הגעלת כלים, זוכרים?

אוֹחַ

New member
הגעלת כלים, זוכרים?

יט הַצְּבִי, יִשְׂרָאֵל, עַל-בָּמוֹתֶיךָ, חָלָל: אֵיךְ, נָפְלוּ גִבּוֹרִים. כ אַל-תַּגִּידוּ בְגַת, אַל-תְּבַשְּׂרוּ בְּחוּצֹת אַשְׁקְלוֹן: פֶּן-תִּשְׂמַחְנָה בְּנוֹת פְּלִשְׁתִּים, פֶּן-תַּעֲלֹזְנָה בְּנוֹת הָעֲרֵלִים. כא הָרֵי בַגִּלְבֹּעַ, אַל-טַל וְאַל-מָטָר עֲלֵיכֶם--וּשְׂדֵי תְרוּמֹת: כִּי שָׁם נִגְעַל, מָגֵן גִּבּוֹרִים--מָגֵן שָׁאוּל, בְּלִי מָשִׁיחַ בַּשָּׁמֶן. כב מִדַּם חֲלָלִים, מֵחֵלֶב גִּבּוֹרִים--קֶשֶׁת יְהוֹנָתָן, לֹא נָשׂוֹג אָחוֹר; וְחֶרֶב שָׁאוּל, לֹא תָשׁוּב רֵיקָם. כג שָׁאוּל וִיהוֹנָתָן, הַנֶּאֱהָבִים וְהַנְּעִימִם בְּחַיֵּיהֶם, וּבְמוֹתָם, לֹא נִפְרָדוּ; מִנְּשָׁרִים קַלּוּ, מֵאֲרָיוֹת גָּבֵרוּ. כד בְּנוֹת, יִשְׂרָאֵל--אֶל-שָׁאוּל, בְּכֶינָה; הַמַּלְבִּשְׁכֶם שָׁנִי, עִם-עֲדָנִים, הַמַּעֲלֶה עֲדִי זָהָב, עַל לְבוּשְׁכֶן. כה אֵיךְ נָפְלוּ גִבֹּרִים, בְּתוֹךְ הַמִּלְחָמָה--יְהוֹנָתָן, עַל-בָּמוֹתֶיךָ חָלָל. כו צַר-לִי עָלֶיךָ, אָחִי יְהוֹנָתָן--נָעַמְתָּ לִּי, מְאֹד; נִפְלְאַתָה אַהֲבָתְךָ לִי, מֵאַהֲבַת נָשִׁים. כז אֵיךְ נָפְלוּ גִבּוֹרִים, וַיֹּאבְדוּ כְּלֵי מִלְחָמָה. {פ} ובכן, "הגעלה" היא פליטה החוצה. נהוג היה למשוח את המגן (אומרים שהיה עשוי עור) בשמן - זאת ע"מ שיחליק כלי הזין עליו ולא ינעץ בו. ומכאן: "נגעל מגן גיבורים בלי משיח בשמן" - שנותר המגן יבש, לא משוח. ומכאן גם "הגעלת כלים" - פליטת החמץ/לכלוך החוצה מן הכלי.

גנגי

New member
רגע, רגע, בוא נקרא את זה שוב:

"ובכן, "הגעלה" היא פליטה החוצה. נהוג היה למשוח את המגן (אומרים שהיה עשוי עור) בשמן - זאת ע"מ שיחליק כלי הזין עליו ולא ינעץ בו." אה. תזקיר לי על מה דיברנו?

shellyland

New member
../images/Emo32.gif היום הייתי עם חברה שלי בסופר

ושיחקתי להנאתי עם תרמיל אפונה. ניתקתי את הכדורים הקטנים ממקומם והזזתי אותם בתוך התרמיל ממקום למקום. היה ממש כיף, עד שהיא אמרה לי שאני נהנית מזה כאילו שאני משחקת עם... עזבו. אוֹחַ שוב יגיד לי ג'יזוס. (אבל תודו שזה נורא דומה).

גנגי

New member
דמיון מודרך?

תדריכי אותנו, שלי. בפרטי-פרטים. מה בדיוק עשית עם הנרתיק-אפונה?

shellyland

New member
ככה אם האצבעות מצד לצד

וגם בסיבובים. וגם קצת מעכתי, עד שהתפר שלו נקרע ונהיה לו צורה של לב. מספיק מפורט? חושפני?

למעלה