הגעלת רשתות של גריל גז

usafun

New member
הגעלת רשתות של גריל גז

רכשתי גריל גז חדש.
השתמשתי בו פעמיים, כך שנקיון הרשתות שבוצע עם סקוטש הסיר את כל השומן והבשר הדבוק. הרשתות נראות כחדשות.
את התוף הפנימי של הגריל (החלק שמתחת לרשתות) ואת מכסה הגריל ניקיתי יסודית עם מסיר שומנים (הלכו לי הידיים...).
נמסר לי שכדי להכשיר לפסח את הרשתות, עליי לשרוף אותן באש.
בתכנית העבודה שלי לפסח איני מתפנה להגיע למקום הגעלה שבו גם עובדים עם ברנר, והשאלה היא אם אדליק את הגריל ואשאיר אותו סגור - שעה, שעתיים, 24 שעות... (כשסגור מגיע עד 300 מעלות) - האם אפשר יהיה להחשיב את הרשתות והגריל ככשרים לצלות עליהם בשר בחוה"מ?
חג שמח וכשר לכולכם ושבת שלום!
 
תגובה

מצאתי כך:
"מנגל/ מנגל חשמלי: אם שהשתמשו בו בכל השנה בבשר ותבלינים שאינם חמץ וחיממו בו כמה פעמים פיתות וכיוצא בזה, אפשר להכשיר את הרשת בהגעלה ואין צריך ללבנה. "
http://www.ateret4u.com/online/f_01897.html#HtmpReportNum0186_L2

בכל אופן מה שכתבת [הסקת הגז] זוהי גם אפשרות אבל צריך להתייעץ עם מי שמבין, מה גם שבדיעבד הגעלה בלבד מועילה לכלי שאי אפשר לעשות לו ליבון ושוב בעצת חכם, תוכל לשאול את המחבר עצמו:
03-5014848 או 0502-424628 הרב משה פרזיס
אפשר גם תלמיד חכם אחר, הרב חנן אפללו0534259491
 

usafun

New member
ומה לגבי הגוף עצמו?

בתוף הפנימי (מתחת לרשתות) ניתז השומן של הבשר.
כנ"ל גם ניתז למעלה, למכסה הסוגר את הגריל בעת הצלייה.
שני אלו כאמור ריססתי בכמות נכבדה של מסיר שומנים (לדעתי אולי אפילו פגעתי בציפוי הפנימי של הגריל, אבל לא סיפרתי לגריל אז הוא לא יודע..).
 
גם אם איכשהו בדרך נס הגיע לשם חמץ

הוא אינו ראוי למאכל כלב, במיוחד לאחר הטיפול שעשית לו במסיר שומנים.
 
למעלה