הגעין

Discordia

New member
הגעין

מצאתי אתר מעניין בזמן האחרון: http://www.ancient-hebrew.org/4_home.html עם מידע מעניין על אות עתיקה בעברית שהתאחדה עם הע'- וזוהי הגעין (?) הסמל שלה דומה מאוד לקדוסיוס, והמשמעות שלה היא שלילית. המילה רע כחבר נכתבה עם ע', והמילה רע, כלא טוב, נכתבה עם געין. אפשר לראות אותה גם בתרגום של התנ"ך עם גמורה במקום עמורה וגזה במקום עזה (שמשומשים כיום). בכל מקרה, אני מנסה לראות איך האות יכולה להשתלב בעץ החיים (האות של דעת אולי?) ואיזה משמעויות מאגיות ושימושים יכולים להיות לה. למישהו יש רעיון? או מידע יותר מפורט על האות?

זו אות שעדיין קיימת בערבית

והיתה קיימת, למיטב זכרוני, גם באוגרית. הפיניקית וביתה העברית עשו זאת לעוד כמה אותיות - הת' (בין ת ל-ס) למשל. ה-ו הרפה (בדומה ל- W). הד' (בין ד ל-צ). כך שיש עוד אותיות לאכלס בעץ החיים
אה, ועוד משהו קטן. האותיות שאנו משתמשים בהן כיום הן לא האותיות העבריות, אלו אותיות ארמיות. ממש כשם שאידיש נהוג לכתוב באותיות עבריות, כך גם קרה לעברית. משעשע שהעם היהודי בחר באותיות השפה הארמית כשפה מקודשת (גם הארמית איבדה את העיצורים המוזכרים מעלה, שהיו בשפה ה"פרוטו-שמית").

Discordia

New member
תגובה

יש לך אולי אתרים או ספרים שמביאים מידע על האותיות האבודות ובכלל העברית הקדומה? ה ד הדגושה היא לא בין ד לצ? ואם הגין היא בעצם רעיין, היא ה ר הדגושה? קראולי מדבר על 3 אותיות אבודות שיש להם מקום בעץ החיים. איך שאני רואה את זה יש מקום בעץ לעוד 6- כתר לחסד, כתר לגבורה, חוכמה לגבורה, בינה לחסד, חסד ליסוד, גבורה ליסוד. אבל אם מחליפים את כתר בדעת, כתר-חוכמה וכתר -בינה מתחלפים עם חוכמה-גברה ובינה- חסד. וכתר-חסד, כתר-גבורה מתחלפים עם דעת-חסד, דעת-גבורה. ככה שחסרים 4. חוץ מזה, להוסיף עוד 4 אותיות לעץ זה דיי הרמוני- זה יוצא 36 דרכים, שזה 72/2, ודרך לכל 10 מעלות במעגל.

ברגע שהשביתה תגמר

אני אוכל למצוא לך מקורות בספרית האונ'. לפרופ' חיים רבין יש מחקרים וספרים לגבי השפות השמיות. עוד על אוגריתית אפשר כמובן למצוא בויקיפדיה. לגבי האותיות הדגושות, כמו ד' ו-ר' - שמעתי על זה פעם, אבל אני לא ממש זוכר. שוב, עם סיום השביתה. סתם שאלה מתוך סקרנות - ניסית לראות את עצי החיים של הגר"א ושל האר"י? יש שם סידור מעניין מאוד של העץ, עם הגיון אחר מאשר ההגיון של א"ב רץ...

אה, ועוד משהו

זה לא עיצור שדומה ל-ג'. זה עיצור שדומה לר'. האות שנקראת בערבית "ריין", שהיא קרובה של "עין". היוונים שלא יכלו לבטא אותה, הפכו אותה ל-ג (ולכן גמורה וגזה, שאצלנו זה עמורה ועזה, ובמקור משהו דומה לרעמורה ורעזה בתעתיק לא מדוייק משהו).

RainBird

New member
הממ... זה קשור למאגיה? כי אם לא אני אעשה מזה ../images/Emo32.gif

Discordia

New member
בטח קשור

האותיות על עץ החיים מאוד קשורות למאגיה, לא?

למעלה