמה זה צריך לעלות? מדובר על נסיעה רצופה של 4-5 ימים או שגם יש איפה לטייל בדרך? איפה ישנים בדרך?

0 אור 0

New member
בזמן שאני טיילתי היו את כל הפרטים על דברים

כאלה בהנדבוק, לפעמים היו אופציות נוספות שאפשר לגלות בשטח - אבל בגדול, מאד אפקטיבי פשוט לקרוא בספר ולמצוא שם את הזמנים והימים ומספר הטלפון להתקשרות אם חבל לכם לקנת לטיול קצר, אפשר פשוט לשבת בחנות ולקרוא ולרשום לכם את הדברים העיקריים, או אולי לקנות משומש ממישהו שחוזר,

אוטובוס ברילוצ'ה - אל קלאפטה

עשיתי את המעבר מברילוצ'ה לאל קלאפטה בקיץ שעבר, הנה הפרטים (בהנחה שזה לא השתנה): הדרך הקצרה להגיע לברילוצ'ה לקלאפה היא לא דרך צ'ילה (הקראטרה אוסטרל) אלא דרך הצד הארגנטינאי של פטגוניה, מכביש 40 (Ruta 40). יש שתי חברות שעושות את הדרך: - Chalten Travel (המשרד שלהם ברחוב הראשי של ברילוצ'ה) - יומיים מלאים של נסיעה - יוצאים מברילוצ'ה בבוקר היום הראשון, ישנים בעיירה פריטו מורנו שבאמצע הדרך (אין קשר לקרחון) ומגיעים לעיירה צ'לטן שצמודה לפיץ' רוי) בערב היום השני. מצ'לטן לאל-קלאפטה זה עוד 3 שעות נסיעה, אפשר לקנות בחברה כרטיס המשך לאל קלאפטה. - חברת Marga (יש להם דוכן בטרמינל האוטובוסים של ברילוצ'ה) - עושה את אותו המסלול בלי לעצור לשינה בלילה (עניין של כ-30 שעות נסיעה רצוף). זו האופציה הזולה יותר, אבל שתי החברות מפעילות אוטובוסים רגילים ולא אוטובוסים שמתאימים לשינה כך שלנסוע בהם 30 שעות רצוף זה עניין לאמיצים. שתי החברות מוציאות אוטובוס פעם ביומיים. דרך אגב - אם נוסעים דרך ארגנטינה אין ממש עניין של פספוס נופים, רוב הדרך היא שממה בלי נוף, כשהדבר היחיד שתראו הוא כמה חוות וכמה עיירות קטנות, וזהו. לגבי מחירים - אני חושב שהאופציה היקרה יותר (דרך Chalten Travel) עלתה בזמנו בסביבות ה-400 פסו.

למעלה