הגעלת כלים

golan heights

New member
הגעלת כלים

א. האם הגעלת כלים צריכה להתבצע בתוך סיר שכבר כשר לפסח?

ב. להכשרת השיש והכיור האם מספיק לערות מים מתוך כלי שהתמלא במים חמים מהתמי4? או שעדיף למלא סיר מים, להרתיח אותו ולשפוך? וגם כאן, האם מותר סיר חמץ?

תודה מראש
חג שמח
 

manew

New member
חשוב!

הגעלת השיש נעשית רק עם מים רותחים!
ורותחים הכוונה מבעבעים.
והעירוי צריך להתבצע מכלי ראשון
כלי ראשון הכוונה הכלי שבו הורתחו המים, בלי שהעברנו לפני זה לכלי אחר.

תהליך הכשרת השיש והכיור:
ניקיון מעולה של הכל, שלא ישארו חתיכות של מאכלים דבוקים, ולא שאריות של שומן וכל שאריות אחרות...
עירוי של מים רותחים מכלי ראשון (כאמור למעלה)
רק מים רותחים מכלי ראשון שפוגעים ישירות במשטח יכולים להכשיר את השיש - ולכן, יש להקפיד שאין על השיש (במקום שבו אנו שופכים עכשיו) מים שכבר התקררו, ולכן מומלץ לגרוף את המים מידי פעם אל הכיור.
המלצה קטנה - להתחיל את ההכשרה מהכיור והחוצה עד לקצה השיש, ולא להיפך. זה יותר נוח.

מכל מה שאמרתי יוצא שברור שמים רותחים מהתמי 4 לא מועילים בכלל, הם גם לא מבעבעים והם גם לא בכלי ראשון. המים שבסיר אמנם כן מבעבעים, והם גם בכלי ראשון, אבל בגלל שלהכשיר כראוי, עם הוצאת המים מידי פעם, לוקח מספר דקות, הגיוני מאוד שהמים יפסיקו לבעבע הרבה לפני שכל השיש יוכשר.

הכלי שאני משתמש בו הוא קומקום חשמלי עם כבל מאריך שמספיק לכל השיש, כך אני יכול לודא בכל רגע שהמים שנשפכים מבעבעים, ומרתיח מים חדשים מידי פעם.

לגבי השאלה הראשונה, כדאי ללכת למקום שעושים הגעלה ציבורית.
הסיר שבו המים חייב להיות כשר לפסח
הכלי שרוצים להגעיל צריך לוודא שלא נעשה בו שימוש במשהו רותח במשך 24 שעות.
 
הגעלת כלים...

סיר שאינו בן יומו ושמת במים מעט סבון ניתן להגעיל בו כלים אחרים.
תמי 4 אינו מגיע למאה מעלות ולכן יש לערות מקומקום רותח.
 
למעלה